tavleliden.blogg.se

Ditt namn är bestämt!

Publicerad 2015-03-31 18:13:11 i Allmänt,För oss känns det viktigt att hedra de som betytt och gjort skillnad. Det lilla extra. Intryck som alltid kommer sitta kvar djupt djupt inne i våra hjärtan. Därför ska du döpas i andranamn efter två personer som vi älskat och nu tyvärr måste sakna så. Min pappa & Markus morfar. Två starka människor och goda förebilder. Med dig har vi ännu ett tecken på att de på ett sätt lever kvar hos oss på denna jord. 
 
En del av dig är blod och gener från min älskade pappa. Tänk att du fanns i magen när jag satt på sjukhuset och höll hans hand under hans sista dagar, timmar och minuter. Men vi visste inte om dig då. Vi visste inte att pappa skulle få bli morfar och att vi skulle bli föräldrar. Sorgen att han inte hann träffa dig är svår att beskriva. Att vi inte hann glädjas tillsammans åt det nya livet. Men. Jag är en del av honom, och du lika så. När du blir lite större kommer jag ha glädjen att återberätta och minnas allt igen, om och om igen tillsammans med dig. 
 
Tilltalsnamn blir Jack. 

Cykel- och redskapsbod

Publicerad 2015-03-30 18:03:00 i Allmänt, Trädgård,

I vår har vi följande to-do:s utomhus inför semestern 2015.. 
  • Bygga sop- & cykelbod. Tanken är även att diverse redskap ska rymmas. Cykelboden kommer vara fyra meter lång och två meter bred. Ett öppet utrymme 2 x 2 meter för cyklar och slutet utrymme 2 x 2 meter för sopkärl och trädgårdsredskap.
  • Stenläggning gångstråk och etage. Etaget är en upphöjd yta närmast vägen bakom häcken. Kommer dock döja många år innan häcken är så pass uppvuxen och att man kan sitta där i i lugn och ro. Men på denna yta har vi lite trevlig eftermiddagssol + att vi ville göra en liten upphöjd "ö" så att det händer något på tomten. Eftersom vi har stora fönsterpartier ut mot tomten så är det ju trevligt om det finns något att fästa blicken på (istället för gatan). På sikt kommer vi plantera lite buskar bredvid så att det blir lite lagomt lummigt. 
  • Liten stödmur mot vägkanten och etaget. Yes! Ena hörnet av vår tomt ligger under vägen då tomten är placerad i en backe. För att göra ett snyggt avslut på tomten kommer vi bygga en liten stödmur. Etaget kommer även göra att nivåsillnaden avdramatiseras lite.
  • Upphöjd & "inmurad" blomrabatt parallellt vid gångstråk. Detta var Mackes goda idé. Tanken är att det ska vara fint att se på samtidigt som det är lättare att hålla ogräset borta om rabatten inte går kloss i kloss med gräsmattan.
Tips!
 
På byggbeskrivningar.se kan man hitta ritningar på hur man bla. bygger en cykelbod. Vår bod kommer påminna om den nedan. Men vi kommer ha liggande panel och panel hela vägen upp mot taket. Sannolikt kommer även cykeldelen vara utan dörrar. 
Ok. Inte skalenligt på något sätt men ni get the picture.. Utöver på skissen ovan så planerar vi även mer växter (främst buskar) och ev. liten köksodling och kompost. 

Förlossningstips

Publicerad 2015-03-30 11:45:00 i Allmänt, mom to be,

Inlägget efter detta kommer handla om vårt cykelbodsprojekt, men innan dess måste jag bara dela med mig lite till.. Jag har näligen inte släppt förlossningen helt ännu. Men nu till skillnad från dagen efter, när jag tänker tillbaka på förlossningen så fylls jag bara av gädje och en stark wow-känsla. Jag trodde aldrig att jag skulle säga det - men jag ser fram emot nästa eventuella förlossning om det blir några fler barn i framtiden. 
 
Peppning och stöd under förlossningen
Skrev på en annan blogg lite tips utifrån hur ja ville ha det. Passar på att dela med mig här också. Till att börja med, alla är olika men detta funkade bra för mig i alla fall.
 
