tavleliden.blogg.se

Måndagslyx

Publicerad 2015-06-29 19:35:43 i Allmänt,

Spontanmiddag på Vita Björn. Bästa fläskfilén alla kategorier. Mumms! Jacke skötte sig exemplariskt och sov hela middagen så pappsen & jag kunde prata vuxenprat.


Mattfrågan

Publicerad 2015-06-29 13:00:55 i Allmänt,

Akustiken hos oss är inte så trevlig så vi ska försöka trycka in lite fler textiler. Matta under matsalsbordet är ju en god idé. Efter att ha scannat marknaden så kom jag fram till att ellos har riktigt bra, stora och snygga mattor. Galet prisvärda dessutom.. + att man får 40% i rabatt på dyraste varan som ny kund dessutom..


Nog rymmer vi en matta alltid.. 

Uppskattningsvis

Publicerad 2015-06-29 10:07:34 i Allmänt,Nu har vi lagt all sten i gångstråket förutom stenraden vid trappsteget och raden där altanen är sned. Där skottgkärran står kommer det bli cykelbod. Etaget som ska stenläggas bakom boden lämnar vi till sist. 

Det ni ser på bilderna är vårt försök att uppskatta höjd på "blomlådan" som ska byggas av mursten. Lådan blir stor (ni ser var Macke grävt upp för att fylla bärlager för murstenen. Marken lutar så det blir 4 murstenlaget längst ned & 3,5 murstenlager högst upp. Så nu är det bara att snällt åka iväg och köpa någon form av laserpekare så att stenarna blir nedgrävda rakt och prydligt. 

Någon som har förlag på vad vi ska planera i blomlådan? Spontant så tänkte vi i alla fall planera ett litet prydnadsträd som man kan ha julbelysning i på vintern... Men vad mer? Och vad för träd???

Denna lilla man som senaste två veckorna vaknat en gång i timman för 2 minuters snuttande sov äntligen en längre period typ 21.00 - till 05.00. Sen somnade han om igen och sov ett par timmar till.. Succé! 

Snart förenas vi igen

Publicerad 2015-06-26 17:33:46 i Allmänt,

Snart 13 timmar borta från mina älsklingar. Men Jack har det verkligen inte gått någon nöd på. Han har myst ute vid havet med pappa Macke, sina kusiner och världens bästa faster. 


Sömntuta på stan

Publicerad 2015-06-25 18:58:44 i Allmänt,

Dåligt väder = fika på stan & fika på jobbet. Trion - jag, Jack och Frank (igelkotten till vänster). I morgon ska jag vara utan Jack i 13 timmar (!). Saknar honom redan.. Det blir kvalitetsmys ikväll helt klart. 

Sitta litegrann

Publicerad 2015-06-24 18:09:19 i Allmänt, Hall,

Jack har fått en gåstol. Och så passade vi på att pröva matstolen. Helt galet fascinerad liten Jack.

Är sugen på denna till vänster i hallen som komplement till skjutdörrsgarderoberna.. Får se vad Macke säger.Sommarplanerna

Publicerad 2015-06-23 17:08:10 i Allmänt,

I sommar blir det ingen utlandsresa för första gången på många många år. Vi ska "bara" vara i hemma samt mysa i svärföräldrarnas stuga vid havet och i vår stuga i Pengsjö. Umgås med våra älskade familjer och vänner. I Pensjöstugan blir det storrensning och storstädning. Nu när vi tror oss veta ungefär hur arvskiftet landar så känns det roligare att spendera tid i stugan tillsammans med min bror såklart. Sedan så är sommarplanen att gå på så många auktioner som möjligt. Fylla på tavelväggen och hitta "nya" ljusare möbler till stugan. Vi ska även sjävklart fortsätta med arbetet på tomten. Men det får ta den tid det tar. 


Självklart, man tackar!

Publicerad 2015-06-23 09:58:06 i Allmänt,

När man mådde som bäst fick man självklart förlylningen från helvetet. Igår hade jag så ont i halsen att jag varken kunde prata eller svälja. Stackars Jack gillade inte alls att jag inte pratade med honom så som jag brukar. Tror även att han har lite feber, men i övrigt så är han pigg, glad och hungrig.. Så det blir ingen vistelse till barnakuten. 
Nyvaken liten Jack. Lillkillen har haft ett par rejäla skrattattacker nu. Helt underbart! Macke busade och satte Jacks fötter mot skägget, Jack började gaaaaapskatta. Så höll de på omgångar och Jack tyckte det blev roligare och roligare. Tillslut skrek och skattade han på samma gång. Hysteriskt underbart att se.

