tavleliden.blogg.se

Tack älskade

Publicerad 2015-05-31 12:15:37 i Allmänt,

Bästa starten på morsdag! Jack sov över 7 timmar i sträck och sedan blev det sovmorgon då pappa tog Jacken och åkte ut på morgonutflykt. Nu är det dags att göra dopkort till lille Jack. Håll i er! 

Den perfekta mattan..

Publicerad 2015-05-30 17:02:13 i Allmänt,

Var finns den? Inte hos oss i alla fall. Vår gräsmatta är kaos. Gropar. Sjöar. Klöver. Ogräs. You name it! Men vi får ta denna sommar som "justerings-sommar" och fylla i alla sänkor som skett samt försöka få till lutningen så att vattnet rinner undan bättre. Oj oj. Det är INTE lätt att anlägga gräsmatta. Kunde inte drömma om hur svårt det skulle vara.. 


Här är 12 pallar med sten.. Och då har vi inte fått alla pallar levererade ännu. Kändes hyfsat osmart att de är staplade på varandra. Speciellt eftersom vi bad om att INTE få dem staplade. Men men. Man får väl klättra på en stege till en början? Träna rumpan lite extra..
Först sov Jack under hela träffen och lunchen med samfälligheten, och sen så låg han och pratade med räven under tiden vi klippte gräsmattan och skottade jord. Jag saknar att mysa med honom när han sovit och lekt med sig själv nästan hela dagen. Men samtidigt är det skönt att få liiiite gjort i trädgården också..

Frostigt värre

Publicerad 2015-05-28 22:13:55 i Allmänt,


Blommor som tål frost och det riktigt tråkiga vädret som vi haft på sistone. Har inte gjort några planeringar utöver dessa hittills i år, det känns lönlöst innan vi fått ordning på markstenen. Det är fortfarande för blött för att lägga stenen och padda det sista. Håller tummarna att vi slipper regn på ett tag så vi kan sätta igång på allvar.  Hela trädgården får vara kaos tills dess, förhoppningsvis har vi lite ordning i röran till semestertiderna. 

Geggamoja

Publicerad 2015-05-27 22:09:38 i Allmänt, Trädgård,

Okej... Hur ska detta sluta.. Lägga sten i  sjöblött stenmjöl är nog ingen hitt eller? Hur mycket de en paddar så dyker det upp mer vatten och är mjukt. Kan det sluta regna någon gång så att vattnet hinner rinna undan.

Fördelen är ju att man ser hur vattnet rinner..

Somna in i pappas famn. Tio poäng.

Agendan för livet

Publicerad 2015-05-27 17:18:21 i Allmänt,

Smart men om något analog veckoplanerare i blockformat från lagerhaus. 49 pix. Perfekt nu när man inte har massvis med jobbmöten utan endast ska komma ihåg fikaträffar och bäbismys. 

Jack gillar sina händer. Suger på dem, gnussar dem i ögonen när han är trött och kan greppa leksaker som ligger nära till hands. Men roligast är det när mamma skallrar med skallran såklart.

Business as usual

Publicerad 2015-05-25 16:04:00 i Allmänt,

Från mitt hjärta ringer jag upp till himlen och pratar med dig idag. Idag är en sån där dag då jag vet att vi hade pratat länge. Extra länge. Och då saknar jag dig extra mycket. Det blir inga fler stenar på åkern. 
 
Jack sover ute i vagnen, trots att vagnen står silla och inte rullas av ett mammadjur (såsom Macke kallar mig). Otroligt. I övrigt har han varit på toppenhumör idag. Först fick han hänga med till jobbet tidigt i ottan, sen har vi varit hemma och mest bara skrattat och tittat på varandra.
 


Inte många knop

Publicerad 2015-05-24 21:11:24 i Allmänt,

Denna gosak inveg sin båtmössa idag trots att vi var långt ifrån både vatten och båt. Men mammahjärtat slog ett extra slag.

