tavleliden.blogg.se

Ekorrkarusell

Publicerad 2016-08-25 16:44:04 i Allmänt,

Snart har man gjort en hel jobbvecka efter åtta veckors semester. Rivstartade med möten och resor. Har varit borta från Jack i ett helt dygn isamband med jobb på annan ort.. Som jag alltid är varje vecka. Men nu är vi förenade igen. Även om man saknar familjen så är det ett perfekt tillfälle att träffa vänner på annan ort, jobba över, träna, gå till frissan eller annat som inte hinns med när man är hemma. Man får använda tiden smart helt enkelt. Sen så har jag ju tur som har en av mina bästa vapendragare på den ort jag övernattar i som mest.

När jag väl kommer hem så brukar vi inleda med att bara vara, mysa. Underbara mysiga unge!

Tavleliden lekpark

Publicerad 2016-08-18 00:00:00 i Allmänt,

Man ska inte underskatta att bo nära en stor lekpark. Jack är ett barn som älskar att vara ute. Och traktorer. Så när han hittade och fick låna en övergiven traktor i lekparken så var lyckan total!

Spott

Publicerad 2016-08-16 23:30:12 i Allmänt, Belysning, Exteriör, Trädgård,

22.00 blev det färdigt! Nu är allt installerat! Vi är väldigt nöjda! Spottbelysningen på trädet blev kanoners. Bättre bild kommer inom kort. Mobilkameran gör ljuset inte rättvisa..

Malmbergs

Publicerad 2016-08-15 20:51:12 i Allmänt,

Tre korta pollare och tre långa pollare som gjuts i backen. Imorgon kväll är vi nog färdiga! Ska bli så spännande att få se slutresultatet.. Bjuder på lite smakprov..

Snart vår tur

Publicerad 2016-08-15 09:06:54 i Allmänt,

Nu börjar det bli lite verkligare att vi ska gifts oss i år! Under veckan som gick provade jag brudklänningar och så finslipade vi på inbjudningskorten. Om fyra månader drygt är det dags. Pirrigt. Bjuder på ett par bilder med vissa detaljer som jag gillar och inspireras utav. Dock kommer inte jag ha en exakt sådan bukett och klänning med rygghalsband, osv.. Vill ju inte avslöja för mkt innan ;)

I helgen hittade jag klänningar till mina tärnor. Har dock ej beställt dem än utan ska känna in klänningarna lite till. Men mina älskade tärnor har gett oss sina godkännanden på klänningarna i alla fall. Vidare går jag i vigselringtankar.. Pratade med guldsmedjan för ett par dagar sedan och det lutar åt att jag kommer låta dem göra min ring från skratch, och då devis med guld bestående av pappas vigselring som jag ärvt. Älskade pappa.. Under bröllopet kommer det eka ett visst tomrum i mitt hjärta. Du skulle ju varit där, du skulle ju gå med mig och möta Markus vid altaret. Du skulle ju sitta vid min sida vid honnörsordet. Du skulle ju finnas hos oss i så många fler år.. Men sjävklart kommer du ändå närvara under vår stora dag, fast i en annan dimension. Vi kommer gifta oss och ha bröllopsfesten på ett ställe där ett av mina lyckligaste minnen med dig ägderum. Där vi firade min examen. Vi, lyckligt ovetandes om värken du bar på, endast en månad innan du fick cancerdiagnosen. Minns det så väl. Känslan, glädjen. En tår rann på din kind när du höll tal för mig. Jag kände att du var stolt. Det var en av få sekunder där du visade sådan ömhet.. Du var ju familjens starka grundpelare. Alltid. Ända in till sista andetaget. Om det fanns ord som kunde beskriva.. Allt jag kände och känner.. 
Pappas vigselring som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med.. Nu får den sitta på mitt finger ett tag, bredvid ringen som är beviset på min och Markus kärlek och löfte till varandra.. Konstigt nog är inte pappas ring förstor utan förlovningsringen låser fast den ganska bra.. 

Aronia på stam

Publicerad 2016-08-14 12:47:00 i Allmänt,

Beklagade mig över att jag tyckte att vårt arioniaträd/aronia på stam har växt lite i år. Vi planerade det förra sensommaren.. Tittade på gamla bilder från juli 2015 och inser att den ändå vuxit på ganska bra. Stammen är smal som attan men snart så kanske den blir mer stabil. Någon som vet om man ska klippa aronia på stam på våren? Så som man gör med aronia som häck? För att göra den lite tätare tänkte jag.. Har googlat utan resultat.. Nästa vår klipper jag den nog..

