tavleliden.blogg.se

Laster med centralt jobb

Publicerad 2014-10-30 22:16:48 i Allmänt, mom to be,

Det är en utmaning att arbeta i centrala stan och inte låta bli att fynda bäbiskläder på rean... Rea är min stora ursäkt till att slå till! Men sen så har jag läst att man bör ha i alla fall minst fem par ombyten i varje storlek. Är det lagom eller vad tror ni?!
Smått i storlek 50-56


Smått i 62 - 74

Vi var och lyssnade på bäbis hjärtljud idag. 128 slag, helt normal takt enligt barnmorskan. Mitt järnvärde var dock oförändrat och för lågt trots slaviskt intag av starka järntabletter. Nu är det på 109, och man ska helst vara över 115.. Nu blir det dubbel dos i tre veckor då kroppen o bäbis från och med nu behöver om möjligt ÄNNU mera järn. 

Magen ovan i v 22 VS. Magen nedan i v 7. Har ökat 3,7 kg.. Får se var vi slutar!


Mot läkaren..

Publicerad 2014-10-28 20:32:24 i Allmänt, mom to be,

Ikväll så kunde vi se sparkarna utanpå magen för första gången. Sötis verkar ha fullt upp med att möblera om där inne så som han rör sig.. Han verkar trivas och göra sig hemma i magen. Mamma mår dock mindre bra sedan två dagar tillbaka. Min kristallsjuka har vaknat till liv med buller och bong. I två dagar har jag fått rejäla karusellyrsel attacker om jag vinklat huvudet lite neråt eller uppåt. Kan inte titta ner när jag knyter skorna eller när jag skriver på tangentbordet.. När jag ligger i sängen så kommer attackerna om jag vrider huvudet åt sidorna, vilket resulterar i att jag vaknar flera gånger per natt av att rummet flackar framför ögonen eftersom jag vänder mig i sömnen. Nu när det pågått ett längre tag så känns hjärnan öm, ungefär som jag inbillar mig att man skulle känna efter en hjärnskakning.. Ska bli intressant att se vad läkaren säger imorgon.. Håller tummarna att det försvinner i natt, alternativt att läkaren har ett mirakelknep som trollar tillbaka kristallerna på rätt plats. 

Spela på självinsikten

Publicerad 2014-10-26 11:10:46 i Allmänt,

Igår hade vi middag och spelkväll med goda vänner. Riktigt trevligt! Vi spelade spelet Orangino. Ett spel som går ut på självinsikt och ärligthet. Man får läsa upp påståenden om sin personlighet och sedan ska man välja om kortet stämmer eller ej. Alla spelare väljer "i hemlighet" i vilken utsträckning kortet stämmer med personens personlighet.. Om majoriteten håller med mitt egna val så får jag poäng + de som valde rätt.. Om endast några få håller med mig så får de poäng istället för jag. De som gissar fel får såklart inga poäng alls.. Det blir riktigt trevliga diskussioner samtidigt som man lär känna varandra ännu mer! Oj oj, tack för en riktigt trevlig kväll alla inblandade! 
Innan gästerna kom tog Macke och jag en värmande bastu. Bastun har vi verkligen inte ångrat att vi byggde. Den används flitigt och den sätter en liten guldkant i vardagen. Ibland sätter vi på timeren när vi går och lägger oss och så tar vi en bastu det första vi gör när vi vaknar på morgonen innan dagens måsten tar över.. 

Dukning för 8. 
 

Fredagar med nya insikter

Publicerad 2014-10-25 09:35:24 i Allmänt,

Yes. Bowling är inte min staka sida. Men har man aldrig gjort något förut så är det inte så lätt alla gånger. Det tog ett tag innan jag såg att jag var den enda som hade taktiken "ta rejäl sats och spring så snabbt du kan när du kastar klotet". Noll finess! Haha.. Men men. Vi hade ändå en otroligt trevlig konferens! Tänk, för 3-4 år sedan bestod kontoret av tre pers, idag är vi 19! Vilken resa! 

Visioner och strategier på dagen. God lunch. Bowling. Och sedan var vi 10 pers från mitt team  som tävlade och lagade mat ihop. Första gången köket fick verkligen sig en prövning och jag kan bara glatt konstatera att 10 personer ryms och kan laga mat utan problem och att det blir för trångt! 
 
 
 

Verklighetens vy

Publicerad 2014-10-21 19:34:34 i Allmänt,

Jag slutar aldrig chockeras... Men som jag alltid fått lära mig - Det gäller att gilla läget. Och tack och lov har man fantastiska människor i sin närhet som ger ny energi. Ni gör inget speciellt, ni är bara ni. Goda. Underbara. Ups and downs är livet, och livets kriser gör bara att människors riktiga jag träder fram och det blir tydligt vilka som är värda att  kämpa för. Sen på något lustigt sätt blir vi ändå bara starkare i slutänden ändå..  

