tavleliden.blogg.se

Ny färdighet

Publicerad 2015-08-31 19:54:22 i Allmänt,

I helgen upptäckte vi att Jack kan sitta själv längre stunder (några minuter iaf) utan att tippa. Vilket han gillar. 

Sömnen är lös

Publicerad 2015-08-28 12:30:46 i Allmänt,

Ja natten som gick var femte natten med totalt kaos. Jack hostar, gnäller och virvlar runt hela natten lång. I natt så ville han dessutom inte somna om mellan 02.30-04.00. Stackars sonen... Och lite stackars mamman..
Testade göra egen puré. Gott men skeden i sig är nog största höjdpunkten enligt Jack.

Tur för magen

Publicerad 2015-08-26 19:36:09 i Allmänt,

När ungen vägrar sova och vaknar var 20:onde minut hela nätterna under tre dygn så vägrar mamman laga mat tillslut... Och då är det en snablarns tur att det finns take away..


Polaren P

Publicerad 2015-08-25 21:39:53 i Allmänt,

Lillgubben har fått sin andra vaccindos och han mår inte toppen. Men vi tog oss iväg på en mamma dejt på gammlia i alla fall. Sen hann vi bara komma hem så blev Jack jättegrinig stackaren. Lägligt nog hade jag bokat in shoppingkväll på polaren & pyret så Macke fick umgås själv med en krasslig lilleman. Men nu är Jacks höst/vintergarderob snart komplett! 
BVC gav klartecken på att börja ge mer mat och mindre amning. Känns skönt då han älskar att äta!
Avslappnad med nya flaskan.Den som spar, han har

Publicerad 2015-08-24 10:03:22 i Allmänt, Hall, Kallförråd,

Nu är förrådet grundmålat & målat ett varv med vitt.. Frågan är om vi hinner måla sista varvet innan det blir för fuktigt eller om vi ska spara det till nästa vår.. 


Tips! Dessa snittblommor står sig alltid lääääänge. Här är vi inne på tredje veckan & de är lika fina som sedan dag 1. 

Finaste dagen

Publicerad 2015-08-22 17:26:10 i Allmänt, Kallförråd,

Här ser ni en nöjd Madde. Vi hängde på låset hos k-rauta i morse för att handla grundfärg och sen har vi njutit (läs: målat) heeeela dagen. Nu är vi väl värda en ordentlig kräftskiva hos brorsan. Det blir extra trevligt då ALLA Jacks kusiner kommer vara där. Sol i hjärtat

Publicerad 2015-08-21 19:35:47 i Allmänt,

Nu ska jag njuta av varenda sekund på slutklämmen av denna sommar och föräldrarledighet. Bad på bettnes och mys hos Jacks mormor. Livet känns oslagbart bra nu när Jack i en veckas tid sovit HELA nätter.


Stickad blåbärsmössa

Publicerad 2015-08-21 08:42:34 i Allmänt, Kallförråd,

Jag har alltid drömt om att Jack ska ha en klassisk blåbärsmössa. Tror ni jag blev något överlycklig när svärmor plötsligt kom hem med denna! Den är gjord av en person som hon känner via jobbet. Underbart fin & perfekt i vinter! Tusentusen tack för allt fint vi har fått!!

Kan även meddela att boden Snart är klar. Det ska bara till lite finjusteringar så att den smälter in bättre.

Taklampa med sensor. Smart snart snart!

Sockertoppen

Publicerad 2015-08-20 15:22:28 i Allmänt,

Man lider inte som föräldraledig dagar som dessa.. Först prommis och sedan lite kaffe hos en granne. Jack fick smaka i smaknappen på en ekologisk vindruva så nu har han något av en sockerkick då han inte sovit mer än 30 min på hela dagen.


Tavleliden Umeå

Publicerad 2015-08-20 10:40:00 i Allmänt,

I Umeå finns det lite olika ställen att bygga hus på om man vill bygga nytt. Tavleliden, Umedalen, Rödbäck + närliggande områden som Täfteå, Sävar, etc. För oss var Tavleliden det självklara valet då vi älskar att man har skog mellan husen/tomterna och då Markus är uppvuxen i Innertavle som fågelvägen ligger en kilometer bort lite drygt. Stor bonus är även att vi bor nära norrlandsunderversitetssjukhus och självaste underveristetet (vilket ofta kan bidra till att husvärdet är relativt stabilt under tuffare tider). 
 
