tavleliden.blogg.se

Knappt en dag kvar..

Publicerad 2016-12-30 09:28:04 i Allmänt,

Även om allt är (typ) i fas så är det svårt att slappna av... Är glad att jag bokade in en 1-timma massage på morgonen innan manikyren med mina tärnor. Det ger förhoppningsvis lite lugn i själen.. 

1,5 dag kvar...

Publicerad 2016-12-29 19:11:00 i Allmänt,

Nu är snart allt packat och klart. Har haft Jack hos mormor så hann göra det mesta på dagens to-do-lista. Besöka kapellet, prata med kantorn, besöka floristen, växla pengar, handla snacks inför dagen D och hotellnatten innan dagen D. Och inte minst handla välling, badblöjor etc, inför bröllopsresan.. Rosébubblet är självklart till min ena icke-gravida tärna ;) Ljuset fick vi förra julen och vi hade med det till hotellet där Markus friade, så nu förknippas doften med frieriet. Känns passande att ta med ljuset även denna gång.
 
Dagens tack går till min tärna och hennes underbara kille som kom för att hjälpa mig att städa undan granen medan Macke jobbade sent... Saker som förr var tämligen enkla är nu ganska omständiga. I alla fall om man är gravid med foglossningar och har lille Jack här hemma. 

Sista minuten..

Publicerad 2016-12-27 22:31:56 i Allmänt,

Vi ägnar oss åt att korrläsa trycksaker till bröllopet. Kommer nog bli ett par sena nätter nu för att hinna få allt klart tills fredag. Fredagen har massage på schemat + så ska vi till festlokalen och ställa i ordning lite dekorationer, ljud och ljus. Efter det ska vi vila upp oss på hotellet och äta lite god mat tillsammans med vänner. Lär bli en tidig, men mysig kväll. Längtar.

4 dagar kvar...

Publicerad 2016-12-27 14:52:46 i Allmänt,

Min störtats skräck är att någon av oss ska bli sjuk, typ nu. Men annars finns det ingen oro, stress eller liknande kopplat till vår stora dag. Nu när jack sover (alldeles för sent, i know.. får väcka honom så det blir bara en powernap) ska jag passa på att bocka av lite från to-do-listan.

På nyår smäller det!

Publicerad 2016-12-26 18:53:03 i Allmänt,

Bokstavligen! Detta är fyrverkeritårtan som ska få fira in tolvslaget och vår bröllpsfest. En rejäl pjäs som jag inte ens kan bära på egen hand. Var tvungen fälla ner luckan för att kunna stänga bagageluckan.. Man har med än en gång blivit besviken på fyrverkerier som varit fjuttiga trots dyra pengar, men denna gång tror jag att vi kommer bli nöjda. Har googlat och youtubat fram denna "tårta" och den har precis de typ av fyrverkerier som jag uppskattar mest.. Blir nog bra..

5 dagar kvar

Publicerad 2016-12-26 13:25:20 i Allmänt,

Pirri i magen. Nu har jag 5 lediga dagar kvar innan bröllpet. Det är lite småfix som ska göras men framför allt ska det njutas. Macke jobbar så det blir jag och jack som får sysselsätta oss med mellandagsshopping, packning och lek. 


Vi måste varit snälla hela familjen i år då vi fått så otroligt mkt fint och bra i julklapp. Viktiga saker till husbilen såsom backkamera och omnia (speciell "gryta" som funderar som en ugn på gasolspisen). + Andra fina paket innehöll böcker, massor av fina leksaker till Jack, kläder, saker till hemmet, osv. Tack, tack! Macke och jag gav varandra bl.a. nya Apple-TV (jag har varit skeptisk tidigare att köpa en ny men den var faktiskt helt klart värd att byta upp till då det finns massor av nya funktioner vi garanterat kommer använda) och en Bose mini 2. Perfekt liten kraftfull bluetoothhögtalare att ta med på semestrar ;)

Efter bröllpet ska det bli roligt att få göra i ordning barnrum nummer två och planera årets husbilssemester. Har även precis hittat på att vi ska resa bort på min 30-årsdag våren 2018.. Macke var inte bangen.. 

