tavleliden.blogg.se

"Dagen innan-mys"

Publicerad 2015-09-29 06:36:42 i Allmänt,

Då sa man hej då till denna goding och hans pappa igen. Två dagar borta för konferens igen. Kommer bli så härligt och intressant, men saknar mina sötbitar redan. 


Knarr under skorna

Publicerad 2015-09-25 21:09:04 i Allmänt,

Är ute i stugan igen. Åkte ut med Jack någon dag innan alla andra. Vi har njutit av lugnet, tagit tre promenader och gungat i gungan två gånger. En magisk dag helt enkelt.


Målbild nr 126-typ

Publicerad 2015-09-23 16:55:50 i Allmänt,

Jag jobbar mycket med målbilder. Här har ni en av många. När vi började rita huset för nästan fyra år sedan så föreställde jag mig alltid hur någon liten goding skulle kunna sitta i hörnet av köket och se på när jag lagar mat. Tänk, idag är den drömmen verklighet! 


Guuuuuung, gung

Publicerad 2015-09-20 19:47:58 i Allmänt,

Det är visst avslappnande att gunga! Så pass att man till och med somnar..

Hemma igen! Vi premiäreldar för säsongen och njuter av lite rom-toast i soffan.. Vad mer kan man önska sig en söndagskväll... 

Ovanligt mysigt

Publicerad 2015-09-19 19:03:30 i Allmänt,

Dags för nya tider! Vi brukar aldrig äta i köket. Men denna helg har vi haft två dejter i köket. Maten smakar extra bra efter en lång bastu som vi lyckades tajma in med lillens eftermiddags vila. Nytt, och ovanligt mysigt.Ur styr

Publicerad 2015-09-19 11:51:50 i Allmänt,

Den här granen planterade morsan för knappt 20 år sedan för att kunna ha julbelysning i.. Känns som att den har gått ur styr på senare år dock.. Julgranstankar

Publicerad 2015-09-19 08:58:18 i Allmänt,

Hösten är magiskt rogivande. Vill man få extra ro så kan man alltid åka ut till stugan. Här ska vi andas friskluft, äta gott, mysa och reka julgran såklart.


Samla krafter

Publicerad 2015-09-17 16:45:48 i Allmänt,

Något händer på kvällarna... Under tre nätter i rad så har Jack varit otrooooligt snuvig och hostig varje kväll. Vilket resulterat till att man får kämpa i vaket tillstånd hela natten lång. Nu börjar det kännas att man inte sovit på flera dagar.. Och då är det extra skönt med lite youtube i sovrummet. Han sitter klistrad, alldeles tyst iakttagandes. En bra bonus är att mamman får passa på att samla lite krafter.. I övrigt idag så har jag lyckats tvätta, rensa ogräs i jordgubbslandet, åka till vårdcentralen och ha ett 2 h timmars forcastmöte här hemma. Lyckades till och med synka in Jacks långa sovpass under mötet. Stolt.
Vi är supernöjda med TVn. Otroligt bra bild (om man ser på digital sändning eller via smarttvfunktionen). + att den är snabb vilket jag inte riktigt upplevde att vår fem år gamla samsungtv var. 

Powernap

Publicerad 2015-09-15 09:10:31 i Allmänt,

Laddar batterierna inför bäbissången på Teg. Jack har inte sovit mycket i natt (förmodligen pågrund av sin täta näsa) så en liten powernap efter frukosten var väl behövligt.

Impulsköp

Publicerad 2015-09-14 19:33:22 i Allmänt,

Nu åkte ena tvn till stugan och en ny införskaffades till sovrummet. Hej TV4-Nyhetsmorgon hej hej!

Den här gobiten fick följa mig till tandläkaren idag. Första kvarten gick strålande, resterande 20 min fick en stackars tandhygienist bära runt på Jack. Optimisten inom mig trodde det skulle gå bra men det där var första och sista gången man tar med sig en bäbis i "onödan" till tandläkaren... 

Nya babblarna

Publicerad 2015-09-13 18:14:03 i Allmänt,

Ni har väl inte missat nya babblarna på youtube? Jacke ger berg-och dalbanebeat 10 av 10 möjliga! 

