tavleliden.blogg.se

Första julbordet

Publicerad 2015-11-29 01:06:55 i Allmänt,

En av många traditioner... Knytisjulbord med vännerna. God mat, julklappslek, rimhets, spel och massor av skratt! 

Här har ni oss! Bästa laget. Om en månad har vi vår femårsdag! Och många fler år ska det bli..

Familjen

Publicerad 2015-11-27 22:07:12 i Allmänt,


Jack har tur som har så många fina kusiner, far och morföräldrar. 

Krupphostan är nästan helt över. Tack och lov. Hans sömn är tillbaka till det normala och helt plötsligt vill han ha napp! Vår lille sjukling, underbara sjukling. Vi myser för fullt. På söndag åker jag till schweiz på jobb ett par dagar så nu är det extra mycket fokus för mig på mini.

Krupp

Publicerad 2015-11-26 18:23:32 i Allmänt,

Lille sjuk. Typiskt. Från ingenstans fick han jättesvårt att andas och kippade efter luft. Det gav inte med sig och lät som att något fastnat i halen.. Jättejätte obehagligt. Vi tog det säkra före det osäkra och åkte in till akuten efter rådgivning med sjukvårdsupplysningen. Läkaren kunde konstatera krupp.. Ingen fara med andra ord, tack och lov.

Han drar sig upp numera! Stort steg :)

Rockin' robot

Publicerad 2015-11-22 16:52:00 i Allmänt,

I helgen har vi varit i stugan och bara tagit det lugnt. Vi passade på att ta med oss en julgran hem.. Då jag åker till Schweiz på första advent så hade vi en ursäkt att pynta rekordtidigt! Yes, det är REDAN jul hos oss på Tavleliden... Nästan så man får skämmas lite, men vi kunde inte låta bli. Jack satt i tre timmar som ett litet ljus och tittade på oss när vi gick lös med julpynt i huset.
Minigran för oss. Då vi har tänkt att ha granen i ett "nytt" hörn i år så var vi tvungna att välja en normalstor gran ist för 4 meters som tidigare jular i huset... 
Han har lärt sig nya uttryck. Han pratar på ljust dadada-språk numera. Så sött.

Vintertid

Publicerad 2015-11-19 16:34:06 i Allmänt,

Minuten efter denna bild togs så bar jag bort utemöblerna.. Hemmet ligger smått efter om jag säger så... Men det gäller att prioritera, därav passade jag på att sätta upp julbelysningen ;)


Tack!

Publicerad 2015-11-18 20:44:38 i Allmänt,

Denna lilla gose.. Jack har gjort att jag hittat en ny dimension av känslor. Mäktigt. Jag njuter och hjärtat smälter inombords exakt varenda dag. Tack för att vi fick dig! Det är så spännande att följa din utveckling, lära känna din personlighet och iaktta dina raska, men små och söta krypsteg framåt. Bestämd, nyfiken och smygssnabb.


I hjärtat

Publicerad 2015-11-13 16:43:46 i Allmänt,

Har rest runt i vårt avlånga land under veckan som gått, och då är det ju helt underbart med dagens teknik. Denna bild fick jag en tidig morgon och den landade rakt in i hjärtat. Nu är det snart helg och då blir det familj och kusinmys för hela slanten! (Och byte till vinterdäck, men jag förtränger det ett tag till..)

A och O i Norrland

Publicerad 2015-11-10 09:29:06 i Allmänt,

I helgen ska vi göra vinter i trädgården på allvar. Förhoppningsvis ska vi även gräva lite och förbereda för elektriker en som kommer och fixar vår utebelysning veckan därpå.. Snacka om att vara i sista sekund innan tjälen kommer... Lamporna ligger i alla fall hemma i vardagsrummet och väntar på att bli monterade. Totalt blir det sex pollare... Det ska bli så spännande att få lysa upp lite ytterligare! Belysning är A och O, speciellt i Norrland då merparten av året är ganska mörkt och mysigt.

Lite kryp

Publicerad 2015-11-09 22:33:13 i Allmänt,

Vi har haft en bra helg. Sovit större delen av den men det var mysigt kan jag lova! 
Vi har även firat farsdag, Jack firade lite extra genom att krypa ordentligt för första gången. 

Imponerande vecka

Publicerad 2015-11-07 08:04:32 i Allmänt,

Denna vecka har varit otroligt händelserik. Besök från andra kontor, Umeå galan, invigning och inflyttningsfest. Fredagens festligheter avrundades på bästa tänkbara sätt.
Mina två favoriter kom ner till Sundsvall för att checka in sent på Knaust tillsammans med mig. Har knappt hunnit träffa dem sen i tisdags.. Så det kändes viktigt att optimera familjetiden under helgen. 
Knaust har verkligen bra service till de som har små barn med sig. Imponerad.

Jacks rum

Publicerad 2015-11-03 16:45:45 i Allmänt,

Tyckte detta älghorn skrek "Jacks rum". Passar till stringhyllan och är perfekt för att hänga upp hans små söta ryggsäckar som han fick i doppresent!


Tre år

Publicerad 2015-11-01 18:11:04 i Allmänt,

 På den här dagen för exakt tre år sedan ringde du. Allt var som vanligt, ett litet tag till i alla fall.. Jag och Macke hade varit själva i stugan hela helgen, men nu ville du plötsligt komma och träffa oss. Vi skulle hälsa på farfar på sjukhuset, men du ville ses innan. Minns bilresan så väl. En lustig känsla fyllde hela kroppen. Vad hade hänt? Hade farfar somnat in? Vi möts på parkeringen vid Ica och sätter oss i din bil. Jag ser ditt ansiktsuttryck och utbrister frågandes om farfar har gått bort.. Du försöker lugna mig och säger "nej, nej! Det är jag, det är jag! Jag är sjuk".. Chocken. Sedan har vi ett samtal som egentligen är ogenomförbart. Hur säger man till sitt barn att man har en obotlig cancertumör som spridit sig till flera organ? Knappt två år till fick vi tillsammans efter den dagen.. Men inget skulle bli sig likt igen. Älskade pappa togs ifrån oss alldeles förtidigt. Hur ska vi någonsin kunna hedra dig tillräckligt? Du skulle aldrig påstå det själv, men du var något extra.


Om

Min profilbild

Madeleine & Markus bygger slott

Han är egenföretagare och hon arbetar inom bemannings- och rekryteringsbranschen. Tillsammans så har vi byggt ett enplanshus på Tavleliden i Umeå. 160 kvm ren kärlek! Huset är ritat av oss själva med lite inspiration från omgivningen. Spana gärna in de olika blogg-kategorierna för mer detaljer! Nu har vi hunnit bo i huset i 2 år (men byggprojekten tar aldrig slut). Nyfiken för att veta mer? Skriv till oss på majo0258@gmail.com eller läs här! Enjoy!

Kategorier

Tidslinje

Tidslinje

Arkiv

Prenumerera och dela