Vi passade på att hälsa på pappas grav. Det är speciellt att besöka graven. Får nästan en känsla av svindel.. Saknar honom såååå! Önskar med hela hjärtat att han hade fått hinna träffa Jack.. Det är så svårt att förstå varför vissa ska behöva lämna oss i förtid..

Barrträd

Publicerad 2016-12-23 10:57:49 i Allmänt,

Titta noga på denna gran för snart finns den inte kvar så mkt som den barrar.. kan inte förstå att det är dan före doppardan. Denna jjul blir med Markus familj, och sedan en snabbis till stugan. Man hade ju önskat att man kunde vara på två ställen samtidigt, men det är ju svårt så vi vartannat år. Det blir bäst för då hinner man komma lite till ro och verkligen njuta av julen och lugnet.

10 dagar kvar...

Publicerad 2016-12-22 16:00:00 i Allmänt,

Det närmar sig.. Herregud. Känns magiskt, samtidit som jag försöker njuta av varenda minut inför bröllopet. Vill inte att tiden ska gå för fort. Vill inte att det ska vara över... Men som man säger, bröllopet är ju egentligen bara början.. 
 
Här är en bild på stället där vi ska ha vår börllopsfest. Bild lånad från Sävargården
 

Långledigt

Publicerad 2016-12-22 06:47:58 i Allmänt,

Då var man igång med årets andra långledigt period. Då jag var föräldrarledig och sparade alla semesterdagar 2015 så har jag en määängd med semesterdagar kvar som jag ska försöka hinna göra av med innan semesteråret är slut.  Får spara fem dagar, men resten blir perfekt att ta ut nu i jul och under bröllopsresan. Nu är det spännande när man kan börja spana in vädret på resemålet dit vi ska. Det är intressant att det kan skilja så mycket mellan klart.se och SMHI Enligt SMHI så ska det vara molnfritt och runt 19 grader i skuggan, enligt klart blir det runt 22 grader och lite mulet. Den som lever får se :) det blir ju ingen tropisk hetta i alla fall, men det känns helt ok med tanke på att vi åker med lille jack. För oss kändes det inte värt att åka en längre flygresa än vad vi kommer att göra. Känns helt magiskt att få sätta sig på ett direktflyg och sedan landa i hyfsad värme 6 timmar senare. Hela familjen längtar!

11 dagar kvar..

Publicerad 2016-12-20 12:05:00 i Allmänt,

Nu är snart allt klart inför vår stora dag :) Vissa saker gör vi verkligen i sista minut, men vi har stor tro på våra kära mellandagar så det känns ändå (hyffsat) lugnt. Kvar på vår to do:
  • Hämta upp och betala fyrverkerierna
  • Köpa väst + slips 
  • Köpa jacka/kappa till brudgum
  • Layouta, printa och klippa festprogram, bordplaceringskort, ett par bordspratare, etc.
  • Packa klart resväskan inför börllopsresan som går av redan tre timmar efter att festen slutat vid 02.00
  • Besöka det lilla kapellet för en sista check på var alla ska/kan stå vid altaret
  • Sista synk-snack vår fotograf + Se över platser utomhus inför fotograferingen, var lyser solen, hitta fina skogspartier som är nära till hands, etc.
  • Skriva ut checklista för den stora dagen och ge till alla som ska hjälpa till med tex. hämta buketterna, tända extra marschaller, packlista för dekorationerna, etc.
Lovar massor av bilder när vi väl är hemma från bröllopsresan. Men kan redan nu bjuda på lite info och tjuvtitt.. Fantastiska smycken från Caroline Swedbom ska få glittra i mina öron. Hårizont gör håret + smink. Klänning från LQ design. Klassisk kostym från Tiger till brudgummen. Dagen inför bröllopet spenderas på Elite Mimer. Ringar från Schalins, serien "Norrsken". Vigseln blir i ett litet kapell med levande ljus som lyser upp vintermörkret. Festen håller hus på Sävargården, Gammlia. Klädkod är "nyårsfin". Vinterbröllop var Markus idé, och nu känns det så självklart då vi träffades på annandagen 2010 och hade vår första riktiga dejt dagen efter nyårsafton. Efter det så sa det bara boom!
Bild från Pinterest.

