tavleliden.blogg.se

Blåljuga

Publicerad 2016-09-25 16:25:05 i Allmänt,

Igår blev macke svensexad. Bestman (som väntar barn i oktober) mmsade en bild på fredagskvällen från BB med meddelandet att "det blev akutsnitt men att de mådde bra under omständigheterna bla bla bla". Macke gick på det så det rök. Jag spelade med. Ahaa, kom barnet redan?... Men det var bara en gamalbild på lillasyskonet, en coverstory så inte Macke skulle misstänka att det var svensexa på G morgonen där på. Lång i historia kort. Polisen ringde på här hemma tidig morgon och Macke skulle följa med till stationen på förhör. I bilen berättade polisen efter om och men att det handlade om företaget. Andra var också på stationen.. Haha. Är så stolt att jag lyckades hålla mig för skratt här hemma när macke sprang runt och letade kläder medan polisen väntade utanför. Jag spelade med och såg ut som ett frågetecken. Väl på polisstationen stod killarna och filmade när Macke kom och bjöd sedan på dagens första öl.. Lagom strax efter 09.. Dagen och kvällen blev såklart lyckad vad jag förstått. Fick hem min blivande man efter 03.00, lycklig, sentimental och tacksam över en superrolig dag med härliga människor. Mest sannolikt skapades många (om än lite suddiga) minnen för livet den dagen och kvällen.

Trots att macke var sliten fick jag med honom ut på café idag. Tidningar och fika. Mumms!

Lampor på plats!

Publicerad 2016-09-19 18:20:43 i Allmänt,

Våra nya lampor hänger på sin plats. Vi köpte bara två då vi inbillade oss att tre hade känts mycket. Sen så planerar vi att byta bort ett fönster och sätta in en till altandörr inom en rimlig framtid.. Eller kanske år bort.. Inte helt prio nu då vi har tjugotusen andra saker vi vill fixa före.

Nyttodag

Publicerad 2016-09-18 18:04:57 i Allmänt,

Idag har vi verkligen hunni både det ena och det andra. Fönstren är pustade, utemöblerna är borta, gräset är klippt, höstskor är inköpta, husbilen är tömd på vatten, 4 tvättmaskiner är tvättade och staketet är kanske en knapp meter längre. Till mackes försvar så är det den sista krångliga delen av staketet som inte består av en enda rak vinkel. En toppendag!

Traktorn följer med överallt. Vid matbordet, på affären, i sängen, till tvättstugan vid blöjbyte. Ja överallt och lite till..

Bröllopsbestyr

Publicerad 2016-09-17 12:11:08 i Allmänt,

Jack är febrig och vi passar på att göra lite nytta medan han sover i soffan. Klippning, planering och lite allmänt fix inför bröllopet. Idag ska vi även träffa en florist. Så spännande!

Nyklippt

Publicerad 2016-09-13 07:45:02 i Allmänt,

Har alltid älskar Jacks lockar men förr eller senare så måste man ju klippa håret. Han hade hår långt ner på axlarna, men inte längre.

Innan och efter...

Vila om du vill!

Publicerad 2016-09-06 20:17:29 i Allmänt,

Mackan jobbar över och jag har lyckats få energi på kvällskvisten. Idol har tidigare kvällar skådats från sängen (faktiskt, nöden har ingen lag) men ikväll har jag klippt aroniaträdet och släpat mig till soffan tv-rummet. Ja, det tar på att väckas på nätterna av gosejack, sedan kliva upp mellan 04.30-06.00 varje dag och jobba järnet för att sedan skynda till Jack, fixa käk och umgås. Men missförstå mig inte, jag uppskattar verkligen vardagsrutinerna och höstens lugn efter sommars sena nätter. Träning är väl det som prioriterats bort i mitt livspussel.. Nu har jag satt upp ett mål fram till bröllopet: ett träningspass och en powerwalk varje vecka. Borde ju vara görbart?!

Jack är förälskad i en nalle som finns i svärföräldrarnas stuga. Igår när jag och Jack käkade middag på IKEA så kunde jag inte låta bli att köpa en kopia på nallen. Han är fortfarande lika befäst med denna mjuka bruna vän.

Hattfjället

Publicerad 2016-09-03 16:49:51 i Allmänt,

Vi är ute på tur i Norge och tärnatrakterna. Svampen är uppplockad men vi njuter av naturen och lugnet.

Morgonhumör

Publicerad 2016-09-01 06:59:36 i Allmänt,

Tillbaka till hemmet igen. Nu har Jack gått på förskola i snart två veckor. Första veckan var han förkyld och grinig. Men nu har han haft två riktigt bra dagar.. Känns bra i hjärtat!

Om

Min profilbild

Madeleine & Markus bygger slott

Han är egenföretagare och hon arbetar inom bemannings- och rekryteringsbranschen. Tillsammans så har vi byggt ett enplanshus på Tavleliden i Umeå. 160 kvm ren kärlek! Huset är ritat av oss själva med lite inspiration från omgivningen. Spana gärna in de olika blogg-kategorierna för mer detaljer! Nu har vi hunnit bo i huset i 2 år (men byggprojekten tar aldrig slut). Nyfiken för att veta mer? Skriv till oss på majo0258@gmail.com eller läs här! Enjoy!

Kategorier

Tidslinje

Tidslinje

Arkiv

Prenumerera och dela