Ny vecka och nya möjligheter. Markstenprojektet har stått på is då vi fortfarande väntar på markstenen. Men på torsdag blir det leverans så nu ska det börja paddas!  Dessutom är det beräknat att vi ska få leverans av våra nya utemöbler! Yes, vi tog steget och beställde online.. Whoho, spännande!

Nutella semifreddo hello!!

Publicerad 2015-05-24 00:03:41 i Allmänt,

Tvåårs kalas hos kussarna och mellokväll hemma med goda vänner. Kan det bli bättre? Jodå, lammracks, kycklingspett och massor av bea. Mumms! Nu ligger vi i total matkoma. Men det var det värt.
Världens godaste och enklaste tårta som inte kan misslyckas. Nutella semifreddo. Lite ägg, grädde, maränger och nutella sen är det check!

God dagens powernap!

Publicerad 2015-05-23 13:26:54 i Allmänt,

Övertrötta Jack. Försöker få han att sova lite på dagen så att han är gladare på kvällen. Går så där. Han ligger och tittar på mig skattandes och gäspandes om vart annat. Tänk att det ska vara så svårt att komma till ro, och så roligt att bli vaggad. 

Ikväll är det grillkväll hemma hos oss! Och mello! Det är mycket som står på spel ;)
Marinadtips till lamm på grillen: rödvinsvinäger, soja, honung, vitlök, rosmarin och timjan.

Laget

Publicerad 2015-05-22 14:06:26 i Allmänt,

Vad vore det utan familjen? Jag har aldrigt haft kusiner och tyvärr så har den närmsta släkten krympt dramatiskt med åren som gått. Det ger perspektiv. Får jag inte uppleva det med er jag älskar så vill jag inte uppleva det alls. Glädje ska delas. Lycka ska firas i lag och sorg ska bearbetas tillsammans. Tänk att Jack bara är drygt 2 månader och har redan nu hela FYRA kusinbrudar i samma ålder mer eller mindre. Total lycka att få ett så rikt liv med kusiner från dag ett. 

Igår lyckades jag klippa häcken (dock försent enligt experterna där vi köpte häcken, men inte enligt google), rensa ogräs, kratta matjord och dricka kaffe med gabbsan. Idag lyckades jag trotsa IKEAS anvisningar om att man måste vara två personer för att hänga upp rullgardinen "tupplur". Två produktiva dagar med andra ord. Nu väntar sommarfest på jobbet och grillkväll på Teg. Sommarfesten blir en kort visit för mig då Jack ska få stanna med pappa som av naturliga skäl inte kan amma honom.

På dagen vill bara Jack sova i famnen, I bilen eller i en vagn som rör sig. Han kan inte ligga själv i en stilla säng av någon anledning. Det blir mycket mys. Inte mig emot.

Never ending war

Publicerad 2015-05-20 20:32:19 i Allmänt,

Får ofta frågan från lite olika håll och kanter, vad hände med den ökända mjölkstockningen/bölderna? Jupp, nu ska ni få höra. Problemen kvarstår. Dock "bara" den stora bölden kvar. Skulle tippa runt 2 cm i diameter. Känns inte så härligt men amningen funkar i alla fall. Det gör inte heller speciellt ont att amma även om bölden konstant är öm. Enligt läkarna är det meningslöst att fortsätta tömma utan de låter den vara som den är så länge den inte växer eller om jag inte får tillbaka hög feber. Tanken är alltså att den ska försvinna av sig själv. Well well efter 9 veckor med åbäket så har man vant sig att leva med lite aj aj.
Hur sover lille Jack? Han somnar runt 22-tiden och sover då 5-7 timmar. Jag vaknar av att han ligger och pratar i sin vagga som står någon meter från vår säng. Efter ett tag blir pratet lite gnälligt och då vill han ha mat. Både han och jag somnar om efter amningen, och oftast sover han då kvar i vår säng (om klockan är runt 4-6 på morgonen). Efter första matningen kan han sova 2-3 timmar till och sedan vilja ha mer mat. Efter den andra matingen som oftast är vid 6-tiden så börjar han bli rastlös och har svårt att somna om igen. Då brukar pappa gå upp med honom, byta böja och låta han leka lite i gymmet. Summasumarum så sover han bättre än vad jag hoppats på då jag varit uppskrämd med att "barn vaknar jämt på nätterna". Å just ja, han sover såklart på rygg, men ibland korta stunder på sidan under uppsikt efter amning :)