Vi missar förändragruppens första träff idag tyvärr. Vila idag och frisk imorgon! Inget annat känns tänkbart. På fredag ska jag dessutom åka på äventyr så då MÅSTE jag vara frisk. Det blir en spännande dag då pappa macke ska vara förändraledig och Jack ska vara utan mig en hel dag för första gången. Så imorgon börjar pumpmaratonet för att staffa upp mjölklaget här hemma. 

Kärlek

Publicerad 2015-06-21 17:20:02 i Allmänt,

Det har varit en underbar helg. Efter denna regniga vår uppskattar man solens strålar lite extra. Jag har mental semestermode vilket känns helt oslagbart bra! Nu kör vi!

Helgen kunde inte avslutas på bättre sätt.

Tömd på energi

Publicerad 2015-06-18 17:04:57 i Allmänt,

Här ligger vi. Ensamma i stugan. Helt slut. Sömnlös natt och tre väggar målade tre varv. Tur att vi får lite sällskap ikväll med nära och kära, då kanske man kan slänga upp benen på sofflocket en liten stund i alla fall. Det ryktas räkor och mousserande... 


In med det nya

Publicerad 2015-06-18 09:36:09 i Allmänt,

Idag passar jag på att måla väggar medan Jack tittar på sina fötter. Hann 1,5 vägg två varv innan han blev tvärhysterisk och hungrig..


Tips tips tips! Allt detta för 79 kr! Helt ok kvalitet utifrån min icke professionella bedömning. Köptes på fd. ÖoB på västerslätt industriområde. Vad heter det, varuhuset MM?

Ett år

Publicerad 2015-06-17 22:26:56 i Allmänt, Till minne av min älskade pappa,

Ett år utan dig. Ett år av saknad. Du har varit i mitt hjärta hela dagen. Som vanligt, men ändå extra mycket. Idag har varit en speciell dag för mig på många olika sätt, och kanske såg du mig när klockslaget slog minuten då du tog ditt sista andetag för ett år sedan? Du fanns i alla fall i mina tankar under hela tiden. Om du funnits här idag så vet jag vad du hade sagt. Det är stenhårt och full fart framåt är det som gäller, business as usual. Jag kan höra din entusiasm. Ja.. Om du ändå vore här idag pappa..


Vila lite till

Publicerad 2015-06-16 12:12:16 i Allmänt,


Igårkväll blev denna lilla man krasslig. Snuva, hosta, feber men glad som attan. Nu blir det att vara hemma och vila vila vila! Tur att pappa kommer hem under lunchen med mat och myser med oss. Även pappan är lite krasslig så stenläggningen får tyvärr pausas lite till. 

På SVT play finns en jättebra dokumentär från BBC om barnets första levnadsår. Tips till er som har en timma över! 

Lägga lägga lägga

Publicerad 2015-06-14 17:50:20 i Allmänt,

Jag och Jack har inte legat på soffan hela dagen utan även mamma har fått jobba och lägga sten. Omväxling förnöjer.


Inte för att det varit någon sol idag, men ville känna känslan att sitta under parasollet. Det har ju blåst rövare hela juni så vi har inte kunna haft det uppfällt, utöver en gång, och då blåste det omkull ändå.. 

Sakta men säkert

Publicerad 2015-06-13 17:22:00 i Allmänt,

I veckan har vi lagt NOLL sten. Vi har istället njutit av varandras sällskap och börjat se en ny serie. Sense 8, so far so good. Annorlunda och urflippad. 

Lördagen började på bästa vis. Jack väckte oss tidigt med sitt glada prat. I två timmar låg vi och drog oss i sängen tillsammans alla tre. Jack på överlyckligt humör. Sedan blev det halvmilen promenad och stenläggning. Det går sakta men säkert framåt. Nu är gången uppskattningsvis till 75% klar. Efter gångstråket så har vi BARA muren, blomlådan och etaget på 24 kvm kvar.. 
Här har ni männen i mitt liv. Stenläggaren och bäbis. Kolla in mitt försök till blommor på bordet. Succé. Not. 