Nu när vi har bott här i två år så har verkligen kärleken för området vuxit sig starkare. VI trivs verkligen! Grannarna & gemenskapen. Man bor "i stan" fast ändå väldigt naturnära med Nydalasjön 10 minuter bort. Fin lekpark och man kan strosa runt på inspirerande promenader bland alla husen som byggs. Tavleliden är ett av få områden i Sverige där detaljplaneringen är nästan helt fri - mao. man får bygga nästan hur man vill = många läckra hus!
Tavleliden har 3 Facebookgrupper för dig som bor på området. Det är ett riktigt smidigt sätt för att kunna hjälpa varandra och knyta nya kontakter. Då alla är i byggsvängen så är det guldvärt att kunna gå ihop med grannar och samköra frakter på tex. rullgräs eller förhandla nya bredbandsnätverk etc. "Tavleliden", "tavleliden köper, säljer, lånar och skänker" och "Tavleliden föräldraledig". 

Mys i Jacks rum

Publicerad 2015-08-19 19:00:00 i Allmänt, Barnrum, Belysning,

Kolla in denna fina lampa från D-interiör som Jack fick i doppresent. Älskar skenet, så mysigt!
 
I övrigt så har vi satt upp små hus i Jacks rum..
 
Jack har fått lite nya kläder som han kanske kan ha i... Q1 2016? Kunde inte låta bli...
 
 

Förråd nr 2

Publicerad 2015-08-19 09:15:00 i Allmänt, Kallförråd,

Förrådsbygget fortsätter! Vi har kommit fram till att vi inte kommer göra två rum av detta utrymme. Först tänkte vi det då vi ville trolla bort soptunnorna. Men med närmare eftertanke så känns det som slöseri av bra space. Så sannolikt kommer vi bygga ett litet fack i vindskyddet som kommer gå utmed carportens resterande halva. Denna lucka är perfekt för sopor.. Och eventuellt vedförvaring..
 
Hur mycket förvaring behöver man i ett hus?
Jag skulle säga att de flesta satsar på förlite förvaringsutrymme i sina nybyggen. Det var Macke argumenterade för förvaring när vi planerade detta hus och det är jag väldigt glad för idag.. Nu har vi i huset totalt 33 kvm i förråd/förvaringsutrymme (exklusive garderober & walkincloset á 5 kvm). Vi börjar närma oss "lagom". Ytan är fördelat enligt följande: 14 kvm isolerat/varmbonat förråd + 11 kvm kallförråd + ca. 8 kvm tvättstuga (som också 70% används till förvaring). Vill vi så går det även att gör en del av viden till förråd. Där kanske gamla barnkläder/leksaker åker upp för "evig" förvaring framtills Jack är vuxen och vill ha tillbaka grejerna. TIPS INFÖR HUSBYGGE: Satsa på avlånga förråd så undviker ni död yta samtidigt som ni skapar bra med förvaring längst väggarna. Om man kikar in på vår planlösning så ser man hur vi har tänkt. Här hittar ni varmförrådet där Macke platsbyggt ett hyllsystem + snickarbänk/verktygsförvaring.

Det enda som återstår nu cykelboden! Men det blir nästa års bygge. Tror vi då vi inte har tiden som krävs. Varenda helg en månad framöver är fullbokad och på vardagskvällarna vill vi gärna hinna njuta av tiden tillsammans som familj..
 
Mått & mer om det nya kallförrådet
Det som återstår är att lägga trallgolv & göra en vägg med dörr på insidan av carporten. Sedan blir det att slå upp innerväggar & måla hela kalaset. Förrådet är ca. 5,5 x 2 meter. Perfekt för gräsklippare & vinterförvaring av utemöbler, grill, etc. 

Lycka

Publicerad 2015-08-17 06:40:53 i Allmänt,

Idag är det Stockholm som gäller. Möten och upptakt inför att jobbet sätter igång på allvar i oktober. Jack ska få leka loss med pappa hela dagen. Kunde inte bli mer tajmat efter en intensiv helg - Jack sov hela natten!! Senaste veckorna har han velat snutta en gång i timman så jag är ganska lyrisk över att äntligen få liiite sammanhängd sömn. Men typiskt nog så stod väckarklockan på 05.00. Slutade med att jag fick väcka Jack för att amma en sista gång innan jobbet tar över.
Bild från gårdagen när Jack provåkte sin fina present från morbror & moster!

