tavleliden.blogg.se

En gång till?!

Publicerad 2015-10-31 17:00:00 i 3D-skisser, Allmänt, Sommarstugebygget,

Vi har funderat och funderat.. Här ser ni vad vi kommit fram till. Detta hus har allt vi vill ha i vår sommarstuga (med åretrunt värme). Även om man vet hur man vill ha det så är det ändå svårt att rita ett hus på egen hand. Det är mycket man måste ta hänsyn till och snabbt springer kvadratmetrarna i väg. Men vi har lusgranskat husleverantörsmarknaden och inte lyckats hitta ett enda hus som har allt vi önskar..
 
Huset är totalt 100 kvm (ink innerväggar, garderober). För att ni ska få lite perspektiv på ytorna så är kök/-vrum  34 kvm, badrummet 10 kvm. Våra krav (som vi lyckats uppfylla):

 • Tre sovrum.
 • Liten tvättstuga med värmepump.
 • Ingång från nordlig riktning.
 • Badrum och master bedroom med morgon- & dagssol + sjöutsikt.
 • Badrum med altandörr ut mot framtida bastustuga.
 • Matplats med dag- & kvällsol och sjöutsikt.
 • Mycket förvaring i form av skjutdörrsgarderober. 
 • Stora fönster mot söder med total sjöutsikt.
 • Högt i tak i sällskapsrummet
"Bonusar" som vi lyckats få till:
 • Få fönster i nordlig riktning (eneregismart).
 • Mer förvaring än väntat.
 • Förhållandevis "stora" sovrum (9- 12 kvm)
Ja, sammanfattningsvis är vi nöjda, men vi lär väl hinna ändra oss hundra gånger till... Eller har vi äntligen kommit i mål?!
Bostadshuset som vi byggde på Tavleliden byggdes med generalentreprenad och med en husleverantör. Denna gång lutar det åt lösvikre och utan husleverantör.. Ofta kommer man ner lite i pris, + att vi tror tex. att det är bökigt att komma ner med en lyftkran vid vattnet.. Vi tänker göra invändigt jobb (regla, isolera, etc.) på egenhand.. Innan året är slut kommer vi skicka in pappren till kommunen om dispans från strandskyddet & förhandsbesked. Sedan blir det att mjukstarta med förberedande markarbete under 2016, och förhoppningsvis har vi ett bygglov klart inför 2017..
 
Herre gud, vi ska bygga hus... IGEN! Vi måste vara galna?! Vi intalar oss att det gäller att passa på medan man är relativt unga med energi och bara har ett barn.. Eller så är vi helt enkelt beroende av att bygga saker.

Tur på kartan

Publicerad 2015-10-31 08:15:58 i Allmänt,

Ny sommarstuga fortsätter utveckla sig i  våra tankar. Men det är svårt att komma fram till hur den skulle se ut.. Ena dagen tänker vi "glashus" andra dagen klassiskt.. Ena dagen tänker vi typ 60 kvm med loft + bastubod med gäststuga, andra dagen tänker vi 100 kvm... Målet är att koka ner det till topptre alternativ och sedan ta det där ifrån..
Men en sak är då säker. Vi hade tur! För några år sedan beslutade kommunen att ge vissa områden dispans från strandskyddet.. Och området i pengsjö blev PRECIS där vi har mark. Se rosa prick nedan vid pengsjö, med andra ord får vi bygga tio meter från sjökanten!

Bild ovan lånad från vk.se


En bra fas

Publicerad 2015-10-30 19:06:53 i Allmänt,

Jacke sov i ett sträck mellan 19.00-06.00. Nästan så man vill fira! Sen så lyckades jag få honom att somna in helt själv på förmiddagsluren. Inget vaggande eller vyssande. Succé! Vi är inne i en bra fas vad gäller sömn, men snart kommer väl en tand eller liknande och stökar till det.. 

