tavleliden.blogg.se

Zzz....

Publicerad 2016-01-31 07:45:07 i Allmänt,

Skidåkning, tapas med vänner och morgonmys. Bästa tänkbara helgen helt enkelt. Helgen är dock alldeles för kort för sitt eget bästa.

Förlovad i 1 månad på pricken

Publicerad 2016-01-26 18:47:00 i Allmänt,

Hur är livet som förlovad då? Jo tack bara bra. Vi går i bröllopstankar och har till 97% spikat datum för börllopet. Kyrkan är bokad och vi väljer mellan två potentiella ställen att ha festen på. Nästa vecka träffar vi en resturangchef för att få lite menyförslag & offert. Sedan så kan man ju ändra sig flera ggr kring detaljerna då det är nästan ett helt år kvar (yes, det blir vinterbröllop!), men det känns bra att kunna göra en ungefärlig budget.. Excelberoende som jag är så får jag en löjlig tillfredställelse när jag får fylla i mina kolumner och formler... 
 
Sedan så går vi bröllopsresatankar... Skallkrav: Solsäkert & direktflyg från Sthlm.. Nedanstående är ett par alternativ som vi viljer mellan. Kom mer än gärna med er input & tips!
 
1. Dominikanska republiken
Allinclusive, underbara ständer, varken jag eller Markus har varit där.. Talar emot: 11 h flygresa.. Relativt hög kriminalitet (men tryggt enligt UD).
 
2. Thaliand, Krabi
Säkert kort, underbara stränder, god mat.. Minus: lång flygtid och jag har varit där ett par ggr förut. Känns inte jätte inovativt. Men vad gör det när det bara är bad och vila som vi vill komma åt?
 
3. Kap Verde
Känns spännande då vi hört lite om orten. Nya miljöer för båda då varken jag eller Macke har rest dit eller till något närliggande. STORT plus: Reltativt kort flygtid (7 h). STORT minus: Surfing-ö: Ofta höga vågor och blåsigt, kanske inte så optimalt för barn? Sen så verkar det liiiite som en för "händelselös" ö (om man inte surfar)?
 
4. Sir Lanka
Spännande område där vi inte varit förut.. Stora frågetecknet är hur barnvänligt det egentligen är.? Minus är resan är lite extra lång då det inte går direktflyg med charterbolagen. Så det lutar åt alternativ 1-3..
 

Happy feet

Publicerad 2016-01-24 09:22:07 i Allmänt,Det är så sällan man är ute och svänger sin lurviga nu förtiden men igår hände det faktiskt! Riktigt trevligt! Då jag har ett jobb som innebär nätter borta varje vecka så är man oftast inte speciellt sugen på att vara borta mer från hemmet och familjen. Igår tog vi oss även ut i skidspåret i Täfteå.. Men det blev mest fall för min del.. Nu ska vi åka och köpa en riktig fjällpuljka. 

Ingen kan hitta mig

Publicerad 2016-01-22 20:02:28 i Allmänt,

Jackson är i kurragömmafasen. Han gömmer sig, blir alldeles tyst och stilla. Sen så blir han hysteriskt glad när man hittar honom.
Vaaaar är Jack?? Ja ingen vet :)

Ingen vet..

Publicerad 2016-01-18 22:04:00 i Allmänt,

Enda nackdelen med Tavleliden är just platsbristen på förskolan. Men det verkar (tyvärr) inte vara unikt med bostadsområdet, Tavleldiden har dock den längsta förskolekön i hela Umeå.  Vi har såklart Tavleliden som förstahands val med ambition att få plats om 2 - 2,5 år iaf.. Men även det verkar som att hoppas på mycket med tanke på alla syskonförturer.. Var ska Jack gå på förskola då? Ja det är ingen som vet då det finns NOLL lediga platser.. Först verkade det som att han skulle få plats i Sävar, 1,5 mil utanför Umeå.. Men nu är det visst fullt där också. Tiden springer och han är ett år om mindre än två månader. Nu får vi be tilll förskoleplatsgudarna.. På ett eller annat sätt så kommer det lösa sig..
Och poff så var kepan precis lagom.

Kärt återseende efter 16 år

Publicerad 2016-01-16 17:51:57 i Allmänt,

Även om det var tungt så känner jag mig laddad! Har inte tränat konditionen på flera år och sist jag stod på ett par skidor var för 16 år sedan.. Men jag är nöjd över min prestation! 5 km på 39 min... Å då var spåren urartade och tekniken ganska kass. Min längdskidåkare får drilla mig mer på tekniken nästa gång.

Pigg tjej, innan åkningen. Ser ju kanske skidkunnig ut (och välsponsrad), men skenet bedrar ;)

10 månader

Publicerad 2016-01-16 07:35:44 i Allmänt,

På BVC-besöket kunde vi konstatera att  Jack dippat lite på sin kurva (10 månader: 1065g, 77cm lång och 47,5 i hattmått). Inte så oväntat då han varit sjuk och haft dålig aptit. Men på senare dar har han varit glupsk som vanligt.. Kanske har han fått för lite mat? En barnmatsburk räcker nog inte för Jack som måltid.. Igår testade vi att ge mer än vanligt och han åt gladeligen. Sen sov han 19.00-06.00 i ett sträck. Ganska skönt, så nu blir det mer mat hädan efter. Vi har ändå trappat ned med burkar så det blir smidigt att öka på mängden när man gör maten själv.

Fredagar.

Publicerad 2016-01-15 19:17:17 i Allmänt,

Hela familjen nybadade. Längdskidorna vallade. Han lägger sonen. Jag lyssnar på Cornelis, reflekterar över veckan som gått och känner mig allmänt redo på torsken foliepaketet som väntar i ugnen. Finns det något bättre än fredagar? 


