tavleliden.blogg.se

På tvären

Publicerad 2016-05-30 06:39:05 i Allmänt,

Här ligger han, snarkandes som en liten gubbe. Snyltar mammas kudde, tryckt ut pappa i ett hörn. Sova på tvären är det nästa enligt Jack. Japp, kungen i sängen hemma hos oss helt klart. 


Inte bara latsidan..

Publicerad 2016-05-29 20:58:04 i Allmänt,

Macke har spelat brännboll på yran i helgen och jag har hängt med jacke. Utöver det så hann vi både sola, bygga på räcket och plantera nytt pilträd där purpurapeln dött. Det är för blött i hörnet så det är ingen mening att försöka få en ny apel att leva.. Sen så har jag tagit stegrekord, över 19000 steg på en dag. Och då har jag bara rört mig genom vardagsmotion! 
Det luriga blir de små hörnen med olika vinklar.. Som vanligt sparar vi det svåra till sist ;)
även om det inte syns på bilden, jacke trivs på sin plats på altanen. Vad ni skådar på tallriken är en "jackportion" av mat. Hans mormor kallar honom för våfflan, ni kanske förstår varför..

217

Publicerad 2016-05-28 08:58:00 i Allmänt,

217 dagar kvar till vi gifter oss! Det kommer bli en underbar och intensiv dag. Precis så vi vill ha den. Nyårsbröllop bestående av rejäl fest på ett vackert ställe med utsikt över hela Umeå. Perfekt för att åskåda stadens nyårsfyrverkerier. Dagen innan får Jack sova med far- och morföräldrar för då ska vi vila upp oss i sviten på Hotel Mimer. Vi tar ut bröllopsnatten dagen innan helt enkelt. Tanken är att vi ska vila upp oss inför den stora dagen, vilket kommer behövas då vi ska sitta i en taxi fem timmar efter tolvslaget för att åka ut till flygplatsen. Det blir en klassiker - bröllopsresa direkt efter kalaset. Det slumpade sig så då vi ville åka direktflyg från Umeå (val av datum är då ytterst begränsat). Snacka om att man kommer vara slut efter flygresan, men då har vi som tur är mer än två semesterveckor tillsammans.  
 
Att ha ett nyårsbröllop medför vissa utmaningar. Barnvakt till lille Jack, alla nära kommer ju vara med oss? Transporter på natten? Taxi brukar väl inte gå att förboka på nyår, eller? Hm.. Ja men utmaningar är till för att lösas och det kommer garanterat bli vår livs bästa nyårsfirande.
 
Vi längtar <3
 
Bild från dagen han firade.. Underbara minnen!

Hej sovmorgon!

Publicerad 2016-05-22 10:44:23 i Allmänt,


För första gången i Jacks liv tar han ej rejäl sovmorgon. 10.35 tyckte han det var lagom att kliva upp, lagom till lunch.

Carado A-Serie

Publicerad 2016-05-21 16:41:42 i Allmänt,

Vi blev inspirerade av Markus syster och från en dag till en annan så kom vi fram till att det vore gött att ha en husbil. Semester med flyg och  hotellnätter blir ändå bara att man måste sitta på rummet på kvällarna då Jack somnar tidigt. Nu är alltså tanken att vi ska köpa en husbil i sommar och pröva på det livet ett par år framöver. Känns spännande och förhoppningsvis kan man synka lite semestrar med Jacks kusiner.. Kommer bli underbart! Vi var ju inne på att bygga ny stuga men med ett litet barn är hinner man nästan inte bygga ett staket ens. En husbil kräver mindre byggtid och ger istället tillbaka kvalitetstid för familjen. Ny sommar stuga kan vi bygga om några år istället! När kidsen roar sig själva och vi går sysslolösa. 

Men först måste vi hitta rätt bil...


Denna blev vi mycket förtjusta i. Rymmer sex personer. Fiat/carado A-serie.

Kvällstrött

Publicerad 2016-05-12 20:54:24 i Allmänt,


Innan läggning är ofta Jack för trött för att leka, då blir det mys i sängen. Ganska passande med tanke på att även jag har lite energi kvar vid sjutiden. 

Produktivitet

Publicerad 2016-05-06 14:09:29 i Allmänt,

Vindskydd på G vid matplatsen på altanen. Men det går sakta fram då Jacke är hostig och grinig.

Medan jacke sov så sådde jag lite gräs på jordfläcken till vänster. Rakt fram ser ni vårt skamberg med virke som borde slängas. Här blir det altan, antingen i sommar eller nästa år beroende på hur produktiva vi orkar vara.. 

Charmtroll

Publicerad 2016-05-05 19:19:18 i Allmänt,

Vi skulle vara produktiva idag men det slutade med att hela familjen vaknade upp på teg då middagen med vänner kvällen innan blev väldigt trevlig och sen. När vi väl kom hem så blev det inte många knop. Vi har storsat runt på området, grillat och tagit det hur lugnt som helst... Det är väl det. Ganska underbart. Vi fortsätter kvällen med samma tema. Sträckse The Amaricans. Men absoluta favoritserie!


Glad kille

Publicerad 2016-05-03 19:24:51 i Allmänt,

Helgen i Krikkis var helt underbar och tänk, nu är det snart helg igen. Altanen ska få sitt under långhelgen som kommer. Känns skönt att få komma igång med projekten.


Om

Min profilbild

Madeleine & Markus bygger slott

Han är egenföretagare och hon arbetar inom bemannings- och rekryteringsbranschen. Tillsammans så har vi byggt ett enplanshus på Tavleliden i Umeå. 160 kvm ren kärlek! Huset är ritat av oss själva med lite inspiration från omgivningen. Spana gärna in de olika blogg-kategorierna för mer detaljer! Nu har vi hunnit bo i huset i 2 år (men byggprojekten tar aldrig slut). Nyfiken för att veta mer? Skriv till oss på majo0258@gmail.com eller läs här! Enjoy!

Kategorier

Tidslinje

Tidslinje

Arkiv

Prenumerera och dela