tavleliden.blogg.se

Plötslig feber

Publicerad 2017-05-26 12:33:25 i Allmänt,

I tisdags vaknade jag 01.00 av att bäbis gnydde i sängen. Men han ville inte äta. Vi somnar om. Vaknar igen 03.45 av att han gnyr. Vill fortfarande inte äta så jag tar upp honom för att amma sittandes, men då var han kokhet. Tog tempen som visade 38,5. Rinde 1177 som sa "enligt protokollet ska ni skyndsamt söka bedömning, men ni kan ju vänta och ta om tempen om en timma och kanske vänta in tills hälsocentralen öppnar".. Hmmm.. Dvs om 4 timmar?!. jag lägger honom i sängen och han somnar om. Känner på han och han känns nu ännu varmare. Kändes inte rätt att vänta så jag hoppar in i bilen och åker till akuten som man ska med nyfödda enligt protokollet. Läkaren kommer ganska direkt som tur var och nu var febern 39,1. Läkaren berättar att små barn ska inte ha feber och att han behöver bli inskriven för observation så de kan ta reda på vad som orsakat febern då han inte har några andra förkylningssymtom. Blev så chockad, inte hade jag tänkt mig att vi skulle bli inskrivna på barnavdelningen.. Plötsligt kändes läget allvarligt. Och nu när man har två barn så år man ju uppdelade med varsin vid sånna här tillfällen. Kändes inte heller riktigt bra även om man inte har några andra alternativ. Man känner sig inte hel utan HELA familjen på något sätt.. Jag och bäbis fick spendera två dagar på sjukhus innan febern försvann. Första dagen var han riktigt slö och ville knappt äta. Så han fick en sond men vi behövde bara använda den en gång för att komplettera matintaget.  Vid varje läkareond var fjärde timma så undersökte en läkare honom. Det kändes tryggt.. andra natten hade han 39 grader feber igen, men sen på morgonen sjönk den till 38,1. Och vid lunchtid så var den borta. Och vi fick åka hem några timmar senare. Snacka om läskigt när minibäbisar blir sjuka.. Huva!

Jack hälsade på tre ggr på sjukhuset under dessa dagar. Han var lite fundersam första gången han kom, men sen verkade han inte speciellt oroad utan mest glad över att få leka med spännande leksaker.. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madeleine & Markus bygger slott

Han är egenföretagare och hon arbetar inom bemannings- och rekryteringsbranschen. Tillsammans så har vi byggt ett enplanshus på Tavleliden i Umeå. 160 kvm ren kärlek! Huset är ritat av oss själva med lite inspiration från omgivningen. Spana gärna in de olika blogg-kategorierna för mer detaljer! Nu har vi hunnit bo i huset i 2 år (men byggprojekten tar aldrig slut). Nyfiken för att veta mer? Skriv till oss på majo0258@gmail.com eller läs här! Enjoy!

Kategorier

Tidslinje

Tidslinje

Arkiv

Prenumerera och dela