Vi planerar att lägga han i sitt eget rum när han är 3-4 månader. Hans sovpass blir bara längre och längre så förhoppningsvis slipper jag springa mellan rummen flera gånger och amma. Redan sedan dag ett har han fått vara i sitt rum ett par stunder varje dag. Vilket han älskar! Tror att han gillar att rummet är så ljust. Sen så är han helt frälst i Mickemus som hänger i sänghimelen. Dock blir det spännande att börja lägga honom utan vaggan. Vaggan är världens sömnmedel för Jack. Efter 1-15 minuters vaggning sover han som en stock alternativt så blir han så mysig av vaggningarna att man kan lämna honom och han somnar in själv på egen hand. 


Vagga, en tiopängare!

Ikea Algot hyllsystem recension

Publicerad 2015-05-19 08:50:19 i Allmänt, Tvättstuga,

Här kommer vår recension av Algot hyllsystem från IKEA. Nu är allt på plats. Överlag är vi nöjda. Praktiskt. Billigt. Snyggt för att vara ett hyllsystem. Litet minus för att monteringen var lite smådryg och tog sin lilla tid trots att man endast behöver skruva upp väggskenorna. Vissa blitar var svåra att trycka fast. Lådorna känns LITE rappliga men det blir bättre när man fyller dem så att lådbacken tyngs ner i skenan. Detta var våra önskemål som uppfylldes med råge: Vi ville ha förvaring för både städgrejer, väskor, träningskläder och "grovkläder" som man ogärna har i hallen eller walkincloseten. Sen så ville vi ha smarta och diskreta torkställningar för tvätt. Skjortor, lakan och tröjor kommer hänga bra i de tre olika varianterna som vi valde. Sist men inte minst ville vi få avlastningsytor och plats för återvinningslådor.

Totalkostnad för systemet: ca. 2000 kr. Smarta och snygga lösningar till ett bra pris med andra ord!

Före:


Efter:Ytan mitt emot hyllsystemet. Det blir nära till hands att hänga upp tvätt. Bra förvaring och ytor att stryka och ställa av tex. Träningsväskan. 

Vad vi kanske ångrar..

Publicerad 2015-05-18 10:27:00 i Allmänt, Byggahus tips,

Fick frågan om vad vi ångrar eller skulle gjort annorlunda med huset nu när vi har facit i hand. Min kära mor säger alltid att det är efter det tredje huset som man får det som man verkligen vill ha det.. Jag är beredd att hålla med lite om det i alla fall. Så nu tänker jag dela med mig av vad vi hade gjort annorlunda, men utan att spendera så mycket mer pengar. Vi hade en budget och den höll vi. Och det ångrar jag verkligen inte då det är skönt att slippa skyhöga räntekostnader och att ha lite säkerhet i huset. Men det är lätt att tänka efteråt "men oj! Vi skulle ha byggt huset 10 kvm större med ett extra arbetsrum", fast då tänker man inte på att den ändringen säkert skulle kosta 100 000 extra.. 
 
Till att börja med så är vi väldigt nöjda med vårt hus. Vi har i det stora hela fått det som vi velat. Trots vissa motgångar med oväntat mycket torv på tomten så har bygget gått jättebra! Vi trivs som fisken i pölen och kan nog tänka oss att bo här i många år samtidigt som vi kan tänka oss att bygga fler hus. Kommer även lite längre fram skriva ett inlägg om vad vi är extra nöjda med :) För det är ju minst lika viktigt att dela med sig av till er som är i bygga hus tankar.
 
