tavleliden.blogg.se

Plastpåsehållare

Publicerad 2016-02-28 15:19:41 i Allmänt,

Såg detta tips på nätet en gång i tiden.. Perfekt för den presentpappertokige som jag!

Någon annans unge som också har röda utslag på kinderna? Jack har haft besvär som vääägrar ge med sig.. Finns även utslag på magen och halsen.. Vi smörjer 20 ggr per dag men det blir inte bättre. BVC nästa!

Hej tält!

Publicerad 2016-02-27 20:35:03 i Allmänt,

Idag blev det en sväng på Umeås nya stolthet - IKEA. Vi Umeåbor har väntat si så där 20 år på att de ska öppna.. Ingen överdriven shopping är för vår del dock. Ett lektält till Jack som får flytta ut på sommaren. Vi hade ändå ett hörn över i Jacks rum så tältet får vara där tills vi kommer på något bättre. Han älskade sitt nya kryp in och ängnade halva kvällen i tältet. 


Det går inte ta en selfie ostört i vårt hus... 

Mina män

Publicerad 2016-02-21 10:06:10 i Allmänt,

Det är så underbart att se bandet mellan far och son. Jack tyr sig lika mycket till oss båda och det känns så bra, speciellt med tanke på att mitt jobb innebär några nätter borta varje månad. Men då blir det FaceTime och ett stort plus är att man hinner aldrig ledsna på hemmalivet. I helgen har vi haft kvalitetstid ute i stugan. Snöstorm, vila, soffmys och lite till vila. Jack fortsätter somna av sig själv vid sjutiden.. Så vi vuxna hinner umgås lite själva innan en av oss (typ jag) somnar i soffan..
Förmiddagsluren..

10 månader kvar

Publicerad 2016-02-20 16:26:54 i Allmänt,

Förberedelserna för bröllopet fortsätter. Vi är i god tid. Men layouter och pillergöra måste man göra när man är i ett kreativt-mode utan tidspress.. Annars blir det pannkaka och huvudvärk.. Så nu är inbjudningskorten  nästan klara, festprogrammet har fått sin framsida och i våra huvuden har vi fått en tydlig bild på hur resterande trycksaker ska se ut.. Nedan hittar ni en liiiten tjuvtitt.. 


Bröllopsresan - check!

Publicerad 2016-02-18 23:06:25 i Allmänt,


Resan är bokad! Men det blev inget av våra alternativ som vi valde mellan innan. Flygtiderna kändes för långa för att resa med Jack och framför allt tror vi det skulle bli meckigt med tidskillnader och Jacks sovrutiner (haha, sa jag just det där?!).. Kap verde var nära men ön verkar liiiite tråkig för två veckors semester och det fanns knappt pooler för barn. Nä, kap verde passa nog mer kitesurfaren än barnfamiljen.. Dessutom så skulle kap verde innebära extra flygresor, två extra semesterdagar och två hotellnätter i Sthlm då flyget gick tidig morgon och landade sen kväll.. Kändes bara drygt? Ja man kan väl sammanfatta det som att vi tog det enklaste kortet! Direktflyg från Umeå dagen efter bröllopet till Gran Canaria. Två veckor, all in clusive, uppgraderat rum, bra läge med nära till allt och bra lekparker och poolområden för en 2åring.. Många hotell är barnvänliga för lite äldre barn men detta kändes såååå rätt på alla parametrar! Nu är det bara att hålla tummarna för att vädret blir bra då det kan vara både hiss och diss kring nyårstider.

Äntligen plats!

Publicerad 2016-02-18 05:17:29 i Allmänt,

Lilleman i sin nya bilbarnstol. Hör och häpna! Vi har fått förskoleplats - i UMEÅ! Det blev tom en skola som vi hade önskat som "fjärdehandsval".. Vi vill självklart hamna på Tavleliden i slutänden men det kommer ju ta några år. Innan dess vill vi vara nära mormor och dela skola med två av kusinerna. Oj oj, nu om mindre än en månad ska denna goding få leka med andra småknoddar på vardagarna. 


Sjuklingsplutt

Publicerad 2016-02-13 21:20:52 i Allmänt,

Lördag. Sovmorgon då Jack sov till 07.00 ist för 06.00. Städa (men långt ifrån klara). Ringa sjukvårdsupplysningen. Yes, det blev sedan en dag på akuten - igen - som det alltid verkar bli när vi ringer upplysningen. Jacke blev som sagt magsjuk i måndags och har nu i sex dygn varit dålig (dock inte kräkts sen tisdags men, ja ni förstår) utan några förbättringstecken.. Utöver att lillgubben rasat i vikt så var det ingen fara med honom. Han var så snäll under undersökningarna och brydde sig inte ens när de tog blodprov. Nu blir det regelbunden vätskeersättning och förhoppningsvis blir det bättre. Är inte magen lite stabilare tills måndag blev vi rekommenderade att uppsöka vård igen. Älskade sjukvård som tar även de vardagliga åkommorna för de små liven på största allvar!
Och ja, jag o macke blev självklart smittade av lilleman. Typ en timma efter jag skev förra inlägget satte det igång haha.. Men men, nu är vi friska och en aning lättare..

1 dag senare

Publicerad 2016-02-09 20:28:42 i Allmänt,

Nu har Jack varit magsjuk i ett dygn och fem timmar... Febern har kommit som ett brev på posten. Vi föräldrar verkar dock (peppar peppar) klarat oss so far.. Jag känner mig lite som en tickande bomb. Men men, man kan ju inte checka ut bara för att man är i riskzonen så att säga...
Sovmässigt så slutar Jack inte imponera. Oftast (inte alltid men) somnar han på egen hand i sin säng efter vällingen. Ibland gör man misstaget att stanna kvar i rummet när det är sovdags, och då tänker Jack KRAMADAGS istället för sömn.. Kramar är iofs också mysigt!

Huvudstadsbesök

Publicerad 2016-02-08 18:17:30 i Allmänt,

Vi förenar nytta med nöje och roar oss lite i storstan. Och tyvärr avslutar jacke med att bli magsjuk vilket resulterar i ett lite abrupt slut på turnén. Ska bli spännande och se hur länge det dröjer innan man själv ligger och kämpar.. Med tanke på kaoset så känns det inte som att man kommer slippa undan tyvärr. 
Medans vi njöt av plusgrader så snöade det en dryg meter hemma.. Otroligt vad vårt avlånga land kan erbjuda på olika väderlekar.. 

Om

Min profilbild

Madeleine & Markus bygger slott

Han är egenföretagare och hon arbetar inom bemannings- och rekryteringsbranschen. Tillsammans så har vi byggt ett enplanshus på Tavleliden i Umeå. 160 kvm ren kärlek! Huset är ritat av oss själva med lite inspiration från omgivningen. Spana gärna in de olika blogg-kategorierna för mer detaljer! Nu har vi hunnit bo i huset i 2 år (men byggprojekten tar aldrig slut). Nyfiken för att veta mer? Skriv till oss på majo0258@gmail.com eller läs här! Enjoy!

Kategorier

Tidslinje

Tidslinje

Arkiv

Prenumerera och dela