Korta pepp-meningar
När värkarna är som kraftigast är det utmanande att fokusera på något annat än att det gör ont. Man kan inte ta in så mycket info, så korta peppord/meningar var mest effektvit för mig. Ett mantra som jag bad sambon att repetera för mig var "snart är värken över". Han fick säga det om, och om, och om igen. Jag upplevde att "snart är värken över" var en riktigt bra tanke att haka upp hjärnan på. Jag "glömde bort" nuet där det gjorde ont och fokuserade framåt då det inte skulle göra ont längre. Ville typ att han skulle skrika det åt mig så att det skulle vara omöjligt att tänka på något annat..
 
Påminnesle om andning
Oyes. För mig var det ett jättebra stöd att Markus påminde mig om att "ANDAS! ANDAS!" och framför allt att han själv andades demostrativt så att jag bara kunde haka på. 
 
CTG kurvan - värkvarnaren
Sen i slutet när jag var konstant uppkopplad på CTG kurvan (den som visar när värken kommer och klingar av) så ville jag att Markus skulle berätta så fort värkindikatorn började dala ner åt (dvs. att värken var på väg att ta slut). Det kändes jätteskönt att höra och jag upplevde det som att man nästan glömde bort den värsta värken eftersom man var så glad att värken var på väg att ta slut. Han fick fokusera på CTG-dataskärmen och jag fick fokusera på att blunda, vila, dricka vätska och återhämta mig mellan värkarna. Minst lika viktigt var att han berättade när värken var på G att komma (CGT visar detta innan man själv känner det) så att jag hann börja andasin lustgasen. Det tar 20 sekunder innan lustgasen ger effekt, så börjar man andas in när man själv känner värken så har lustgaståget redan gått.. 
 
Smärtlinding i form av press
Den mest effektiva smärtlindringen som Macke kunde hjälpa till med var när jag låg i sängen på sidan med börjda ben. Haan ställde sig bakom min rumpa, satte ihop händerna med raka armar (som om man ska ge hjärt- och lungräddning) och pressade allt han kunde och tyngde ned med hela sin kroppstyngd ner mot mitt höftben/bäckenben. Killar/partners - Trust me, det går INTE att pressa för hårt i detta läge. Ju hårdare, ju bättre! Låt din vän göra dessa tryckinsatser i slutet när det gör som ondast (dvs. när du öppnar dig från ca 6 till 10 cm) för annars kommer han inte orkra eller ha kraft kvar tills då du kommer behöva det som mest. 


Familjemys som det ska va

Publicerad 2015-03-29 17:39:50 i Allmänt,


En riktigt fin helg ute i Krikudden med vår lilla familj, svärföräldrar, svägerska och småkusinbarnen. Första rikriga utflykten för lillkillen gick bara bra. Han är så nöjd så länge han får mat, torr blöja och lite närhet. Vi blev bjudna på grillad/rökt lax på planka - wow så gott! Ett hett tips till er som vill hotta till grillmiddagen. Weber säljer plankorna men det går säkert att använda andra billigare plankor.

Sen så vill jag hälsa till ert bottenskrap till människor som har gjort inbrott i stugan och bland annat stulit en skoter och vandaliserat annat. Människor som bryter sig in, snokar och tar av andra. Finns det något värre?! Vidrigt! 

Kärleken är störst

Publicerad 2015-03-27 21:53:00 i Allmänt,

klyschigt men det kan inte hjälpas. Kärleken som jag inte trodde kunde bli starkare har blivit det. Kanske beror det på att vi har skapat så mycket tillsammans. Ett hus. Minnen. Ett nytt liv. Ett litet barn. Vi är bästa laget och du är den jag vill ha vid min sida när det är magiskt eller tufft. Jag minns tillbaka på den långa förlossningen. Hur många värkar hinner man få i den 29,5 timmar långa aktiva fasen? När jag tänker tillbaka på det så minns jag nästan bara dig, och då känns allt underbart. 

Garden Easy - Röshults

Publicerad 2015-03-27 15:25:00 i Allmänt,

Bilder ovan är från IKEA.se.
 
