tavleliden.blogg.se

En dag kvar..

Publicerad 2017-04-30 17:16:53 i Allmänt,

Man trodde att man kanske skulle få föda lite tidigare med barn två. Men nix. I morgon är jag beräknad och det var den dag då det satte igång med blödning och värkar när jag väntade Jack. Frågan är, blir det samma visa denna gång eller kommer man få äran att gå över tiden?


Vi fördriver tiden med ett cafébesök på stan.. 

Skam den som ger sig..

Publicerad 2017-04-27 21:52:25 i Allmänt,

NU MINA VÄNNER! Nu kan jag faktiskt virka! Tips till er som vill lära er, börja INTE med ett mönster utan nöt först lösa maskor i typ en halvmeter, sedan fasta maskor en halvmeter, sedan när man är bekväm med det så öva stolpar en halvmeter osv.. Näe tekniken sitter så är det bara att köra!

Förlossningsplan

Publicerad 2017-04-27 12:03:58 i Allmänt,

Har märkligt nog mer energi över helt plötsligt. Kanske för att jag slutat jobba nu? Idag har jag lyckats tvätta våra täcken som jag vädrade igår OCH städat köket, hallen, dammsugat hela huset + dammtorkat alla hyllor/bord... Dammtorka golven får bli mackes puck, för nu är kroppen helt slut. Måste spara lite energi till imorgon (och en ev förlossning ;)) för då ska jag och Jack hänga hela dagen. Vi är bjudna på kaffe och lekdejt hos grannarna, så det får bli morgondagens utflykt och äventyr. Living on the edge ;)

 

Nu när jag har en minut över så blir det nog ett förlossningsbrev trots allt.. Känner egentligen inte ett jättestort behov av ett brev men något måste man ju fördriva tiden med.. Passar på att lyssna på min och mackes förlossningsplaylist samtidigt för att riktigt komma i stämning. Vi hade ingen musik när jag födde Jack, men denna gång tänkte vi pröva och se om det ger lite extra energi. Temat är 90-talsnostalgi... Metallica, Nirvana, Deep purple, The White Strips, soundgarden, osv... 

Ditt brev

Publicerad 2017-04-26 20:16:18 i Allmänt,

I natt besökte du mig i min dröm igen. Så som du gör titt som tätt... I alla drömmar så är du antingen på väg att gå bort, eller så har du redan lämnat jordelivet men är tillbaka på ett kort besök. Ungefär som om  jag fått låna dig från himmelen en liten stund. I alla drömmar är du stark. Och glad, och kanske lite vemodig på samma gång. Jag känner din trygghet och värme.  Vi kramas. Vi kan inte ändra något, men vi är tacksamma för den extra stunden vi får tillsammans i drömmen. Det är nästan som att samma känsla under dina sista dagar återspeglas om och om igen..


Livet är en gåva.

Vecka 40 (39+1)

Publicerad 2017-04-26 09:08:41 i Allmänt,

Minimalt med känningar. Molande känsla till och från.. Men ändå så funderar man ungefär varje timma på om det kommer sätta igång snart?! Var på sista BM-kontrollen innan BF igår. Magen följer mittkurvan EXAKT. Bäbis hjärta tickar på bra och mitt blodtryck är lååågt.. Därav känslan att svimma så fort man står upp längre än 5 minuter..

Humor

Publicerad 2017-04-25 06:28:18 i Allmänt,

Önskade mig en "mormorsfilt" av mamma till bäbisen. Men mamma, även kallad mormor, tyckte vi kunde virka den tillsammans. Jag har aldrig i mitt liv virkat.. Varför får man inte lära sig det under syslöjden i skolan?! Hur som haver - Inga problem då virka är busenkelt enligt henne. HAHA! Optimisterna satte sig och virkade. Började med "Mormorsrutor" då det är såååå enkelt (tydligen).. Den lila ringen i mitten av rutan tog mig 40 minuters kämpande! För att ge lite perspektiv: Vi behöver 63 rutor totalt innan filten är klar. För mamma tog en ruta 10 minuter att görs. Så vi har nu delar upp jobbet. Hon gör rutorna, jag får fixa trådarna innan rutorna lappas ihop.


Sen kväll

Publicerad 2017-04-23 17:22:54 i Allmänt,

Igår blev vi bortskämda med middag hos kompisar. Och vi kvinnor i sällskapet blev bortskämda av männen som skötte läggning och nattning av alla barn. En perfekt kväll helt enkelt. Men det tar på krafterna att vara uppe sent känner man dagen efter trots att man knappt lyft ett finger. Ikväll kommer jag och Jack göra kväll tidigt vill jag lova. Macke stackaren ska inventera inför bokslutet. Är inte avis.

