tavleliden.blogg.se

Om ord kunde beskriva..

Publicerad 2017-06-24 20:50:11 i Allmänt,

Hur mkt värme mitt hjärta fylls av tack vare denna underbara lilla varelse?!

Vi fick sol och värme på midsommarafton men dagen därpå så var det kallt igen, nio grader närmare bestämt. Perfekt dag för kaffe och saft vid älven med kusinerna.

Pengis

Publicerad 2017-06-22 08:33:17 i Allmänt,

Är ute i stugan med kidsen och njuter av den icke-existerande sommarvärmen. Men vackert är det oavsett.. Är så fascinerad av Sams sovrutiner som funnits sedan vi kom hem från BB. Igår var han vaken på kvällen men blev grinig vid 23. Så jag lade ner honom i spjälsängen och så låg han där tills han somnade av sig själv. Man riktigt såg hur avslappnad han blev så fort jag lade ner honom. Och där sov han tills han ville äta vid 04:30 för att sedan somna om direkt. Är så tacksam för varje natt som går. Vardagen blir roligare om man har energi.. 

Krossa myten

Publicerad 2017-06-20 09:47:46 i Allmänt,

I tre veckors tid har jag powerwalkat fem dagar i veckan och snittat på 14 000 steg per dag. Samtidigt tokammar jag och äter liiiiiite bättre än vad jag normalt brukar. Vågen står still. Det här med att man går ner av att amma stämmer inte på mig. Har inte gått ner ett endaste gram sedan Sam föddes för 7 veckor sedan. Förväntade mig inte en revolution men sakta åt rätt håll hade ju varit lite trevligt.


Robotklipparen fortsätter att imponera här hemma. Lätt värt köp. Så skönt att bara behöva trimma slänten och runt buskarna. Trimmern är ju nästan rolig att köra. 

< Jack 8 veckor / Sam 6 veckor > 

Påväg till stranden? TIPS!

Publicerad 2017-06-18 08:56:36 i Allmänt,

Jag har klickat hem lite "bra att ha"-grejer inför husbilssemestern. Bland annat två solsängar och en solstol som fungerar som en "dra-maten-väska" (ni vet en sånadär väska som gamla gummor brukar ha när de handlar mat). Man kan lasta stolen med alla strandgrejer som ska med.. Typ kylväska, sittdynor, handdukar, badmadrass, parasoll, etc. Stolen orkar bära 120 kg. När man bor på camping kan det vara en liten bit att gå för att komma till stranden och då är det perfekt att packa ihop alla saker i stolen och sedan rulla ner allt tillstranden.  SMART! TIPS!

Det är spännande att packa husbilen för långsemester för första gången. Nu är ALLT som ska med packat, förutom en Algot-IKEA-barnstol och barnvagnen. Vi kan konstatera att vi med råge rymmer allt vi vill ha med! Kläder, blöjor, etc. har vi gott om plats för inne i bodelen.  Har även köpt ett par stora badlakan i bomull som tar noll plats i relation till vadde hade gjort om de var i frotté. Hittade dem på rea 50% på lagerhouse. Nu är det bara att tvätta alla kläder som ska med sen är vi redo!

Sex-veckorskontroll

Publicerad 2017-06-17 08:44:14 i Allmänt,

Lillebror är 2 cm kortare än vad brorsan var vid 6 veckor, men han ligger forfarande över "norm-kurvan" med sina 58 cm. Han har alltså vuxit 6 cm på 6 veckor. Inte konstigt spädbarn skriker, fatta växtvärken?! I övrigt så är det riktigt gosigt nu när han ler och pratar mer.


Jack är glad som får mata akorna.. Snacka om att det är en helt annan grej att vara föräldraledig med en två åring och en spädis. Full rulle!

Kärlek!

Publicerad 2017-06-13 20:12:37 i Allmänt,

Tänker tillbaka på mina fina vänner som överraskade mig med möhippa  i oktober i fjol. Först blev jag kidnappad i stugan av en räv. Sen så fick jag order att sätta på mig en oktoberfest-outfit, sedan blev det husbilsfärd till en hotellresturang där alla tjejer satt och väntade, även dem i oktoberfest-outfits såklart. Haha blev så rörd att en tår rann. Sen blev det full fart och äventyr resten av dagen och kvällen. TACK alla ni som gav mig ett oförglömligt dygn! Underbara ni!

Aktiv aktivitet

Publicerad 2017-06-13 07:59:47 i Allmänt,

Håller på att vänja in syskonen i 15-h-förskola-livet. När man är ensam med jack så vill han ha 110% fokus. Man ska helst sitta en millimeter bredvid honom. Vilket kan vara utmanande när man bär på lillebror och gärna vill få i sig NÅGON mat i magen under dagen.. Bäst humör får han när man busar och leker i ett.. Igår körde jag på taktiken "hitta på saker hela tiden" för att stimulera honom och hålla humöret uppe . Först kom ett mammagäng/grannar med sina barn på fika, sen promenerade vi med vagnen, sen åkte vi till dammen på gammlia och kollade på ankorna och sist men inte minst så åkte vi till biblioteket och läste böcker. Jack älskade bilbletekt. For runt som en toker i totalt luckorus. Det blir mer bibliotekshäng kan jag lova! Och just ja, sen så hann vi se Mommot-filmen TRE gånger. Han bara måååste se "Mommot, stooora  Mommot".. Dvs. Iron  the gigant på Netflix. 