Jag sitter och drömmer mig bort till vår och sommaren som ska spenderas ute på altanen och i stugan. Detta innebär dock en hel del ursäkter till shopping då vår altan är helt tom mer eller mindre. Någon som har erfarenhet från IKEAS parasoller? OK kvalitet? Håller de ett par somrar? Gillade den ovan då man kan vinkla den en hel del, vilket kändes praktiskt. Men man kanske rent utsagt ska slå till på en paviljong likt ovan? Eller både och. Vi har lite plats att fylla..
 
Vi funderar skaprt på de vita storlarna "Högsten" men matbord har vi dock inte spikat. Vi vill ha ett som är underhållsfritt och rymmer minst 6 - 8 pers. Så träbord går bort, tyvärr.
 
Sen så har vi loungmöbelfrågan. Vi vill ha en chillout del på altanen, men vi vill inte ha klassiska loungemöbler i rotting/konstrotting. Varför tillverkar inte möbeljättarna snyggare uteloungemöbler?! De har ju sett exakt lika dana ut nu i flera flera år.. Urk. Jag har hittat EN ENDA loungeserie som jag gillar - "Garden Easy" från Röshults. Den säljs på Svenska Hem och tex. Länna möbler.. Bara en liten detalj. Möbelgruppen nedan går loss på över 70 laxar. Känns ju en aning overkill?! 
Här har vi möbelgruppen som jag är mest förälskad i. Snygga men inte prisvärda. Skulle ju inte kännas så kul att måsta kedjafast utemöblerna i husfasaden.. För de hade man nästan måstat om man hostat upp så mycket för lite dynor och metallstänger.. (Bildkälla från Lännamöbler)
 
 

BB-hemvård

Publicerad 2015-03-25 22:14:19 i Allmänt,

Är inne på dag sex med denna (icke) trevliga mjölkstockning. Längtar sååå tills det är över så att jag kan fokusera på min familj till 110% och få mer energi i kroppen. Måste bara ge beröm till BB-hemvård i Umeå. De är helt underbara. De tar sig tid, bokar in mig på läkarbesök med endast några få timmars varsel och ringer upp mig varje förmiddag för en uppföljning samt stämma av ifall jag vill komma in på eftermiddagen. De tar verkligen situationen på allvar och har full förståelse för hur påfrestande det är för både kropp och knopp när kroppen och amningen strular. Bäbis äter, njuter, går upp i vikt men för mamma är det kämpigt. Snart är det över hoppas vi!
Liggamning och bäbismys! Så här hittar man honom när han är mätt som ett hus och trött som den. 

Vi känner fortfarande in namnet. Men det verkar som vi bestämt oss? Kanske vågar vi göra det officiellt i morgon..

Vi kämpar på

Publicerad 2015-03-24 11:01:23 i Allmänt,

Med amningen som inte är någon dans på rosor. Igår kväll blev det besök på BB-hemvård för att få antibiotika och lite andra hjälpmedel. Macke börjar jobba på torsdag så vi har en deadline tills jag ska vara frisk. Tänk förr i tiden när pappan inte var hemma första dagarna. Hur klarade man det?! Första dagarna är ju en underbar tid som vore hemskt trist för alla pappor att missa. Sen så är det mycket man måste hinna lära sig och vänja sig vid när det kommer till amningen. Och under den 
tiden är Mackes hjälpande hand ovärdelig. 

Lilleman mår då gott i alla fall. Det viktigaste av allt. Igår var Bvc här och vägde och han har gått upp 120g över födelsevikten. Bra kämpat av både pyre och mamma!

Kärt barn har många..

Publicerad 2015-03-22 14:52:08 i Allmänt,

Kroppen fortsätter att protestera. Jag har fått nässelutslag. Enligt läkaren beror det på att kroppen är slut efter förlossningen och sedan mjölkstockningen. Hmm.. Hoppas hoppas det går över snart. Antar att detta är priset man får betala för en smärtfri och symtomfri graviditet. 

Vi börjar närma oss slutet på namnfrågan. Idag satt vi och kollade upp våra favoritnamn och tog en rejäl funderare. Känns som att vi har en favorit som vi tycker om lite extra.. Men vi ska suga på karamellen lite till..