Idag kom vår nya matta till vardagsrummet. Det blev.. Helt ok. Svårt att matcha den persiska mattan, men detta får duga.. Ett rum på 63 kvm med nästan 5 meter i tak medför vissa utmaningar.. Akustiken.. Så vi är desperata för att klämma in fler textilier i rummet. 


Bättre bild lovas inom kort!

Lita bättre

Publicerad 2015-10-29 02:03:57 i Allmänt,

Vi har köpt ett högskåp och duschdraperi till lilla badrummet. Kan lägga upp en bättre bild längre fram, men sammanfattningsvis så blev det mycket trevligare känsla i rummet. 


Om man väljer Skidstahus..

Publicerad 2015-10-24 11:50:00 i Allmänt, Fritidshus,

Om man skulle bygga en sommarstuga 10 meter från sjön så har Skidstahus många bra alternativ.. Då vi redan har gott om tomt att bygga på och egen brunn så slipper vi ett par otrevliga kostnadsposter i alla fall. Men det är svårt att att hitta ett hus som man inte skulle vilja ändra lite på.. Eller en hel del.
Hus ovan: ROTSIDAN 70,5 KVM, SKIDSTAHUS, Byggsats med leveransalterntiv två (Typ allt utom kök, garderober): 499 100 SEK. Tillval som vi skulle vilja göra: Förstora partiet vid köket så bord för 6 stolr ryms, dvs. en ökning på ca. 2-3 kvm. Stora fönster från golv till tak mot sjön. Sätta in värmepump i förrådet och komplettera med förråd i tex en carport utanför huset.
 
 
 
 
VÄGNÖN 95,5 kvm, SKIDSTAHUS. Byggsats med "leveransalternativ 2" (ink allt utom kök, garderober och likande) 753 300 SEK. Ädringar som vi skulle vilja göra: Fönster från golv till tak. Göra om allrum till höger till en relax med badkar. Ta bort lilla toa till vänster och göra om till hall med ytterdörr så man går in i huset från norr och inte från altanen. 
 

Projekt vintertid

Publicerad 2015-10-22 18:48:55 i Allmänt,

Är föräldraledig en dag i veckan, och idag var det Jacks dag. Dagens spenderades på stan med en kär vän. Snart är det vintertid så vi är mitt i projekt "ställa om mat och sov rutiner". 


 

Ring, ring - 05.15

Publicerad 2015-10-20 21:49:42 i Allmänt,

Så här låg killarna när jag lämnade dem i morse vid halv sex på morgonen. De fick hela sängen för sig själva då jag skulle upp och köra bil tiiidigt i ottan i tre timmar. Jack behöver mycket yta när han sover, så vill man inte ligga och bli puttad på måste man snällt infinna sig i gästrummet.
 


I övrigt har vi kommit på att vi behöver en till arbetsplats i huset. Vi har idagsläget ett extrarum, men det funkar även som gäst & syrum. Våra jobbdatorer får inte plats.. Var, var, var ska vi ställa ett (snyggt) skrivbord!? Humor att man har byggt ett hus på 160 kvm men lix förbaskat inte rymmer allt man behöver och vill (trots att vi är en liten familj)...  Men det tar verkligen emot att måsta göra en arbetsplats i tex. sovrummet. Hmm.. Vi måste nog grubbla på detta en vända till innan vi gör något förhastat.
 
Nu ska jag gå och lägga mig på hotellrummet, drömma om Jack och Knaust hotelfrukost. 


Leker med hjärtat

Publicerad 2015-10-14 07:11:44 i Allmänt,

Denna sötnos saknas idag! Är på resande fot men snart så kommer jag vara hemma igen och kramaom denna lillkille. I övrigt måste jag säga att det gått jättebra att börja jobba igen. Sjävklart saknar man sin bäbis kvällarna när man är bortrest men jobbet har faktiskt gjort att jag har mer tålamod och ser till att hemmatid är kvalitetstid. Allt blir vad man gör det till!Tusen små to do:s

Publicerad 2015-10-13 20:31:45 i Allmänt,


Det här är vad man borde ta i tu med... Men det är svårt att stapla ved från ett hotellrum i Sundsvall ;-) Dock får man lite eld i baken då man gärna vill slippa skrapa bilrutan på mornarna... Hur som helst har jag nu tiotusen nya ursäkter till att inte hinna med alla to-do:s hemma nu när jobbet är igång. Vilket är positivt - mer höstmys framför kaminen med familjen! 