1. Eluttagen i köket och fönstret i köket
Vi fick aldrig bestämma elen som satt i ytterväggarna. Vår husleverantör missade att låta oss planera elritningen trots att vi i flera månader efterfrågade att få göra den. Detta resluterade till några ogenomtänkta ellösningar. Trist. Jag hade sett fram emot att få ett el-förslag att revidera och sedan kanske visa vänner och bekanta för tips och ideér. Hur som, jag hade verkligen satt eluttagen i köket mer diskret under köksluckorna. Men husväggarna kom förberreda för att elen skulle sitta där.
 
Angående köksfönstret. Vi sa att vi ville ha ett smalt fönster i köket. På skisserna så förstod vi inte HUR smalt det var. Vi borde dubbelkollat fönstret. Kanske kikat på ett i verkligheten. För hade jag fått välja hade jag velat ha det bredare så man faktiskt kan se ut.  
 
2. Altandörrar
Vår tomt har söderläget på framtisdan så vår planlösning är planerad efter detta. Stora fönster i söder och små i nord, allt för att få huset energismart. Altandörren i vardagsrummet är även placerat i söder då vi tänkte att vi sällan kommer vilja vara på husetsbaksida, utan vi satsade 100% på framtidan där solen finns. MEN. Nu när huset står på plats så inser vi att vi har en hel del sol både morgon, kväll och dag på vår baksida trots att tomten är smal där bak. Detta gör att vi kommer byta ut högra fönstret mot en helglasad altandörr. Det får plats om vi skjuter soffan och småborden ytterligare lite åt vänster. Idagsläget får man gå ut genom tvättstugan för att komma ut på baksidan. Vilket är OK men inte perfekt. Klicka på kategori "planlösning" för att se hur huset är ritat. 


3.Vänta inte med vissa saker
En detalj men. Vi borde satt in skåpar i tvättstugan på en gång, dvs. låtit byggarna göra det. För det blev väldans krångligt att sätta in det i efterhand eftersom tex. diskhons placering inte var planerad efter underskåpar etc. Vi visste ju att vi ville ha underskåp, så varför vänta egentligen? Vi sparade knappast något på att vänta med det. 
 
4. Öppningen mellan hall/vardagsrum och allrum
Yes. älskar vår öppna planlösning, men den är faktiskt nästan , tro det eller ej, för öppen. Vi var noga med att inte ha allrummet precis bredvis allrummet. Vissa hus har så och då får jag känslan av att de två rummen är ett och samma rum.. Jag är jättenöjd med placeringen av allrum och vardagsrum men vi borde ha låtit byggarna satt in en dörr mellan hall/vardagsrum och allrum. När någon av oss tex. har tjej- eller grabbkväll så vorde det smidigt om den andra kanske kan stänga in sig i allrummet och sitta där ostört. Eller på sikt låta allrummet vara lite lekrum när Jack har kompisar över.. Så vi kommer faktiskt anlita någon och sätta in en dörr. Sannolikt kommer ddörren tillviss del vara i glas eller liknande, då vi vill ha en "öppen känsla" men.. Kanske en dubbeldörr eller liknande vore läckert. 
 
Gammal bild, men här ser ni i alla fall hur stor öppningen är. Öppningen till vänster är toan och rummet rakt in är allrummet
 

Bästa helgen!

Publicerad 2015-05-17 22:49:52 i Allmänt,Då var vi hemma igen efter en långhelg som gått alldeles för fort. Jag har fått åka husbil för första gången och lärt mig att uppskatta trivial pursuit. Allt på en helg. Påvägen hem "svängde vi förbi" Ikea. Det blev ett hyllsystem till tvättstugan och småtjafs för några laxar. Otroligt vad lätt det är att spendera pengarna på Ikea. Många bäckar små minst sagt! 
Helgens packning och shopping. Kaos.

Jack har fått lite grejer och även lite smått inför dopet i sommar införskaffades.