DOPKALAS & LIVSGLÄDJE

Publicerad 2015-08-16 09:04:00 i Allmänt,

Pengsjögården. Här ska Jack få springa runt och leka många somrar.
Dokuningen som dukades fredagsnatt. Balongerna (helium såklart) hann svärmor och svägerskan blåsa upp i sista sekund. Vi kan enkelt konstatera att utan all hjälp från Mackans och mina föräldrar hade dopet varit ett stort lass att dra. Men tack vare allas hjälpande händer så gick allt hur smidigt som helst! Jag hann gå runt mellan alla bord, prata med alla gäster i (hyffsat) lugn och ro. Dagen var i våra ögon perfekt, hoppas alla gäster känner det samma!
Här hade vi dopcermonin. Arken. En lokal i furu (som tajmat nog verkar vara inne nu ;) ) och stora takfönster. Det blev i mina ögon mysigare än väntat och en riktigt fin och avslappnad dop cermoni. Vi hade ingen kantor men som tur var körde prästen i rejäl stämma under psalmerna - Tryggare kan ingen vara (248) & I denna ljuva sommartid (200).
'
 
Doptårtor från Cafe Kakmonstret. Mummsmumms!
Nutella cakepops bakade av mig och Jacks mormor. Mycket enklare än vad vi trodde. Vi körde på coops recept och det blev toppenbra! Utöver tårta så serverade vi först smörgåstårta och sedan bullar, mummsraketer, smågott, pyshalis och majspuffar för de minsta. 
 
Jag brukar alltid fota presentbordet för att föreviga alla fina presenter och omslagspapper, men glömde tyvärr detta denna gång. Så det blev en fotobild när allt var inpackt i bilen istället. Hur som haver, Jack har fått så mycket fint! Ryggsäckar, fina leksaker, små gosedjur, en bok om Jack & hans vänner, mysig barnlampa, kläder,  och massa mer. Nu blir det att åka hem och packa upp allt i Jacks lilla rum. Tusentusen tack ännu en gång för alla fina presenter!

Wow wow wow

Publicerad 2015-08-15 23:59:16 i Allmänt,

Oj oj och wow vilken dag! Dop och massor av underbara människor.. Bjuder på bild från kvällen innan dopet så länge.. I morgon får ni se lite mer!
... Och en bild på Jack när han gungar efter dopet.. Med sin fina giraff som han fick i doppresent! Kan man bli mer nöjdkille?!Hej förråd!

Publicerad 2015-08-13 20:49:45 i Allmänt,

Fort som den går det framåt! Stora frågan är.. Ska vi göra två "rum" och ha soporna i denna eller låta de vara i carporten? Eller på sikt låta de vara någon annan stans..En vanlig dag

Publicerad 2015-08-12 18:36:06 i Allmänt,

Dagen som gått. Jobbmöte. Mys. Och cakepops! På lördag är det dop.. Så man går ju inte sysslolös direkt..


Hej glad Jack!

Publicerad 2015-08-11 22:35:16 i Allmänt,Vi har haft en riktig mysdag idag. Inget på schemat - bara mys! Och tack gode Gud för gå-stolen. Det är så härligt att se hur Jack upptäcker världen i denna stol. Man vet aldrig vart han kommer vilja gå eller titta på. Idag stod han säkert 30 min och rev i korgen med alla filtar och vantar som står i hallen..

I morgon ska jag baka cakepops för första gången.. Så spännande mammalivet är ;)

Pengsjö med stort P

Publicerad 2015-08-09 15:32:09 i Allmänt,

Nu har vi verkligen förenat nytta med nöje. Stugan har fått en rejäl städomgång och våningssängen är monterad. Sängen är köpt på svenskahem och det känns som riktigt bra kvalitet. Knarrar noll, så vi är nöjda. 


Vårt sovrum fick en tavelvägg av gamla tavlor som legat lite här och lite där. Känns extra roligt då fotona betyder mycket och har en hel del historia bakom sig. Jacke fick vara med och bestämma hur tavlorna skulle hänga.

PS. Skaffa aldrig höstblåsor. Har aldrig sett Mackestackaren någonsin ha så ont som han haft de senaste dagarna. Tack o lov verkar det vända nu.. Inom 3-7 dagar vet vi om jag eller J också fått det.

Skruvdragaren på ingång

Publicerad 2015-08-08 11:40:59 i Allmänt,

Igår lyckades vi med den stora bedriften att sitta på altanen och sippa vin till ett på natten. Alla barnen sov så vi vuxna njöt av att kunna sitta ned i lugn och ro, och bara vara en liten stund. Men stackars macke är forfarande sjuk. Vi har konstaterat höstblåsor. Hoppas jag och Jack slipper undan, speciellt med tanke på att det väntar dop under helgen som kommer.

