tavleliden.blogg.se

I garderoben

Publicerad 2016-04-25 07:02:34 i Allmänt,

Han är överallt numera. Här och där. Han har alltid varit en pratglad bäbis och i kväll när han badade frågade jag: "Jack, kan du säga mamma?". Mamma, svarar Jack. "Jack, kan du säga pappa?". Jajemän, det kunde han. Så läckert, kändes nästan som att vi hade en regelrätt dialog.. Haha.

Kryper

Publicerad 2016-04-24 18:06:12 i Allmänt,

Tack för en prefekt helg med närmsta familjen. Tog ett tag innan jag kunde varva ner i fredagens men lantluften i stugan gjorde susen för sinnet. Lek ute, grill x 2, vila, renovering, lek inne. Perfekt som sagt! Nu har kroppen fått återhämta sig lite så snart ska arbetshandskarna på. Det kryper i kroppen när det är så härligt vårväder ute. Man vill bara UT och jobba nu nu nu.. Förhoppningsvis hinner vi köpa mer virke någon kväll under veckan. Optimistiskt tänkt men..

Klippt häcken

Publicerad 2016-04-21 07:31:04 i Allmänt,


Det har varit en intensiv period mer konferenser, event, jobb och massor av skoj. Nu i helgen blir det lugna puckar i stugan. Lite renovering på sin höjd. Sedan väntar kristihimmelsfärd med ledighet och jobb ute på altanen.

Arionahäcken är klippt inför växtsäsongen.. Förra året klippte vi försent, det känns galet att det är mars - april som gäller. Läste på någon hemsida att det är ok att klippa så länge det inte blir mer än -5 under en längre period. 
Planeringen inför bröllopet fortsätter. Igår var jag och en kompis som också ska gifta sig i år på en bröllopsmässa. För andra gången i mitt liv vann jag något. Min tipsrundalapp lottades och jag vann ett presentkort på 500 kr hos Guldsmedjan. Perfekt, det är där vi förmodligen kommer köpa vigselringar! 

Vindskydd med stående panel

Publicerad 2016-04-10 16:50:58 i Allmänt,

Nu kommer mindre snö blåsa in i carporten samtidigt som vi får lite insynskydd. Tanken är att vi ska rama in altanen med liknande vindskydd. Men en sak i taget..


På språng

Publicerad 2016-04-09 19:26:25 i Allmänt,

Lite kvalitetstid med sonen. Bästa lördag! Nu har han lärt sig gå med skor. Äntligen!
För alla chevreälskare där ute... Testa denna. Mums!


Mad n Mac

Publicerad 2016-04-08 21:45:46 i Allmänt,

Idag var vi och rekade inför bröllopet. Tänk - 9 månader kvar! Dagen D blir en intensiv dag så det gäller att planera noga. Tur att man älskar att planera! Fritidsresor uppdaterade ny info gällande flygtiderna - Kl 05.30 på morgonen efter bröllopsfesten så ska vi sitta i taxin till flygplatsen för bröllopsresan. Tur det är direktflyg! För bröllopsnatten hade vi sedan tidigare bokat svit på U and Me Hotel i Umeå, men då vi endast kommer hinna sova 3-4 timmar på bröllopsnatten så blir det nog en hotellnatt kvällen innan bröllopet istället.. Känns mysigt att få ladda inför stora dagen tillsammans, vakna upp till hotellfrukost och sedan göra sig i ordning på var sitt håll inför vigseln.. 


Kanske man kan

Publicerad 2016-04-07 21:03:26 i Allmänt,

Hur mycket kan man hinna på en vår? När Jack somnade för kvällen gick vi ut och drömde om vad vi vill göra med tomten och uteplatserna.. På våren så passar det ganska bra att ha många uteprojekt då man längtar ut efter den långa vintern. Sen på sommar och semester vill jag/vi vara lite projektfria så all fokus går till familj, nöje och vänner../ Vi får hoppas Jack fortsätter sova bra i vår så vi båda han vara ute och bygga tillsammans. 
April:
Vindskydd carport
Ev ett vindskydd på altanen
Maj:
Utebelysning vid gång
Fylla på med matjord i sänkor
Fylla på med stenmjöl och lägga klart markstenen
Juni:
Bygga altan nr 2 på baksidan. 7x4 meter.
Juli: SOMMARLEDIGT 

Päronträdet

Publicerad 2016-04-05 22:25:24 i Allmänt,

Jag och Jack är ganska lika ändå... 
I övrigt så är han inne i världens bästa fas just nu - kramfasen. Han vill kramas och gosa mest hela tiden!


Om....

Publicerad 2016-04-03 21:48:00 i Allmänt,

Byggahus är beroendeframkallande. Om vi skulle bygga nytt bostadshus så är jag sugen på detta.. Dock vill jag inte bo i ett tvåplanshus egentligen.. Svårt.. Tur man inte ska bygga nytt hus då ;)
Bilkälla: Eksjöhus

Om

Min profilbild

Madeleine & Markus bygger slott

Han är egenföretagare och hon arbetar inom bemannings- och rekryteringsbranschen. Tillsammans så har vi byggt ett enplanshus på Tavleliden i Umeå. 160 kvm ren kärlek! Huset är ritat av oss själva med lite inspiration från omgivningen. Spana gärna in de olika blogg-kategorierna för mer detaljer! Nu har vi hunnit bo i huset i 2 år (men byggprojekten tar aldrig slut). Nyfiken för att veta mer? Skriv till oss på majo0258@gmail.com eller läs här! Enjoy!

Kategorier

Tidslinje

Tidslinje

Arkiv

Prenumerera och dela