13 dagar kvar

Publicerad 2016-12-18 19:28:00 i Allmänt,

Tänk. Om exakt två veckor är vi på Gran canaria på bröllopsresa vid den här tidpunkten. Gifta. 

 
Idag hade vi barnvakt åt Jack medan vi gjorde färdigt vigselprogram, bordsplaceringsskylt och delar av festprogrammet. Det tog 5 härliga timmar och då jobbade vi på flitigt mer eller mindre hela tiden. Sen hade vi lyxen och turen att bli bjudna på middag hos svärisarna. Produktiv och riktigt mysig dag.
 
För den nyfikne kan vi visa våra inbjudningskort. Resten av alla trycksaker får ni se efter bröllopet :)
 

Kolla in magen...

Publicerad 2016-12-17 08:32:39 i Allmänt,

Julfest igår... Självklart har man en gran i håret när det är (jul)fest. Kolla in min mage förresten ;) Jack ska bli STOREBROR! Är v 21 nu och chocken börjar lägga sig. Snart är familjen komplett med en till liten gos! Underbart!  Ni kan ju tänka er vilka utmaningar jag har haft med brudklänningen. Haha, sömmerskan och jag är smått stressade.. Vi ser väl om jag kommer i  klänningen om två veckor, magen växer så det knakar. Spännande minst sagt.


Har likt förra graviditeten mått prima hela tiden! Fogarna är det enda som spökar. Till och från. Jack har nog inte riktigt insett att han kommer få en till lekkompis i familjen men den insikten kommer väl senare. Det beräknas bli 2 år och ca 2 månader mellan syskonen om allt går som planerat. Efter bröllopet & smekmånaden i Spanien så kommer nya barnrummet få lite fokus och kärlek.  

Jul med jobbet

Publicerad 2016-12-16 20:29:42 i Allmänt,

Idag har varit en fin dag. Julfrukost med jobbet, inslagning av julklappar till barn i behövande familjer, gröt och massor av gott. Jack fick vara med på frukosten och prova alla leksaker innan de blev paket. Hann även med ett besök hos sömmerskan för justeringar av klänningen. Två veckor och en dag kvar tills det smäller!!


Premiär

Publicerad 2016-12-10 07:31:31 i Allmänt,

Igår gjorde vi en premiär tur på leoslekland efter jobbet. Lagom (dvs lite) folk och jack var lyrisk i två timmar. Han slängde sig i bollhavet som en galning. Puttade ner mig och ropade "PAPPA DÄR" och pekade mot bollhavet... Desstom fick han åka den stora ruchkanan, han spände sig som en fjäder under hela åket men tokskrattade när han landade på mattan.  Sedan frågade vi om vi skulle åka hem och han svarade "ja". Han är inne i bestämma fasen. Vad man än frågar så säger han ett självsäkert ja eller nej. Oftast nej. Haha.. 

Vi (i alla fall jag) brukar inte erbjuda sötsaker till jack. Men igår fick han smaka på en mumsmums. Han tog ett skick sen gav han den till mig. Mumsmums var ingen hit.

Känsla

Publicerad 2016-12-03 22:27:30 i Allmänt,

Så många tankar som snurrar. Då är det guld med vänner som skämmer bort än med gomiddag och sällskap. Under dagen var vi på julmarknad. Kallt, fullt med folk, hungrig unge och en stor fet p-bot. Och ändå var det riktigt mysig dag.

Om

Min profilbild

Madeleine & Markus bygger slott

Han är egenföretagare och hon arbetar inom bemannings- och rekryteringsbranschen. Tillsammans så har vi byggt ett enplanshus på Tavleliden i Umeå. 160 kvm ren kärlek! Huset är ritat av oss själva med lite inspiration från omgivningen. Spana gärna in de olika blogg-kategorierna för mer detaljer! Nu har vi hunnit bo i huset i 2 år (men byggprojekten tar aldrig slut). Nyfiken för att veta mer? Skriv till oss på majo0258@gmail.com eller läs här! Enjoy!

Kategorier

Tidslinje

Tidslinje

Arkiv

Prenumerera och dela