En vecka

Publicerad 2015-03-20 19:15:19 i Allmänt,


Idag är pyret en hel vecka gammal! Ooooootroligt vad tiden gått fort. Snabbaste veckan i mitt liv alla gånger. Pyret är på toppenhumör och mamma har givetvis lyckats få mjölkstockning. Det var feber och smärtsam kalabalik när vi vaknade upp i morse. Tack och lov känns det redan lite bättre.

Markus myser med pyret och har verkligen lyckats komma in i föräldraledighetenflowet. 

Ikväll blir det tapas! Jag ska frossa i parmaskinka och mögelost. Äntligen. 

Små kalufserna

Publicerad 2015-03-19 10:34:39 i Allmänt,

När pyret kom så fick vi en liten chock över hans söta lilla kalufs. Men med närmare eftertanke hade både jag och Markus mörka kalufser när vi gjorde entré till denna jord. Några månader senare blev jag ljusbrun och Markus ljusblond. Ska bli spännande att se hur pyrets hår utvecklar sig..

Pssst... Nu kan man logga in på Skatteverket och ta reda på sin skatteåterbäring. 

Tusen tack!

Publicerad 2015-03-18 09:46:04 i Allmänt, mom to be,

Tusen tack för alla gratulationer och varma hälsningar. Vi mår bra här hemma. Vi myser, myser och myser. Pyret som ännu inte har något namn är en glad men mycket hungrig liten varelse. Snart har han nog ätit upp sin mamma. Amma är supermysigt men det gör ganska galet ont i början när man är ovan. Tur jag har sin snälla sambo som hjälper mig att slappna av med lite ryggmassage eller att distrahera mina tankar från smärtan på något annat sätt.  Längtar sååå tills det onda går över, det kommer bli uuuuuuunderbart!

Tror det kommer dröja ett ganska bra tag innan vi bestämmer vad han ska heta. Förnamn som vi båda gillar mer eller mindre är: Jack, Henning, Hannes, Paul, Edgard och Cedrik. Men det kan bli något helt annat också.. Andranamn var enklare att välja, det blir Allan efter min älskade pappa och efter Makus älskade morfar. 
Och inte minst tack för alla fina presenter han har fått från er nära och kära! Vi har filmat dem och berättat vem som gett vad så att han kan se det när han blir lite äldre.

Han är lite liten i vagnen, men trivs gott ändå. Pyret gick ned 200 gram dag två från sin födelsevikt (fick max gå ned 400 utifrån sin kurva). Igår dag fyra hade han gått upp drygt 140 gram. Känns bra i mammahjärtat att han går åt rätt håll. 
När pappa är nöjd och pyret är nöjd så har de samma smygande leende. Oj att man kan älska dessa två så mycket som man gör. Går på rosa kärleksmoln hela dagarna :)

Äntligen, äntligen!!!

Publicerad 2015-03-14 09:22:01 i Allmänt, mom to be,

Yes, nu är han ääääntligen ute och vi befinner oss på BB i vår lyckobubbla. Fredag den 13 klockan 05.28 tittade han ut.
53 cm lång och 4010 gram tung. Namnlös än så länge, men älskad som få.