Helgen har bara susat förbi. Vi har inte gjort något vettigt, bara umgåtts med familjen, nära & kära. Vilket iofs är alldeles underbart! Vi småfirade att jacke fyllde 6-månader. Det bästa halvåret i mitt liv hittills!
Snart firar vi halft decennium som par! Fem år med massor av skratt, tapas & kärlek. Huset blev till, Jack kom och det bästa av allt - vi har bara börjat vårt gemensamma liv! 

Tavlelidenhäng

Publicerad 2015-09-11 15:45:06 i Allmänt,

Sitta på gräset är höjden av underhållning enligt Jack. En fantastiskt härlig dag! Vi har strosat omkring på området och hängt med alla andra föräldralediga grannar och deras söta småbarn.
 

Sittdelen invigdes idag!

Det bästa man har

Publicerad 2015-09-09 18:21:00 i Allmänt,

Hur gick det att vara borta från Jack för första gången? Helt klart överförväntan. Blev nästan lite besviken över att han inte verkade det minsta grinig över att jag fattades i hemmet. Men men - Det är ju bara ett tecken på att han är trygg med pappamacke. Macke fick pröva på att vakna 4-5 ggr per natt, och ändå var han oväntat pigg när jag kom hem från flygplatsen... 
 
Nu njuter vi av varenda sekund som föräldraledig.. Efter ett halvår som ledig är det snart dags att ta på sig vitskjortan igen. Lägga familjepussel och få det bästa av två världar. Familjelivet & jobblivet.
Gobiten har börjat äta barnmat nu. Varje gång jag ammar så är han totalt ofukserad och mat som kommer på sked verkar vara tiotusen gånger roligare. Så nu ammas det bara nattetid. Perfekt! Visst kommer man sakna alla mysiga amningsstunder, men man får skapa andra mysiga stunder istället. 

Tjuvsovaren

Publicerad 2015-09-04 09:34:31 i Allmänt,

Wi-fi är bra för mammahjärtat. Mackan snappar bilder för fullt så jag känner att Jack är lite nära trots att vi är 400 mil (isch) i från varandra. 
Han verkar ha sovit riktigt gott med far sin trots att det är första natten utan mamma.

Separationsångestfasen..

Publicerad 2015-09-02 20:46:00 i Allmänt,

.. För mamman. I morgon ska jag lämna min älskling hemma och åka på jobbresa till Palma. Kommer bli fantastiskt att få träffa alla goda kollegor, men oj vad jag kommer sakna min älskling här hemma. Tur att han är i världens tryggaste pappahänder så länge. 
Vi kör all in på närhet in i det sista. Trött mini farbror snusande mage mot mage.. Sannolikt det bästa som finns...

Pak chio - tummen upp!

Publicerad 2015-09-01 20:50:27 i Allmänt,

Om man äter nyttig middag, får man fler chokladbollar då? Kallar den "ett steg fram, två steg bak-matmetoden". Rekommenderas inte till er som vill bli av med gravidkilona...
Pak Chio är riktigt gott att bryna i smör och sedan äta ljumna. För er som undrar så är geggan bredvid inte Jacks babygröt utan det är gratinerad lax. Så det så.
Bölesholmarna runt - Underbart promenadstråk! Tummen upp!
Detta entandade troll ratar numera allt som inte kommer i klämtub. Aj aj aj... Babybjörn haklappen är i alla fall kung då kulbandet gör den mer flexibel i storleken... Tummen upp!

Om

Min profilbild

Madeleine & Markus bygger slott

Han är egenföretagare och hon arbetar inom bemannings- och rekryteringsbranschen. Tillsammans så har vi byggt ett enplanshus på Tavleliden i Umeå. 160 kvm ren kärlek! Huset är ritat av oss själva med lite inspiration från omgivningen. Spana gärna in de olika blogg-kategorierna för mer detaljer! Nu har vi hunnit bo i huset i 2 år (men byggprojekten tar aldrig slut). Nyfiken för att veta mer? Skriv till oss på majo0258@gmail.com eller läs här! Enjoy!

Kategorier

Tidslinje

Tidslinje

Arkiv

Prenumerera och dela