Vic har lärt sig traktorn och kör både hit och dit. Önskar pappa vore här så han kunde få se sin son på åkern. Men kanske tittar han på oss nu, leendes.

Lite sol innan skruvdragaren åker fram. En säng ska monteras och detta rum ska få lite kärlek och omtanke. Vi rensade alla rum för några veckor sedan så nu är det bara lådor med den omonterade sängen och ett par klappstolar kvar i detta rum..  "Efterbild" utlovas innan helgen är slut!


Sjukstuga

Publicerad 2015-08-06 13:51:45 i Allmänt,

Macke är sjuk (igen) och sängliggandes. Så förrgår låg hela familjen i sängen hela kvällen och igår fick jacke följa med på tjejkväll. Nu ber vi att jag och lillen slipper varsin förkylningsomgång nr 2.
Här ligger mina älskade gubbar och sover huller om buller. Vi har fått låna en lampa av morsan på obestämd tid. Riktigt mysigt sken att komma hem till.


Varför inte..

Publicerad 2015-08-03 17:31:53 i Allmänt,

Nolia stod på dagens schema. Macke har börjat jobba efter semestern så Jack och jag fick gå med kusingänget. Jack fick testa storkusinens sittdel av vagnen.. Han älskade det och satt bra.. Men vi vill ändå vänta med att byta till sittdelen då han har som vana att sova i vagnen underdagtid.
I övrigt tittar vi på fritidshus. Vi har ju huset i Pengsjö tillsammans med min bror och hans familj. Men långsiktigt så känns det inte "hållbart" att bo två stora familjer i detta hus på 120 kvm.. Så jag och Macke har det som en ursäkt att bygga ett nytt hus inom några år. Planen är att bygga smart och göra allt invändigt jobb själv. Och då är det ju bra att bygga ett hus med öppen planlösning och med få innerväggar! Detta hus är vi kära i! Det finns i två varianter - ett på 69 kvm och mer slimmat 50 kvm (med samma planlösning). Läckert med fönsterväggar! Men eftersom detta hus inte rymmer mitt badkar med sjöutsikt så är planen att bygga till ett attefalls hus med sovrum + spa ytligare något år längre fram. De hade riktigt fina attefallshus på 25 kvm för endast 148 000... Enkelt och lätt värt!  

Drömma kan man göra.. Det var just drömmar som var starten på bygget av vårt nuvarande hus. Fritidshus känns ju inte helt orealistiskt när vi redan har tomt, vattenbrunn etc... Vi drömmer vidare så får vi se.. Först ska vi ju bygga klart alla altaner och friggebodar i huset som vi bor i så oavsett ligger detta minst två år bort.

Perfekt

Publicerad 2015-08-02 11:43:06 i Allmänt,

Länge sedan man fick en hel partykväll med tjejerna. Tusen tack kära brudpar och alla inblandade för en rikrigt trevlig kväll! 

Trots att man är trött så är det viloförbud en så pass solig och härlig dag som denna. Perfekt för att göra klart den sista planteringen och dona på i trädgården!
Detta är mitt egna hörn där kag har fått (nästan) frittfram att plantera vad jag vill. Det blev pallkragar med jordgubbar, två svartvinbärsbuskar, en rödvinbärsbuske, ett syrénträd och tre rosenbuskar. Syrenträdet är planterat i kanten av slänten, så vi ser väl om den överlever då jag kan tänka mig att det är ganska torrt läge.

Mera känslor

Publicerad 2015-08-01 15:55:02 i Allmänt,

Vi lämnar vår älsklings Jack hos mormor och går på bröllop! Känslorna sprudlar redan. Det är verkligen något magiskt med bröllop! Om

Min profilbild

Madeleine & Markus bygger slott

Han är egenföretagare och hon arbetar inom bemannings- och rekryteringsbranschen. Tillsammans så har vi byggt ett enplanshus på Tavleliden i Umeå. 160 kvm ren kärlek! Huset är ritat av oss själva med lite inspiration från omgivningen. Spana gärna in de olika blogg-kategorierna för mer detaljer! Nu har vi hunnit bo i huset i 2 år (men byggprojekten tar aldrig slut). Nyfiken för att veta mer? Skriv till oss på majo0258@gmail.com eller läs här! Enjoy!

Kategorier

Tidslinje

Tidslinje

Arkiv

Prenumerera och dela