tavleliden.blogg.se

Nyårs planer...

Publicerad 2015-12-30 13:19:33 i Allmänt,

Hur söta är de inte? 

Näst sista dagen på året. Blir lugnt firande här hemma med fem goda vänner. Oxfilé med surprise står på menyn.. Vad överraskningen är får ni veta efter nyår ;)
Selfie dagen till ära..

Fem år !

Publicerad 2015-12-26 17:11:43 i Allmänt,

Jack leker med sina julklappar. Gullungen! Ikväll bor vi på hotell och firar fem år. Jack får fira med farmor och farfar.


Finfint

Publicerad 2015-12-24 22:06:36 i Allmänt,

En riktigt fin jul. Är så tacksam.


MMin andra hälft gav mig längdskidor-kit i julklapp.. Är sååå laddad! Har inte åkt på flera år men som jag längtat!

Fjärde advent

Publicerad 2015-12-20 19:19:03 i Allmänt,

En helg i stugan med goda vänner. Hemmagjord bearnaise, spel, bastu och sovmorgon.. Vad mer kan man begära?
Klockan två-isch på dagen. Månen lyser, snön knastrar och stämningen myser.


Torsdagsmys

Publicerad 2015-12-17 09:31:30 i Allmänt,

Jacke är fortsatt förkyld och gnällig. Det är en utmaning att hålla honom nöjd då han konstant är övertrött eftersom han aldrig får sova ut pag rethosta.. Så nu får detn bli lite babblarna i soffan emellan åt.
Är så nöjd med bordet som Macke snickrade. Perfekt att rymmas 10 pers utan problem.. För er som är nyfikna på hur han gjorde kan läsa mer i möbelkategorin.

Minihus

Publicerad 2015-12-15 16:46:29 i Allmänt,

Improviserade ihop två pepparkakshus. Nu är julstämningen total här hemma!Lillkulan är dock sjuk och humöret pendlar som pendeltågen i storstäderna.. Vi prövar lite olika knep. Hittills funkar promenader bäst.. Då sitter han stilla som ett ljus. 

Grattis pappa & morfar!

Publicerad 2015-12-10 19:57:24 i Allmänt,

Idag hade du fyllt 66 år om du hade varit kvar hos oss på jorden. Jag ringer dig i mitt sinne och skickar över en stor kram till vars du nu är.

Gladungen

Publicerad 2015-12-10 12:10:00 i Allmänt,

Det har hänt mycket för Jack den senaste månaden.. Han säger "mamma", drar sig upp och går utmed möbler. Den klassiska separationsfasen som jag läst att barn burkar gå igenom vid 8 månaders ålder har knappts märkts av. Han är en happy kid och är van vid att umgså ensam med pappa lika mycket som med mamma, etc. Ibland är han med sina älskade kusiner, far- och morföräldrar. Supertrevligt tycker Jack! Helst leker han i samma rum som vi är i men har inga problem att krypa i väg till sitt egetrum och leka på egen hand en liten stund.
 
Men säg aldrig att ungen sover bra, för det får man snällt äta upp.
Happy kid som sagt..

En glimt tillbaka

Publicerad 2015-12-06 21:10:00 i Allmänt,

Tillbaka till nyårsfirandet 2012/2013.. 
Tre år sedan bilden togs. Känns som igår men mycket har hänt sedan dess..
  • Huset har byggts & vi har bott i huset i mer än två år
  • Vi är "nästan" färdiga med finplaneringen av tomten. 500 kvm gräsmatta, 80 kvm altan, 70 kvm asfalt, 120 kvm stenläggning.. Tunga projekt som vi tacksamt kan bocka av..
  • Jag har fått ny tjänst, två gånger
  • Pappa lämnade oss på jorden, men finns för alltid i våra hjärtan kvar
  • Blev på tjocken (två gånger) och tillslut så föddes (äntligen) vår älskade son.. Som numera hunnit bli snart 9 månader (!)
  • Jag har fått pröva på att leva "semesterlivet" som föräldraledig (dock inte så mycket semester första månaden med 39 graderfeber och mjölkstockning aka. böldfest... Men det är förträngt nu)
  • Vi har rest runt på både svenska västkusten och franska rivieran (två härliga destinationer, men på väldigt olika sätt).. Andra trevliga ställen som hunnit få sig ett besök är Vemdalen, Schweiz, Palma, Malmö och Åre ett par gånger..
  • Markus hjärta (japp, läs: jobb) skapade ett helt nytt dotterbolag inom studio och film 
  • Plötsligt blev vi även sommarstugeägare.. Sommarstugedrömmen är under utveckling och vi går i byggtankar, IGEN!
  • Skaffat gymkort två gånger, men tränat alldes för lite (det ska vi ändra på nu!)

Morgonstund

Publicerad 2015-12-05 09:25:38 i Allmänt,

Bästa tiden på dagen är när man vaknar upp och får sitta framför barasan med en glad unge och en kaffekopp.
 

Kärlek i det lilla

Publicerad 2015-12-03 19:31:23 i Allmänt,

Jag älskar hyacinter! Varje år har jag en jakt med lampa och lykta efter hyacinter med fyllig doft. Förra året hittade jag ingen (de är ovanliga pag allergirisken så butikerna köper in med svag doft), men i år finns det rosa med fyllig doft på Ica maxi! Till och med lilla toan har fått en hyacintkompis här hemma..


Bonjour Schweiz

Publicerad 2015-12-02 17:35:51 i Allmänt,

Geneve kan rekommenderas varmt till den som vill uppleva en mysig stad med otroligt trevligt folk, god mat och trevliga miljöer. Om

Min profilbild

Madeleine & Markus bygger slott

Han är egenföretagare och hon arbetar inom bemannings- och rekryteringsbranschen. Tillsammans så har vi byggt ett enplanshus på Tavleliden i Umeå. 160 kvm ren kärlek! Huset är ritat av oss själva med lite inspiration från omgivningen. Spana gärna in de olika blogg-kategorierna för mer detaljer! Nu har vi hunnit bo i huset i 2 år (men byggprojekten tar aldrig slut). Nyfiken för att veta mer? Skriv till oss på majo0258@gmail.com eller läs här! Enjoy!

Kategorier

Tidslinje

Tidslinje

Arkiv

Prenumerera och dela