Jack nöjd på shoppingtur. Grillmat stod på inköpslistan.

Surrealismens resa

Publicerad 2015-06-12 13:29:54 i Allmänt, Till minne av min älskade pappa,

Idag är en lite dyster dag. För exakt ett år sedan satte jag mig i bilen och körde upp till Skellefteå sjukhus. Pappas hälsa hade blivit dramatiskt sämre och jag ville hälsa på honom innan jag skulle resa bort till Sundsvall över helgen. Men det blev aldrig någon resa. Jag hann bara komma upp, sitta och hålla i hans hand i någon timma innan läkaren kom och gav oss domen. Sen kom de mest surrealistiska dagarna i mitt liv och sex dagar senare lämnade han oss här jorden. Jag ville inte vara någon annanstans än där hos honom. Men känslan att se den man älskar kämpa för att få några fler minuter och tillslut försvinna är något som jag inte ens  önskar min värsta fiende.  Ett år har gått och det känns som om det vore igår. Saknaden är starkare och sorgen har satt sig i djupet och är nu en del av livet som är kvar. Jag brukar tänka att sorgen egentligen ett tecken på kärlek, och därför är den god. Alltså inget man förtränger, utan jag låter den vara som minnen, men minnen som känns extra mycket. På din årsdag lovar jag dig att göra saker som jag vet att du hade velat. Vara nära naturen med familjen, fira att du fanns och glädjas åt alla härliga minnen. I det stora hela så är jag egentligen glad. Glad att du fick lite extra tid. Att du kunde leva på det sätt du önskade in i det sista. Och att vi fick vara med dig. Jag är glad över att vi gjorde midsommaren till vår högtid, och den traditionen lovar jag att vi alltid kommer fortsätta med. 

Jack har feber efter sitt vaccin så vi ligger och myser av varandras sällskap. Mat och närhet är det enda som duger nu så tror vi stannar här idag. Livet fick en ny mening när man behövde det som mest. 

Nya övergångar

Publicerad 2015-06-11 21:46:19 i Allmänt,

Efter & före.. Lite ljusare och lite mindre kontraster mot längderna. Hade nästan ombre tidigare när det var utsläppt. 
 
Hittade bilder från dagen då vi skulle spontanfota Jack i studion. Nyvaken och iiiiinte så peppad.. Men ändå förgrymt söt enligt mamman & pappan. Nu ligger han och sover i sitt rum för andra kvällen i rad. Stora pojken blir 3 månader på lördag så nu är det dags att börja införa lite nattningsrutiner. 

Ännu en vaken natt

Publicerad 2015-06-11 12:11:34 i Allmänt,

 
Och denna gång är det inte denna gobits fel.. För mycket tankar i mammas huvud som håller henne vaken. Från 01.00 till 05.30 låg jag klarvaken och tittade upp i taket. Sen när man väl somnar så vill Jack maratonamma. Nu blir det terapi hos frisören. Håret ska färgas och Jack ska få umgås med sin älskade mormor.

Gröna fingrar fingrar på

Publicerad 2015-06-10 16:17:45 i Allmänt,

Blomstershopping. Egentligen kan vi inte börja plantera än då vi måste göra klart markstenen och muren. Meeeeen jag kunde inte hålla mig. Tänkte plantera lite perenner i slänten mot vår samfällighet. Vi får se om jag lyckas - allt jag planerade förra året har dött, utom ett ynka pilträd.. 


Pipsvängen

Publicerad 2015-06-09 20:20:56 i Allmänt,

Lämnar Jack i babygymmet en kort stund medans jag tömmer diskmaskinen. Kommer tillbaka och då har han lyckats ta av sina sockar, slänga dem åt pipsvängen och lagt sig på sida.. Hur hur hur är det möjligt undrar mamma.. 

Den här Herren verkar vara i en snutitsfas. Sover 40 min, snutta, 40 min sömn och sen snutta. Så håller det på hela natten. Mysigt men hoppas det är över snart.. Vore skönt att få sova lite längre än en timma i sträck. 