FaceTime är toppen

Publicerad 2016-01-13 07:25:13 i Allmänt,

Sista bilden innan jag lämnade honom med pappa två dagar och nätter. Även om jag skulle upp 04.30 så tog det inte emot en sekund att hämta honom från sitt rum till vårt "sista natten". Jag är nu borta på jobb och passar på att träffa vänner, jobba och vila. Har haft lyxen att vara julledig läääänge, men nu är man tillbaka i ekorrhjulet och pappa är föräldraledig på heltid hädan efter.. När saknaden blir stor så FaceTimear jag med Jack o macke. Jack ler när han ser mig prata i telefonen. Känns bra för mammahjärtat. Goskit.


Sen så passar jag göra naglarna när jag lix har lite fri- och egentid att göra av med på annan ort. Kan verkligen rekommendera salong lotus i Sundsvall.. Det är SÅ snabba (inom en timma är hon klar med att ta bort det gamla och göra en ny fransk ombre) och duktiga. Förra naglarna höll jättebra! Är så nöjd!

Mitt bi

Publicerad 2016-01-12 05:13:15 i Allmänt,

Är så laddad på sommarens planerade semester att jag inte kunde låta bli att köpa ny resväska. Denna resa blur speciell då det är vår första utomlandssemester som en familj. Jack kommer vara ett år och fyra månader drygt när vi åker.. Tur att det inte är överdrivet lång flygtid till Kroatien. Men jag känner ju Jack, kan inte tänka mig annat att än att han kommer älska det! Är man på utflykt sitter han som ett ljus och tittar nyfiket på alla i sin omgivning.. Så har han iaf varit hittills i sitt liv.
Men ibland vaknar han på fel sida, sur som ett litet bi.. Men det är så pass sällan att jag smälter inombords varje gång det händer. Han rynkar på näsan allt han kan... Mitt lilla bi..

KLONG

Publicerad 2016-01-10 21:15:43 i Allmänt,

Kolla in vilken underbar liten pärla vi fick av Mackans fina familj i present i samband med vår förlovning. Klongvasen är ju nästan som en symbol för 2015, året då vi förlovade oss.. Tusen tack ännu en gång!

Var tvungen att inviga den direkt! (Ursäkta bildkvaliteten med mörka mobilbilder)

Idag har vi lekt med Jacks kusiner hela dagen. En bra dag helt enkelt!

Koppar vs vitt

Publicerad 2016-01-09 17:48:14 i Allmänt,

Igår hade vi hemmadejt med bastu och idag blev det dop och lugna takter. 

Den lilla mannen ställer sig mot ALLT nu.. Drar ut lådor och upptäcker allt som  går att upptäcka från "fisk-höjd"... 

Vi har tänkt köpa nya lampor till de små fönstren i vardagsrummet. Frågan är om  vi ska matcha takkronan i koppar eller den vita sofftaklampan... Hmm.. Lutar nog åt vitt.. Koppar känns liiiiiite tjatigt. (Inte för att vitt gör det men ;) )
Det är lite svårt att se på bilden men lamporna är nätta och gör sig nog (förhoppningsvis) bra i små fönster... Har kommit fram till att jag vill ha lampor som inte bländar, dvs man ska inte se glödlampan i självaste lampan.

Semesterpuss

Publicerad 2016-01-06 23:23:47 i Allmänt,

Nu har jag bara två lediga vardagar kvar innan helgen och sedan jobbet kickar igång igen.. Då känns det lämpligt att drömma om nästa semester.. Kroatien, Österrike & Tyskland! Snart bokat och klart! Det blir två veckor av bad, solkräm och solhatt... Tänk att vi ska få ta med Jack på så spännande äventyr.. 

I övrigt är vi inte speciellt produktiva just nu. Projekten står stilla och fokus är på Jack och återhämtning (läs: mys).
Drömmer om sand mellan tårna..

Tre blir en!

Publicerad 2016-01-05 19:50:11 i Allmänt,

Vad hände egentligen på nyår? Vad var surprisen? Jooo... Vi har förlovat oss! Inte på nyår dock, men då berättade vi det för våra vänner (blivande bestman & en utav de kära brudtärnorna). Macke och jag har egentligen aldrig snackat om förlovning/giftemål, men innerst inne visste han nog att jag längtat läääänge efter att göra oss till en enhet "på riktigt". På annandagen (vår fem årsdag) överraskade han med ett frieri. Har aldrig känt sådant adrenalinrus förut, och oj vad vi firade sen.. Känns fantastiskt att vi snart är man & hustru! Efter lycka, sorg & förlust, husbygge, prövningar små som stora, skrattattacker och glädje i fem års tid..  Ja då vet man! Det är vi två som gäller, nu och för alltid.. Vi två, så olika, men ändå så lika. För oss - perfekta teamet. 

Vi förevigade med lite "förlovningsbilder" på samma plats där vi tänkt gifta oss. Ett ställe med många finna minnen, och fler ska det bli. Löjligt att en ring på fingret kan kännas så bra. Men det är inte ringen som känns, det är kärleken.

Om

Min profilbild

Madeleine & Markus bygger slott

Han är egenföretagare och hon arbetar inom bemannings- och rekryteringsbranschen. Tillsammans så har vi byggt ett enplanshus på Tavleliden i Umeå. 160 kvm ren kärlek! Huset är ritat av oss själva med lite inspiration från omgivningen. Spana gärna in de olika blogg-kategorierna för mer detaljer! Nu har vi hunnit bo i huset i 2 år (men byggprojekten tar aldrig slut). Nyfiken för att veta mer? Skriv till oss på majo0258@gmail.com eller läs här! Enjoy!

Kategorier

Tidslinje

Tidslinje

Arkiv

Prenumerera och dela