Vårstädning i köksluckorna! Nu har vi slängt alla plastskålar och gamla knivar.
Skönt att kunna göra mat med lite slipade knivar och inte billiga tre-packs-knivar från det tidiga 2000-talet..


Så här slut blir man av Ikea... I morgon får ni se hyllsystemet. Före- och efterbilder utlovas! Har redan insett att vi (jag?) räknat fel, så det blir spännande att montera.. 
 

Bröllop med E o E

Publicerad 2015-05-16 13:45:18 i Allmänt,

Bröllop utan desslike, tusentusen tack E&E för en oförglömligt fin helg. Maten, stämningen, folket, musiken, talen och kärleken. Helt perfekt! 

Vi har haft äran att åka med bästa duon, så även Jack har haft time of his life. Här sitter de och tittar på hockey medans mamsen och pappsen är på fest kväll 1. Den ena mer insatt än den andra i matchen. Påvägen ner till Fjällnäs nattade vi vid Högakustenbron. Första parkett. Otroligt mysigt! Förvånansvärt bra har det gått att resa med Jack. Han sover så fort vi kör och är på strålande humör när han varit vaken. Jag har gått emellan festen och husbilen för amning och bäbismys. Sedan på natten har vi hämtat honom och lagt oss i vårt hotellrum. Han har sovit 5-6,5 timma första passet innan matpaus så det har verkligen varit alla tiders.

2 månader

Publicerad 2015-05-13 16:34:58 i Allmänt, Trädgård,

Kolla in vår nya parasoll.. Men visst är altanen tom? Dags för mer möblemang! Ja tack!

BVC besök - check!  Idag är han 2 månader exakt och BVC konstaterade att allt går som på räls. 6040g (födelsevikt: 4010g) och 61,5 cm (födelselängd: 53cm). Jack har hittat sina händer sedan någon vecka tillbaka och kan nu styra (och smaka på) dem mer kontrollerat. Jag misstänker även att han upptäckt att han har en tunga då han "leker" med den på ett sätt som han inte gjort förut. Han liksom gapar och vädrar tungan. Först tänkte jag att det kanske var någon ny hunger-signaler men BVC menade på att det snarare är så att Jack har passerat något utvecklingssprång. Nästa gång vi träffar BVC är det vaccin. Oj oj :o

Bröllop på G!

Publicerad 2015-05-12 15:22:09 i Allmänt,

Det är inte vi som ska gifta oss, så jag får snällt bära blått ;) Klänningen är som sagt fixad men det gick inte att hitta en endaste grej bland strömpilens affärer som matchade Mackes slips.. Dessa blommor var det närmsta jag kunde komma... Och då är jag inget fan av fejkblommor egentligen. Köpte dem som nödlösning. Kanske skippar jag dem helt, eller kanske inte. Beror på hur det känns med smink och frisyren när det väl är dags.

Igår var Jack på sin första intervju och snart ska han på sitt första bröllop. Dock kommer han mest få vara med farmor och farfar, men det är ju minst lika festligt.

Efterkontrollen hos barnmorskan gick bara bra. Det var kul att träffa vår barnmorska som vi träffat tillsammans med kulmagen så många gånger. Vi gick igenom förlossningen, hon frågade hur jag mådde och sen var det klart mer eller mindre. Nu har jag haft tur som mått så bra (utöver den urartade mjölkstockningen) men det är bra att det finns rutiner på efterkontroller så att sjukvården fångar upp än om det är något som är tokigt.. Känner mig riktigt nöjd med Norrlandskliniken och bemötandet från alla jag träffat under graviditeten och på BVC so far. Rekommenderas! 