Skillnaden efter ett år.

Varje sekund

Publicerad 2016-08-11 20:46:34 i Allmänt,

Kusinbus hela dagen. Nu har jag en vecka (typ) kvar av semestern och det har varit en fantastisk lyx att få tre extra veckor med Jack efter vår gemensamma semestermånad. Jack o jag har inte haft några direkta planer utan bara gjort det lusten fallit för. Stugan. Kusiner. Vila. Totalt 7 fantastiska veckor. Underbart! Men tiden går så galet fort! Nu är man fulladdad för nya tag i jobbet! Känns mysigt med höst. Rutiner, vardagen som gör att man sedan uppskattar fredagskvällarna lite extra.

Nytt sovrum, typ.

Publicerad 2016-08-10 15:08:00 i Allmänt, Sovrum 16,4 kvm,

Jag har möblerat om i sovrummet. Jack tyckte det var jättespännande. Och jag känner mig supernöjd. Rummet blev mer öppet och man ser ut mer genom fönsterna konstigt nog. Vilket är härligt då vi bara har natur/samfällighet som baksida. Förut stog sängen mittemot labyrinthyllan. Vilket gjorde att man möttes av ena långsidan när man gick in i rummet. Inte toppenbra, nu känns rummet mycket större. Bilder från förra möbleringen hittar den nyfikne i kategogori SOVRUM 16,4KVM. När vi ritade huset ville vi ha möjlighet att möblera rummet på olika sätt, därför tog vi lite mindre fönster än "vanliga" fönster. Dessa är (om jag minns rätt) 1 meter i längd och därmed rymms huvudet på kudden utan att ha fönstret i pannan. 
Skoooog på baksidan, trots att vi bor inom Umeå tätort. En anledning varför vi valde Tavleliden. 

Hemma på triangeln

Publicerad 2016-08-08 16:10:39 i Allmänt, Badrum,

Försöker bota Jacks rädsla för bad/dusch genom att leka varje dag i badet, utan att faktiskt bada. Har prövat några dagar men han är forfarande livrädd när det är dags att bli ren..

Vi ser väl..

Publicerad 2016-08-04 15:12:54 i Allmänt, Trädgård,

Då buskarna är lite segstartade så kändes det som att de marktäckande höll på ta över hela lådan. Så roligt ska vi inte ha.. Så nu har blomlådan fått ett par fler perenner. Tanken är att dessa ska växa under och emellan buskarna.. Vi ser väl hur det går..

Sommarkärlek

Publicerad 2016-08-03 13:52:41 i Allmänt,

Har alltid älskat risotto, men aldrig lagat det själv.. Fram tills igår. GUD så gott, och hyfsat enkelt att trolla fram.

Nyfödd vs.1,5 år

Publicerad 2016-08-02 12:22:00 i Allmänt,

Från svart hår till nästan blont. Otroligt vad barn utvecklas och förändras under sitt första levnadsår. Jack kom ut ur magen svarthårig, hungrig och ganska glad. Nu är han ljushårig, hungrig och väldigt glad. Snart ska vi på BVC igen.. Blir intressant att se hur han vuxit på längden (han var 81 cm lång när han var 12 månader). Vid ett år vägde han 11,26 kg, nu väger han 12,4 enligt hemmavågen. Senaste månaerna har han även börjat kommunicera med ord. Han säger (dr)icka när han är törstig, nam-nam när han vill äta, tator till traktor, Faffa till farfar och ja, mamma och pappa till oss päron. Sen så bäbispratar han och härmar våra ord konstant.. Han verkar ju bli en snackare helt klart.
 
Jack 1,5 år gammal, dvs. nutid:
Jack någon dryg månad gammal:
Jack någon vecka/dagar gammal:
 

Om

Min profilbild

Madeleine & Markus bygger slott

Han är egenföretagare och hon arbetar inom bemannings- och rekryteringsbranschen. Tillsammans så har vi byggt ett enplanshus på Tavleliden i Umeå. 160 kvm ren kärlek! Huset är ritat av oss själva med lite inspiration från omgivningen. Spana gärna in de olika blogg-kategorierna för mer detaljer! Nu har vi hunnit bo i huset i 2 år (men byggprojekten tar aldrig slut). Nyfiken för att veta mer? Skriv till oss på majo0258@gmail.com eller läs här! Enjoy!

Kategorier

Tidslinje

Tidslinje

Arkiv

Prenumerera och dela