Om förlossningen.. 
Förlåt om jag säger det då jag vet att det är många av er kära läsare som snart står inför er förlossning, men min förlossning var riktigt tuff. Eller nja.. Allt gick egentligen jättebra men jag var inte inställd på att det skulle ta så lång tid. 3 dygn, men det gick ändå bra! Hade "otur" då värkarna i ett helt dygn var riktigt täta, starka och långa (1-2 minuter) men inte gjorde någon nytta. Allt började ju på onsdagen BF+1, med kraftiga men kontrollerbara regelbundna värkar som var ungefär 1-1,5 minut långa. Natten mot torsdag vid 05.00 stannade allt av, jag var då öppen 4 cm. Sedan på torsdagen vid 15.00 sa det pang, värkarna var längre och starkare än någonsin. Regelbundna 3 st på 10 min. Vi kämpade och kämpade, när klockan var 22.00 så visade det sig att jag inte hade öppnat mig något mer ALLS. Fortfarande 4 cm! Det var mentalt kaos. Tack och lov för min älskande Markus som stöttade mig jättebra. Han var som en ängel att ha vid min sida. Jag kände mig aldrig ensam eller rädd då han alltid fanns nära både fysiskt och mentalt. Värkarna fortsatte att vara starka och barnmorskorna pratade om att sticka hål på hinnorna för att hjälpa förlossningen på traven. Alternativt stoppa allt och ge mig insomningstabletter för att låta kroppen vila. Men jag ville kämpa vidare, ungen skulle ut! När de väl hade bestämt att ta hål på hinnorna så gick vattnet av sig själv under en kraftig värk. Vid 02.00 hade jag fortfarande inte öppnat mig mer, men värkarna gjorde galet ont och var otroligt långa. Nästan 12 timmar sträck med värkar och INGET "resultat". Vid 03.00 kände jag att lustgasen inte var tillräcklig längre och jag bad om (eller skrek efter) EDA bedövning. Det tog ca 30 min innan narkosläkaren kom och värkarna under denna tid var obeskrivligt smärtsamma - men då visade det sig i efterhand att jag hade öppnat mig 6 cm ytterligare på en knapp halvtimma! Inte konstigt det gjorde ont. Och det var så värt det! Nu var vi ju äntligen lite närmre finalen. Wow! Vilken lättnad det var! Narkosläkarens Eda gjorde förmodligen inget då jag redan hade hunnit öppna mig allt som behövdes juuuuust innan han kom. Men mentalt så hjälpte det jättemycket att veta "snart kommer jag få Eda och då blir det lättare". Strax efter 04.00 började krystvärkarna och 1,5 timma senare var han ute. Krystandet gick bara bra, då visste jag att nu är det nära, och det var nästan underbart trots att det gjorde ont. Det är helt otroligt hur kroppen kan ställa in sig. När krystningensfasen var som mest aktiv slutade jag självmant med lustgasen och bara fokuserade igenom varje smärtsam krystvärk med ett enda mål i huvudet. Nu ska han ut!!! Och ut kom han! Heeeelt underbar känsla! All smärta var som bortblåst och det var underbart att få upp han på magen, och få se min Markus lättade ansikte när han tittade på mig och vår fina son som skrek så sött. Från första sekund så känner man så mycket kärlek att det inte går beskriva med ord. 

Mitt tips till er som ska föda snart: ladda mentalt. Tänk peppande tankar och var inställd på att det kan ta lång tid. Riktigt lång tid. Men oavsett så klarar man av det och när allt är klart så kommer man få träffa sitt älskade barn, vilket sannolik är inom de närmsta dagarna, timmarna eller minuterna. När värkarna är ingång är man nära finalen och det är ju fantastiskt oavsett om det tar 38 timmar eller endast några få. Om det tar lång tid så kan det snart ändå hända mycket saker där nere på mycket kort tid. Fokusera tanken framåt och inte i nuet där det gör ont och segdraget. Tänk, närsomhelst kan det hända stora framsteg och då är barnet verkligen snart här <3

Förmodligen finns det ett syfte varför förlossningen blir som den blir. Att allt stannade upp 9 timmar natten/morgonen mot torsdagen var kanske min kropp som ville att jag (och bäbis) skulle vila så att jag sedan skulle orka genom allt. En förlossning är en sådan grym kontrast till den underbara känslan av att sedan få träffa sitt barn, kontrasten gör på något sätt att allt blir om möjligt ännu mer underbart när det är klart. 

Sakta men säkert..

Publicerad 2015-03-12 04:07:19 i Allmänt,

Det blev ingen bäbis igår utan lyckades somna in redan vid 22.00. Sömnen behövdes och jag fick en sovmorgon till 11.00, tur var väl det för detta kommer bli en lååång natt. Vid 13.00 började värkarna komma tillbaka, lagom onda. Vid 17.00 började det göra ganska rejält ont och vid 23.30 åkte vi in till förlossningen. Sakta men säkert går det framåt, vi är tydligen inte längre i latensfasen utan i början av den aktiva fasen och öppna mer än 4 cm. Men sannolikt är det miiiinst 10 h kvar innan pyret är ute.. Jippi!


Hur ska det kännas?