Loungegrupp furniturebox

Publicerad 2015-05-12 08:49:22 i Allmänt,

Nu har jag hittat en loungegrupp som föll i smaken och till en lämplig prislapp.. Men. Macke är inte lika taggad. Sannolikt eftersom han gärna vill klämma och känna innan vi köper. Hade jag fått välja så hade jag gärna gjort det då bilderna på hemsidan dessutom är väldigt otydliga.. Men ibland måste man ju chansa, i värstafall har man bara slösat lite på frakten om det blir En retur. Hm. Hm. Hm.. Någon som köpt och har denna hemma? Är ni nöjda?

Soffan är i fem moduler och inte så många som det är på bilden ovan av någon anledning. 

Gottgottigottgott

Publicerad 2015-05-10 21:31:38 i Allmänt,

Tack för uppvaktningen kära familj! Enkel och god efterätt - vit chokladmousse med jordgubbar. Mumms!

Han ser hyfsat road ut, men faktum var att han verkligen verkade njuta under detta bad. Vår pussgurka!

Pengsjögården

Publicerad 2015-05-09 13:39:14 i Allmänt,

Vi passar på att reka för dopet påvägen hem. Känns fantastiskt kul att få ordna ett fint kalas till lilleman. Fira att han kom till oss och att han ska få sina namn efter hans fina släktingar. 

Tips till er som ska ha dop. Boka lokal i tid. Vi trodde vi var ute i god tid då vi ringde när Jack endast var en knapp månad. Tjii fick vi! Tillslut lyckades vi hitta en lördag på sensommaren som inte var bokad. Kul att Pengsjögården blivit så populär! Känns som det perfekta stället för dopet då Jack kommer spendera framtida somrar lekandes på samma strand.

Vår plats

Publicerad 2015-05-09 09:16:56 i Allmänt, Till minne av min älskade pappa,

Vi är i stugan och förbereder för sotaren som ska komma i veckan. Även om det är underbart att vara här så är det är det även frustrerande. Det finns så mycket man vill göra. Renovera, reparera och få fint. Men det går inte ännu. De "administrativa bitarna" med arvskiftet är inte klart ännu så denna del i livet står tyvärr på paus. Vem kunde drömma om att det skulle ta så lång tid, samtidigt som man inte är förvånad. Men förhoppningsvis blir det klart snart så vi kan börja göra iordning och spendera mer tid här där vi och vår älskade pappa vuxit upp. Alla fina minnen finns kvar och vi lovade dig att detta är platsen där vi ska fortsätta skapa minnen med våra nya familjemedlemmar.
Drömmer om dig var och varannan natt. Tänker på dig jämt. Saknar dig alltid. Hade gjort vad som helst för att få några  minuter till. En stund med dig. Det finns så mycket jag vill berätta. Vill lyssna på dina kloka lugnande ord. Jag hör din röst i mitt hjärta, men kan inte sluta önska att du vore kvar hos oss. Frisk utan tumörer och metastaser med Jack i din famn. Det är min dröm. 

Trolleri

Publicerad 2015-05-07 16:46:23 i Allmänt,

6 extrakilon kvar. Fortfarande. Vikten stod still förra veckan till denna. Kanske på grund av att jag ansträngde mig absolut inget alls? Hade mest bara trevligt, så veckan flög iväg. Nu knåpat ihop ett hemmaträningspass som tar mindre än 25 min att genomföra. Borde vara gångbart... Har valt ut en låt per muskelgrupp som jag sedan tränar igenom med lätta hantlar och kroppsvikt som motstånd. Inget märkvärdigt men bättre än inget. Magträning får vänta tills efter efterkontrollen på tisdag. För att peppa mig själv så kryssar jag i varje pass jag tar. Snacka om att kroppen är svag efter att ha haft foglossningar sedan graviditetsvecka 5. Har inte rört en muskel på 9 månader känns det som..

Medans jag tränar i hallen så ligger han och gymmar i sitt gym som han älskar. Oj vilken glädje vi haft av babygymmet.. Han vill bara vara där längre och längre. Fick 30 minuter extra sovmorgon på grund av det där gymmet.. Det är värt mycket det!

