tavleliden.blogg.se

Ditt namn

Publicerad 2017-05-31 09:02:00 i Allmänt,

Äntligen har vi landat i vad son nummer två ska få för namn. Det var inte enkelt men nu känns det helrätt.
 
Våra barns andranamn får de efter personer som betytt/betyder något för oss. Jack heter Kjell Jack Allan. Kjell-Allan efter min käre pappa och Allan efter Markus käre morfar. Två personer i ett namn. Brukar föreställa mig att de var lite smålika och ironiskt nog hette de nästan samma. Dessutom fick de tillfälle att träffas de långt innan jag och Markus träffades.. Då de av slump arbetade på samma arbetsplats i Skellefteå.. Markus morfar ska ha varit en mycket företagsam, omtyckt och hurtig person som jag önskar att även jag hade fått hinna träffa. 
 
Kaj Sam Erland. Sam är tilltalsnamnet.  Erland är efter Markus kära farfar som heter det i andranamn. Även han är en företagsam person med ett härligt glatt humör som vår son stolt ska få döpas efter... Och även Sam får som sin storebror ett namn efter min pappa (Kaj = pappas initialer, han förkortade sitt namn till KAJ i skrift och kallades ofta Kaj av släkt och i jobbsammanhang).  Kära pappa. Vi närmar oss din årsdag. Nu är det snart tre år sedan du lämnade oss, och inte en dag har gått utan att du funnits i mina tankar.  Självklart ska mina söner bära ditt namn. Fantiserar ofta om hur det hade varit i fall du hade fått hinna träffa dem. Önskar så att de hade fått förgylla ditt liv, såsom de förgyller mitt. Och att du hade fått en chans att få lära dem allt det där du lärde mig när jag var barn.. Att man ska vara tacksam och glad för det lilla. Hur traktorn fungerar, var smultronen växer och var gösen simmar..   
 
Jack & Sam. Världens bästa söner och livets mening. 
Hej, hej Sam!

Kommentarer

Postat av: Sejon 33 V

Publicerad 2017-06-02 14:35:59

Vilken fin liten lekkamrat Jack har fått tycker G-farmor och G-farfar!!! 👶💛❤️

Svar: ❤️🌸
Madeleine & Markus bygger slott

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Madeleine & Markus bygger slott

Han är egenföretagare och hon arbetar inom bemannings- och rekryteringsbranschen. Tillsammans så har vi byggt ett enplanshus på Tavleliden i Umeå. 160 kvm ren kärlek! Huset är ritat av oss själva med lite inspiration från omgivningen. Spana gärna in de olika blogg-kategorierna för mer detaljer! Nu har vi hunnit bo i huset i 2 år (men byggprojekten tar aldrig slut). Nyfiken för att veta mer? Skriv till oss på majo0258@gmail.com eller läs här! Enjoy!

Kategorier

Tidslinje

Tidslinje

Arkiv

Prenumerera och dela