Magiskt

Publicerad 2017-06-06 19:38:44 i Allmänt,

Kusinerna som är hyffsat jämngamla leker bara bättre och bättre tillsammans. Man kan nästan slappna av korta stunder när se roar sig själva. Sen så är det så klart en fröjd att se de springa, busa, skoja och skratta högt. Vi grillar och njuter i stugan utav att alla "måsten" innan semestern är färdiga. Vi har dessutom tagit fram pärlan från sin vintervila.


Promenad och minst 10 000 steg varje dag är hittills inga problem. Många dagar har jag varit nära 20 000.. Gick i spöregn igår.. Men vågen står vackert stilla. Men men, skönt att gå oavsett.. 

Work Work Work

Publicerad 2017-06-04 21:19:22 i Allmänt,

Känns som helgen varit lång. Riktigt bra har den iaf varit. Vänner, familj har varit här om vartannat. Sen så har vi fått MASSOR gjort. Uppfarten för husbilen är färdig, vi har sått gräs, installerat robotgräsklipparen, flyttat pallkragar och jämnat ut gropar i gräsmattan. Jag mår SÅ bra när vi är produktiva. Fröjd för själen. Jack är fortsatt go med lillebror. Och så blir han trött när han inre kommer till ro för ett sovpass efter lunch. Men då blir nattningarna korta.. 

Kluven

Publicerad 2017-06-02 08:11:14 i Allmänt,

Vi är lite kluvna inför semestern. Sam kommer tydligen inte hinna få sitt första vaccin vilket gör att vi överväger att hålla oss till Skandinavien i år. Man är ju inte så sugen på att hamna på sjukhus igen. Sam har ju mest varit hemma och inte alls träffat många under sina första veckor, ändå blev han sjuk. Man får lite respekt. Hmmm.. Vi får se.. Detta är ju charmen med husbil. Vi behöver inte bestämma oss alls, utan kan ta var dag som den kommer. Dessutom så pågår sedan 2016 ett stort mässlingsutbrott i Italien och många andra delar i Europa. I bara Italien har 700 insjuknat och 17 dött i år hittills, majoriteten spädbarn.. Mässlingsvaccinet tar man inte fören barnet är ca 1 år.. Så nästa sommar/semester så kommer det vara tryggt för Sam att följa med på äventyr..


Nu har jag tagit fram mitt aktivitetsarmband igen och gjort en utmaning med mig själv. 10 000 steg varje dag är minimum fram tills den 29 juni. Klarar jag inte det har jag lovat att boka in mig på en speciell träningskurs i höst som jag gärna slipper.. Tycker inte om strikta dieter men med aktivitetsambandet blir man ju automatiskt lite mer medveten kring förbränningen och kost, vilket är en bra bonus. Har för tillfället 7 "mjölkpaket" att bli av med. 7 svåra paket. Är inte en av de lyckligt lottade där gravidkilona rasar bort med amningen. Efter Jack minns jag att jag fick kämpa lite. Men känner ingen panik, samtidigt som det känns bra att göra "något" såsom en aktiv vardag med en promenad per dag (vilket ofta krävs för att komma upp i 10 000 steg). Kan varmt rekommendera Fitbit-klockan med tillhörande app där man enkelt kan hålla koll på förbränning, sömn, aktivitet och kaloriintag (om man vill).

JACKATTACK

Publicerad 2017-06-01 15:09:00 i Allmänt,

Skummade igenom lite bilder från när Jack var liten, ca. sex månader till ett år. Han har verkligen varit en härlig, glad prick sedan dag ett.. Livet blev kanske inte enklare med barn, men oändligt mycket roligare.
Han hade som bekant svart hår när han tittade ut. Men sedan fick stackaren utväxt tidigt i livet ;)
Han älskar bilar. Så mycket att han gärna sover med dem.

Om

Min profilbild

Madeleine & Markus bygger slott

Han är egenföretagare och hon arbetar inom bemannings- och rekryteringsbranschen. Tillsammans så har vi byggt ett enplanshus på Tavleliden i Umeå. 160 kvm ren kärlek! Huset är ritat av oss själva med lite inspiration från omgivningen. Spana gärna in de olika blogg-kategorierna för mer detaljer! Nu har vi hunnit bo i huset i 2 år (men byggprojekten tar aldrig slut). Nyfiken för att veta mer? Skriv till oss på majo0258@gmail.com eller läs här! Enjoy!

Kategorier

Tidslinje

Tidslinje

Arkiv

Prenumerera och dela