Livet

Publicerad 2015-05-06 21:02:24 i Allmänt,

Livet är verkligen inte tokigt som föräldraledig. Åka och fika hos olika folk. Vara ute. Umgås. Fundera på sånt man annars inte hinner fundera på. Smyga runt på Mackes jobb. Filmkväll och massor av bäbismys såklart! 

Ursäkternas Mekka

Publicerad 2015-05-04 07:45:20 i Allmänt,

Kunde inte låta bli att gå loss på Ica Maxi igår. Fick nämligen en "50% på alla barnkläder"-check i libro startboxen jag hämtade ut där innan Jack kom till jorden. Här har ni ett urval på vad som shoppades. Jack är 7 veckor nu och har 62 i storlek. Kan även ha 56, men det är på håret... Vi köpte nästan inga kläder över 62/68 innan han kom ut så det kändes som jag hade en bra ursäkt att shoppa lite mer kläder.. Förhoppningsvis passar bra de bra nu i sommar.


Dagens insatser

Publicerad 2015-05-03 19:50:34 i Allmänt, Trädgård,

Vi anlade gräsmatta förra sommaren. Trots att vi var riktigt noga med att kratta och banka ut jorden så har vi fått sättningar både här och där + att lutningen inte är klockren mot muren vilket gör att det samlas vatten. Detta passar vi på att åtgärda när vi gräver upp matjord för den stödmur vi håller på att förbereda. 
Ny jord på gräset. Lite mer matjord och sedan lite gräsfrön så blir det nog bra tillslut.

Soletage som ramas in med en mur är tanken. 
Muren ska fortsätta och stödja upp häcken mot vägen. Häcken syns knappt på bilden men den finns där. Lovar och svär! 

Driftkostnader för huset

Publicerad 2015-05-02 15:57:31 i Allmänt, Priskalkyler,

Vad kostar det att bo i nybyggt hus på 160 kvm i Umeå? Tittar vi på mars 2014 till mars 2015 så var vår genomsnittliga driftkostnad 2591 kr per månad. Nedan ser ni vad respektive post kostat i genomsnitt. 
 
TV + 100 mgb - 508 kr
Elnät - 736 kr
Elkostnad - 744 kr
Vatten + sophämtning 603 kr 

(Vi har vattenburen golvvärme med frånluftsvärmepump.)

Jack ligger i sin säng och pratar med Mickemus som hänger i sänghimelen. Här kan han ligga läääänge och stirra upp på djuren. Lättroad, yes. Vem behöver köpa dyra mobiler när man kan hänga upp en polyestersytråd med en säkerhetsnål? 
Mickemus, rolig som den enligt Jack!

Energiförbrukning 2014 & Q1 2015

Publicerad 2015-05-02 11:22:03 i Allmänt, Energiförbrukning,Här har ni ett diagram på energiförbrukning till värmepumpen. Dvs, exklusive hushållsel. Men med dagens leddampor så är hushållselen minimale. Ekeforshus hade kalkylerat att en familj på fyra skulle ha 14000 kWh ink hushållsel. Stämmer säkert för nu är vi ju bara två (två som älskar att duscha länge iofs).. Vi bor ju i Umeå så med tanke på det norrländska klimatet är det ju ganska bra förbrukning. Om vi blir lite bättre på att elda under de kalla månaderna så kan vi nog få ner den lite till..

Om

Min profilbild

Madeleine & Markus bygger slott

Han är egenföretagare och hon arbetar inom bemannings- och rekryteringsbranschen. Tillsammans så har vi byggt ett enplanshus på Tavleliden i Umeå. 160 kvm ren kärlek! Huset är ritat av oss själva med lite inspiration från omgivningen. Spana gärna in de olika blogg-kategorierna för mer detaljer! Nu har vi hunnit bo i huset i 2 år (men byggprojekten tar aldrig slut). Nyfiken för att veta mer? Skriv till oss på majo0258@gmail.com eller läs här! Enjoy!

Kategorier

Tidslinje

Tidslinje

Arkiv

Prenumerera och dela