V 38+4

Publicerad 2017-04-22 15:03:50 i Allmänt,

Nu börjar kroppen bli trött, men självklart kan man inte sova ordentligt ändå. Magen har exploderat. Men jag är nog mindre denna gång än när jag väntade Jack. Undra om bäbisen är mindre? Statistiskt sett så borde den vara större då barn två oftast blir större än första.. Jack vägde 4010g och var 53 cm lång. Hm. Ja man kan inte låta bli att fundera hur lika eller olika de kommer vara..


Planering av tomt 2.0

Publicerad 2017-04-16 19:17:17 i Allmänt,

Vi längtar till tjälen släpper.. Då ska vi kapa rör och fixa gjutjärnslock, gräva upp för plantering av fler buskar och ev ett till träd, gräva upp för en "liten"uppfart till husbilen vid höger sida av carporten. Vi kommer lägga armeringssten i backen/på gräset. Förhoppningvis blir det bra. Sist men inte minst ska  vi lägga klart markstenen, fixa altanräcket och förbättra gräsmattan med lite mer matjord och införskaffa en robotklippare.. inte så bara... och förhoppningvis blir vi klara innan semestern. Nämnde jag att vi ska hinna föda ett barn också? ;)


Vilopaus

Publicerad 2017-04-14 18:30:34 i Allmänt,

Vecka 38 och vi vågar oss ut till stugan en sista vända innan unga ska titta ut. Otroligt skönt med lite miljöombyte. I stugan kan man verkligen vila med gott samvete..


Pippi

Publicerad 2017-04-10 18:21:31 i Allmänt,

Det är så härligt när Jacks fantasi börjar komma till uttryck. Främst handlar det om väldigt enkla fantasier än så länge ;) Idag satt han med sina leksaker och tog upp en pingvin och utbrast "PIPPI, BAJA, BIIIJA" och pekade på pippins bak.. Översättning: "Pippi bajsa blöja"... Pippin hade alltså gått på toa enligt Jack..


Hej hallonblad!

Publicerad 2017-04-09 12:42:42 i Allmänt,

Skötbordet är kompletterat inför bäbis ankomst. Då Jack alltid byts på i tvättstugan så var det inget större projekt att uppdatera lite.. Han börjar bli väldigt medveten om när han går på toa  i blöjan nu och tanken är att vi ska börja pott-träna i sommar om han känns intresserad och med på tåget. Det enda jag gör i förberedelse i övrigt är att försöka dricka hallonbladste. Vet inte hur mkt sanning det ligger i det men tydligen ska hallonbladste  hjälpa att man blöder mindre efter en förlossning, kan även påverka att man slipper gå över tiden. Därav rekommenderas det ej innan v 35. Säljs i hälsobutiker och smakar helt OK.


I övrigt så har vi bara njutit i helgen. Varit ute. Sopat altanen. Haft grannarna på middag. Planterat om kryddorna i köket och annat smått och gott i tidsfördriv. 

Liten gos

Publicerad 2017-04-05 20:52:57 i Allmänt,

Vecka 37, 91% av graviditeten avklarad och jag är ute på min sista tjänsteresa med övernattning innan jag kommer måsta hålla mig hemmavid tills det är dags att klämma ut mini.. Var på rutinkoll hos BM igår och bäbis verkar må bra. Även jag mår lite bättre nu än vad jag gjort tidigare.. Jag och Jack var dock sjuka för två veckor sedan och sedan dess är rutinerna helt ur balans.  Han var grinig hela förra veckan.  Men nu är han glad iaf. Men han ska prompt somna i vår säng. Mysigt men det kommer onekligen bli lite trångt när vi är fyra pers som ska rymmas.. overkligt, snart ska man gå med värkar och föda igen... Med Jack fick jag hålla på med värkar och aktivt förlossningsarbete på förlossningen i 29 timmar... Tack och lov säger de att nummer två går fortare.. Man kan ju drömma.. 

Om

Min profilbild

Madeleine & Markus bygger slott

Han är egenföretagare och hon arbetar inom bemannings- och rekryteringsbranschen. Tillsammans så har vi byggt ett enplanshus på Tavleliden i Umeå. 160 kvm ren kärlek! Huset är ritat av oss själva med lite inspiration från omgivningen. Spana gärna in de olika blogg-kategorierna för mer detaljer! Nu har vi hunnit bo i huset i 2 år (men byggprojekten tar aldrig slut). Nyfiken för att veta mer? Skriv till oss på majo0258@gmail.com eller läs här! Enjoy!

Kategorier

Tidslinje

Tidslinje

Arkiv

Prenumerera och dela