Stenläggning i farten

Publicerad 2015-06-07 12:28:52 i Allmänt, Trädgård,

Så här långt har vi kommit och inte i närheten av hälften utav alla stenar är lagda. Jag promenerade med Jack en kortis så han somnade och så även jag kunde vara med och lägga en stund. Det går så galet mycket snabbare om man är två. En som klubbar fast stenen och en som hämtar och lägger sten. Har efter noggrant övervägande kommit fram till att det är roligare att lägga sten än skruva trall om du frågar mig. Mindre mäta och kapa. Känns som det går snabbare fram då man behöver fundera mindre. Beror ju såklart på vilken typ av altan man bygger men.. En fyrkant är ju inte så omständig.. 


Morgonmys

Publicerad 2015-06-07 10:22:21 i Allmänt,

Det är en underbar känsla att vakna upp nära bredvid dig. Känna dina mjuka fötter mot mina ben och känna dina händer vifta omkring, sannolikt letandes efter mat. Morgonkvisten är hans snuttigaste period. En napp hade ju inte varit så tokigt men han vägrar att byta ner sig... 


Så det knakar..

Publicerad 2015-06-06 21:18:37 i Allmänt,

2,5 månader och Jack växer så han knakar. Bilden nedan är från igår vs. 2 dagar gammal Jack. Tips till er som vill komma ihåg vikt/längd-utvecklingen - ladda hem gratisappen "growth". 
Idag har vi lagt marksten. Promenerat. Bastat. Kusinmyst. Käkat tapas i soffan framför tvn. Jack satt och kikade intresserat på pappa hela middagen. En perfekt lördag helt enkelt.. Nu blir det dokumentär om andra världskriget och sedan zzz.. 

Kusinmys <3 Endast knappt 1,5 månad i åldersskillnad. 

Olivträd

Publicerad 2015-06-05 14:48:58 i Allmänt, Trädgård,

Olivträd och pelagoner. Mattan blev i minsta laget men orkar inte köpa största dyraste mattan då den ändå lär slängas när säsongen är slut. 
Altanmyset närmar sig

Publicerad 2015-06-04 14:58:01 i Allmänt, Trädgård,

Lite blommor, plädar, kuddar på det här så är vi snart i mål. Macke ska även snickra ett altanräcke bakom möblerna för att få en "rumskänsla". Nästan fyra timmar tog det för mig att montera. Men då inkluderar det två korta vagnpromenader då Jack vaknade. 


Äntligen har jag ett avlastningsbord utomhus. Succé! 
Så här glad var Jack att han skulle få gå ut och sova i vagnen. Som en stock sov han först 2 h sedan som en stock 1,5 h till. Jag var så ivrig att passa på att montera medan han sov så jag glömde helt bort att äta lunch. Oj vad vi ska njuta på dessa utemöbler! Hela familjen!

Byggområdet

Publicerad 2015-06-03 19:48:28 i Allmänt, Trädgård,

Bra jobbat grannar! Det är så inspirerande att bo på Tavleliden. Alla är ute och bygger, planterar eller målar. Så duktiga! Vi har hunnit börja lägga marksten men det är minst sagt lite lurigt med lutningarna och vattenavrinningen då vår tomt är under vägen. På första bilden hade vi inte hunnit fixa rätt lutning. Aj aj. Tog ett tag att forsla bort allt vatten.
Vi har som sagt köpt utemöbler, men Jack vaknade när jag började montera.. Typiskt. Ska bli spännande och se om det blir hiss eller diss. 

När solen väl kommer i år så är Jack redo! Haha..

Om

Min profilbild

Madeleine & Markus bygger slott

Han är egenföretagare och hon arbetar inom bemannings- och rekryteringsbranschen. Tillsammans så har vi byggt ett enplanshus på Tavleliden i Umeå. 160 kvm ren kärlek! Huset är ritat av oss själva med lite inspiration från omgivningen. Spana gärna in de olika blogg-kategorierna för mer detaljer! Nu har vi hunnit bo i huset i 2 år (men byggprojekten tar aldrig slut). Nyfiken för att veta mer? Skriv till oss på majo0258@gmail.com eller läs här! Enjoy!

Kategorier

Tidslinje

Tidslinje

Arkiv

Prenumerera och dela