Publicerad 2015-03-10 20:15:50 i Allmänt,

På förlossningen fick vi kika på ultraljud där allt kontrollerades noggrant. Bäbis mådde toppen i magen. Sedan tog de en ctg-kurva och sist men inte minst en undersökning av doktorn. Var öppen 1,5  cm. "Nu kan det dröja dagar, eller timmar". Vi åkte hem och enda sedan dess så har den diffusa molvärken eskalerat. Nu molar konstant men titt som tätt får jag ganska kraftig ont. Som rejäl mensvärk som sitter i ungefär 40sek - 1 minut. Eller ska jag kalla det onda sammandragningar? Den rejäla värken återkommer i 6-9 minuters intervaller. Är det förvärkar? Eller är riktiga värkar? Känner mig som ett frågetecken :)
Macke masserar fötterna, värmepåsen värmer, jag andas och försöker slappna av.

Kör nu

Publicerad 2015-03-10 14:01:00 i Allmänt, mom to be,

En trevlig lunch med Maria och hennes lilla pyre fick en oväntad avslutning. Upptäckte en blödning, ringde till Macke och sedan till förlossningen. Medans sjuksköterskan pratade så tog jag fram papper och penna för att anteckna vilken tid de ville att jag skulle komma in.. Hon frågade var vi bodde och jag noterade sedan noggrant hennes uppmaning "kör nu" på ett kuvert som låg i köket.. Vi la på, jag ringde Macke och stirrade på lappen. "Vi ska köra dit... Nu".. Haha.. Så nu väntar jag på att Macken ska komma och hämta mig.. Oj oj..


Vaggar runt..

Publicerad 2015-03-09 15:01:00 i Allmänt, Hall, Vardagsrum,

Har varit hos barnmorskan idag. Hon var inte lika exalterad som jag över att proppen har gått. "Det behöver inte betyga att något är på gång". Nehepp.. Det är ju mysigt att ha bäbis i magen, men saknar energin och rörligheten. Har fått ställa ut en stol i hallen så jag får på mig skorna när Macke inte är hemma. Alla problem har sina lösningar..
Solen skiner idag. Har jag noterat genom fönstren. Nu ska jag skissa på trädgården och lite byggprojekt.. Ikväll vill jag slänga skräp på återvinningscentralen. Vi är stamgäster på återvinningen.. Förstår inte var vi får allt skräp ifrån.

Tick, tack, tick, tack...

Publicerad 2015-03-08 11:56:38 i Allmänt,

Ingen bäbis! Men känner mig som en tickande bomb. Var en sväng på stan igår och det var minst sagt ansträngande. Känns bäst att bara vara hemma och vila (vänta).. 
Annans sägs kunna sätta igång både det ena och det andra.. 

Är det på G?

Publicerad 2015-03-06 21:46:17 i Allmänt, mom to be,

Ikväll har vi fått första eventuella signalen på att något kaaaaanske är på G.. Med tanke på att det är tre dagar kvar tills datumet vi är beräknade så behöver man ju inte vara raketforskare för att räkna ut att en bäbis kanske kommer vilja titta ut snart, men ändå så fylls kroppen av en otroligt pirrig känsla när man får lite mer konkreta tecken på att en förlossning sannolikt KAN vara mycket nära.. Yes, proppen har gått! Vill inte gå in på detaljer, ni som är i gravidträsket förstår vad jag menar.. 

Vi vilar och myser med magen! Gud, tänk om vi får mysa med bäbisen "på riktigt" snart?!

Krypa in i hörnet

Publicerad 2015-03-05 17:18:47 i Allmänt,

Mitt pyre har en tendens att vilja krypa in i ett hörn. Bilden nedan är tagen rakt fram ifrån. Haha, man kan ju undra vad han gör där inne... Ont på mammas revben gör det i alla fall..


Undra hur de har det på kontoret en dag som denna? Jag har i alla fall sysselsatt mig med att lyssna på olika pods och 2,5 h vila på altan.. Nu blir det grillbuffé på Droskan, det är jag värd efter dagens ansträngningar ;) 

30 årsdagen slutade på topp

Publicerad 2015-03-05 10:25:59 i Allmänt,

Mackes dag slutade med mysmiddag med Lind o Emma, och sedan lite mer paketöppning och bullar. Mitt lilla paket var inte var det verkade utan endast en uppmaning med "gå ut till förrådet baby" och där stod det riktiga paketet - en spikpistol. Oj vad han ska få spika karln nu! Förhoppningsvis kan vi börja med nästa byggprojekt inom snar framtid. Men först ska tomten få lite mer kärlek. Mer info om våra byggtankar kommer sen! 