Tack gulliga ni som kommenterat på mitt kluvna inlägg! Det är bara att jag inser fakta. Jag kommer nog inte kunna hålla mig från att skriva.. Men räkna med en liten dipp i frekvensen :) I vår har vi STORA planer för huset och tomten, så då kommer säkert det riktiga bloggsuget komma tillbaka. Fram tills dess får ni nöja er med vår (för oss) underbara vardag fylld av bäbismys, kamineld, jobb och seriemaraton ;-)

Min älsklingsblå

Publicerad 2015-10-08 08:57:17 i Allmänt,
Projekten står stilla och inspirationen till att skriva är för första gången borta.. Jag har bloggat sen 2006 (yes, dessa gamla två bloggar som sträcker sig längre tillbaka i tiden finns kvar men gömda i internetmolnets massiva dimma och laburint av miljontals bloggar) men nu 10 år senare så funderar jag allvarligt talat på att sluta. Att "skriva av mig" har jag alltid gjort. Innan bloggar var det dagboksinlägg på Lunarstorm och innan dess var det dagböcker som nu ligger och dammar i två flyttlådor i förrådet. Första dagboken är från när jag var 7 år. Någon gång vart tredje år, eller så, backar jag bandet och tittar igenom mina tankar från dåtiden. Ibland har det faktiskt hjälpt mig att lyfta blicken och bidragit till att jag tagit nya beslut för att förändra mitt liv. Men oftast har jag bara njutit av att få minnas allt roligt som hänt... Jag älskar att skriva oavsett hur få eller hur många som läser. Men nu känner jag att jag behöver landa i vårt "nya liv" som familj.. Och jag känner mig lite tom på ord faktiskt (otroligt ovanligt för att vara jag ;-))... 

Blir det här mitt sista inlägg? Eller är det kanske läge för en paus bara.. Jag får suga på karamellen lite. Oavsett så - Stor kram till er alla som läser! Med åren som gått så är det i alla fall ett par hundra som varje dag kikar in på bloggen och det har varit kul att få dela denna resa på Tavleliden med er, och förhoppningsvis har vi inspirerat och peppat fler till att bygga hus. Kram!!

Gladkornet

Publicerad 2015-10-04 21:07:59 i Allmänt,

En sista rejäl familjedag och kväll innan jobbet tar över på allvar imorgon. Jack har varit på fantastiskt humör hela dagen, och ja, detta har verkligen varit en dag som jag alltid kommer minnas och kunna titta tillbaka på med kärlek. Kvalitetstid av bästa sort och tanken är slående - nu är vi verkligen en familj.


En tiopoängare

Publicerad 2015-10-03 11:29:30 i Allmänt,

Igår var sista rikriga föräldralediga dagen för mig. Vi njöt som få och tog en roadtrip till ett av Sveriges vackraste ställen. Våra kära vänners stuga i Högakusten.Glömde systemkameran så tyvärr gör inte bilderna sig rättvisa.. 

Om

Min profilbild

Madeleine & Markus bygger slott

Han är egenföretagare och hon arbetar inom bemannings- och rekryteringsbranschen. Tillsammans så har vi byggt ett enplanshus på Tavleliden i Umeå. 160 kvm ren kärlek! Huset är ritat av oss själva med lite inspiration från omgivningen. Spana gärna in de olika blogg-kategorierna för mer detaljer! Nu har vi hunnit bo i huset i 2 år (men byggprojekten tar aldrig slut). Nyfiken för att veta mer? Skriv till oss på majo0258@gmail.com eller läs här! Enjoy!

Kategorier

Tidslinje

Tidslinje

Arkiv

Prenumerera och dela