tavleliden.blogg.se

Meningen med livet..

Publicerad 2014-09-28 19:53:00 i Allmänt,

När man är gravid så är alla känslor helt plötsligt så mycket starkare och tydligare än någonsin. Kärleken till dig. Du, det bästa jag har. Och nu är vi snart tre. Att man kan vara så lycklig på samma gång som saknaden värker i hjärtat. Pappa du fattas mig! Om jag ändå kunde ringa dig nu.. Höra din röst och känna hur du ler på andra sidan linjen. Billjudet brusar i bakgrunden. Dela vår glädje. Höra hur då mår... Åh denna saknad... 

Matbord på G

Publicerad 2014-09-28 07:48:51 i Allmänt, Möbler,

Är på spahotell med tjejorna denna helg i Sollefteå. Fick mms av Macke.. Nu är vi såååå nära att få klart matbordet. Oj vad imponerad jag är av hans oanade snickartalanger.. Nu ska bara benen lackas sen är det klart! Spa på Hallstaberget med de bästa!


En vanlig helg.. De bästa!

Publicerad 2014-09-21 17:59:15 i Allmänt,

Det har varit en magisk och helt underbar helg i mina ögon. AW på fredagen med fina kollegor. Kom hem på kvällen och där stod blommor och choklad och överraskade av bästa sambon. Sovmorgon på lördagmorgon. Frukost vid brasan. Åka till till återvinningen med skräp. Kolla på in barnvagnar. Det blir en Buffalo Bagaboo. Svänga för bi plantagen och sedan plantera höst och vinterblommorna. Avrunda kvällen med god mat och hyrfilm från smarttvn. Somna tidigt, vakna pigg. Starta söndagen med våfflor vid brasan. Städa lite. Cykla 1,5 mil runt Nydala sjön. Komma hem, basta och laga god saffransoppa med lax, räkor och torsk. Åååh magisk helg som sagt! På G om vi vinner..

Publicerad 2014-09-13 15:36:00 i Allmänt,

Som ni vet håller Bauhaus varje år en byggbloggtävling! Nu närmar sig slutspurten och på måndag avgörs tävlingen! Gå in och rösta på vår blogg vettja! Vad skulle vi göra om vi vinner då?
 
Om vi vinner skulle nya projekt i huset sättas igång. Nu gäller det att bygga så mycket som möjligt innan bäbisen tittar ut i början av mars. Dels skulle vi regla "väggvinkeln" i hallen och sätta in skjutdörrar istället för att ha det öppet. När man har småbarn i framtiden så känns det bra att kunna gömma undan rejält med förvaring och även platsbygga en rejäl skohylla och väskförvaring. Vi har mkt yta till godo om skjutdörrarna åker upp. Bilen nedan visar hur det ser ut idag. Garderoben skulle alltså ryka helt och hållet och istället så blir det en enda stor snygg spegelvägg med dold förvaring.
 
Men eftersom förstapriset är generöst så skulle vi nog även kunna investera i väggfärg till sommarstugan som vi tillsammans med storebror ärvt efter vår kära pappa. Huset är byggt för 26 år sedan och är i behov av flera ansiktslyft.. Så ni som följer bloggen kommer framgent få följa två olika husprojekt. Renovering och nybyggnation. Tur vi inte är less på långa vägar.. Tvärt om!
 
 

Nytt rum får fokus!

Publicerad 2014-09-08 17:27:00 i Allmänt, Till minne av min älskade pappa, Vardagsrum, mom to be,

Jag har varit lite dålig på att uppdatera här.. Har efter jobbet varit otroligt trött på sistånde. Varför? Jo, det gömmer sig ett litet barn i min mage som redan nu tar all  min energi. Men vad gör det - vi är såklart överlyckliga över att vi i början av mars 2015 kommer bli föräldrar för första gången. Det känns som att man befinner sig i en overklig kärleksbubbla. I samma veva som min älskade pappa lämnade oss fick vi ett nytt liv på vår jord att älska. Kanske var det meningen att pyret skulle komma till oss just nu/då, även om jag såklart önskar att min pappa hade fått möjligheten att dela gläden med oss och att vårt blivande barn skulle få lära känna honom. Men han finns kvar i mina drömmar, tankar och det kommer bli många härliga historiestunder lite längre fram.. 
 
Nu får ett nytt rum fokus i huset inom kort - barnrummet. Nedan är en två veckor gammal bild på bäbbo i magen. Vi fick även tjuvkika i magen idag. Den låg och gjorde ryggsim. Den lilla har verkligen hunnit växa till sig! Såg nästan dubbelt så "stor" ut i jämförelse med denna bild.. Inte kostigt att även magen sväller så det knakar. 
 
 
Är med i tidningen. Härligt perspektiv på min svullna smyggravida mage. Den bjuder jag på :) Länk till repotaget som handlar om inredning. Älghornet fick jag av pappa månaden innan han gick bort. Har alltid velat ha ett horn och för oss är det verkligen pricken över i:et i vårt vardagsrum. Tyvärr funkar länken bara i 24 h.
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Madeleine & Markus bygger slott

Han är egenföretagare och hon arbetar inom bemannings- och rekryteringsbranschen. Tillsammans så har vi byggt ett enplanshus på Tavleliden i Umeå. 160 kvm ren kärlek! Huset är ritat av oss själva med lite inspiration från omgivningen. Spana gärna in de olika blogg-kategorierna för mer detaljer! Nu har vi hunnit bo i huset i 2 år (men byggprojekten tar aldrig slut). Nyfiken för att veta mer? Skriv till oss på majo0258@gmail.com eller läs här! Enjoy!

Kategorier

Tidslinje

Tidslinje

Arkiv

Prenumerera och dela