Var helt slut igår kväll när jag skulle sova. Övertrött så det nästan värkte i hela kroppen.. Låg och bad till Gud att inte förlossningen skulle sätta igång då jag aldrig hade orkat med det.. I natt började jag inse att det kan ske när som helst och att jag borde kanske ta det lite lugnare så att jag är redo när det drar igång.. Overkligt och skräckblandad förtjusning. 

Hej graviditetsvecka 40!

Publicerad 2015-03-04 17:29:16 i Allmänt,


Helt slut efter en dag med ungsrengöring, tvätt, pyssel, shopping och bankbesök. Enligt gårdagens barnmorskebesök så har pyret fixerat sig. Och då brukar ju magen sjunka ned lite, men nix, inte min mage inte! "Bucklan" toppen på magen är stenhård - sannolikt babys söta rumpa som ligger där inne och trängs. Är alldeles öm magen. Känns som att kaggen ska spricka när som helst.. Har klarat mig från bristningar men det känns som en tidsfråga...

Nu blir det födelsemiddag nr två för 30 åringen! 

Dreamteam

Publicerad 2015-03-04 07:10:00 i Allmänt,

Varje morgon har jag vaknat tidigt innan Mackes väckarklocka som ringer vid 06, men såklart inte idag när jag skulle överraska honom på födelsedagen. Som tur var hade jag ett eget larm på mobilen så att jag kunde smyga ut och göra i ordning frukost på sängen. Det blev mysfrukost med diskussioner om ekonomihistoria och politik. Vet inte hur vi kom in på det men..
Grattis älskling! Du är värd det bästa och allt jag har vill jag dela med dig livet ut! Det rymms inte i ett paket men du vet om det. Vi är verkligen ett bra team! På fyra år har vi hunnit med och genomgått mycket - och allt har bara gjort oss stakare och närmre varandra. Och framförallt så tänker vi lika samtidigt som vi kompletterar varandra - där du är långsam är jag snabb och där jag är slarvig är du noggrann. Helt perfekt duo!
Min andra halva för snart två år sedan.. Tiden går fort när man har roligt!
 

Bullabulla!

Publicerad 2015-03-03 18:01:49 i Allmänt,

Ingen rast, ingen ro. Barnmorskebesök och långsam storhandling på Maxi, sedan blev det storbak här hemma. Men nu är jag sängliggandes med foglossningar. Det kostar att vara i gång.

Lite mer lämpligt höggravidgöra: pyssel med fotoalbum.  

Föräldraledig dag 1

Publicerad 2015-03-02 16:13:40 i Allmänt,


Första dagen av föräldraledigheten. Åtta dagar kvar till BF och jag misstänker starkt att jag kommer sova bort alla dagar tills pryo tittar ut. Har idag sovit sovmorgon och sedan sovit i 2h efter lunch - Men är fortfarande trött.. Antar att syftet med att vara ledig innan förlossningen är vila, vilket inte hunnits med tidigare då det har varit fullt upp med jobb och annat. Men vila känns tråkigt och slöseri med tid. Så nu ska jag tvinga mig ut på prommis. I morgon har jag mer aktiviteter på schemat vilket känns bra!

Om

Min profilbild

Madeleine & Markus bygger slott

Han är egenföretagare och hon arbetar inom bemannings- och rekryteringsbranschen. Tillsammans så har vi byggt ett enplanshus på Tavleliden i Umeå. 160 kvm ren kärlek! Huset är ritat av oss själva med lite inspiration från omgivningen. Spana gärna in de olika blogg-kategorierna för mer detaljer! Nu har vi hunnit bo i huset i 2 år (men byggprojekten tar aldrig slut). Nyfiken för att veta mer? Skriv till oss på majo0258@gmail.com eller läs här! Enjoy!

Kategorier

Tidslinje

Tidslinje

Arkiv

Prenumerera och dela