Dags att vila benen innan vi måste bocka av ett av kvällens tråkiga to do. Slänga kartonger i återvinningen. Men först. Sitter och njuter av vyn in mot det blivande barnrummet medans jag återhämtar kroppen.. Foglossningarna har blivit värre på kvällarna sedan en tid tillbaka. Men vad gör det.. Någon last får man nästan räkna med när man är på tjocken. I dag firar vi andra halvlek - Exakt 50% har gått av graviditeten!
Sett serien The dome? Ganska fängslande om du frågar seriejuryn här hemma!

Bäbisrummet längtar efter bäbbo

Publicerad 2014-10-19 19:17:40 i Allmänt, Barnrum, Sovrum 8,8 kvm, mom to be,

Nu har vi kommit i ordning i bäbisrummet. Nästa projekt är att fylla alla tomma tavelramar som hänger både lite här och lite där. Men både jag och Macken är helt slut i kroppen efter allt monterande så nu blir det att ta det lugnt på fixa och dona-fronten ett tag framöver. Vi är i alla fall nöjda med rummet och den behagliga känslan man får av att vara där.
 
 

Teamwork à la ikeamontering

Publicerad 2014-10-19 13:39:41 i Allmänt,

Vi ligger inte och latar oss om det är det ni tror ;) räknar med att vi är klar tills ikväll i alla fall.. Då kommer förhoppningsvis en fin bild upp på hur det blev med de nya möblerna.

Det är inte liiiite att montera.. 

Svar nej.. Nix. Nejet. Neeeeech..

Publicerad 2014-10-18 22:01:07 i Allmänt,

Vi kommer inte orka montera allt ikväll. För mycket motgång. Ikea har råkat missa att borra ut alla hål för skruvar så vi måste åka och köpa trällim i morgon så får vi borra och försöka lösa det på något annat sätt.. Suck :)


Jag har i alla fall tvättat alla nyköpta sängkläder, hängt upp gardiner och monterat en lampa. Resten får bli klart i morgon. 

Ikea utan dess like

Publicerad 2014-10-18 16:05:57 i Allmänt,

Tidigt i ottan begav vi oss till Ikea efter en supermysig fredagskväll i Markus föräldrars stuga ute vid havet. Ikea var toppen som vanligt. Men nu är jag obeskrivligt slut. Kommer man verkligen orka montera allt ikväll? Uppdaterar med bilder när det är klart.. 

Tyckte inte vi skulle handla så mycket men bilen blev ändå proppfull med stort P.


Bästa Markus! 

Rutinultraljud - check!

Publicerad 2014-10-15 20:00:00 i Allmänt, mom to be,

Guuuhaa! Vilken dag! Snacka om adrenalinrus inför rutinultraljudet. Barnmorskan var fantastisk och allt gick jättebra! Det är en söt liten gosse som ligger och myser i min mage! Även om vi redan trodde att det var en liten pojke så känns allt så overkligt, och fantastiskt! Vi har gått på moln hela dagen. Det var verkligen helt underbart att se att allt såg bra ut. Inga konstigheter och han är beräknad till exakt det datumet som vi hade innan utifrån sista mensens första dag. 
 
Jag har firat med att köpa lite saker till gossebarnet. Hejdade mig lite och kommer avvakta med vissa saker. Man behöver inte köpa allt på engång.. Även om jag vill och har god lust. Kan ju vara kul att få känna in lite vad man vill ha. (Det strider dock mot min natur, vill göra saker snabbt och gärna på en gång).
 
Det blev stjärnprojektorn och skötväskan från Skip Hop. Samt en varm vinterjacka som rymmer mammamagen. Hade gärna sluppit att köpa vinterjackan men det är väl bara att inse att magen inte kommer sluta växa bara för att det blir vinter!
 
Vidare shoppade jag lite på stan innan jag åkte hem från jobbet. Jag såg 20% på Lindex som ett tecken! När jag kom hem med kläderna så inspekterade Macke dem noga.  Han började pröva knäppa upp knäppena och konstaterade vilka byxor som var hans favoritbyxor. Söt :)
 
 
 
Baby ligger och håller sig för ena ögat. Vi tror han lekte kurragömma i magen eftersom han höll händerna för ögonen hela tiden. Vår sötnos! Det blir ett nytt ultraljud i v 32 för att säkerställa att moderkakan glidit upp och inte ner framför bäbis utgång.. BM sa att hon skulle bli förvånad om den inte trycktes uppåt, men de dubbelkollar ändå alltid om det finns en minsta risk.. Längtar, då får vi se gosis igen i januari!

Året som vänt livet upp och ned

Publicerad 2014-10-14 21:24:00 i Allmänt,

Gravid och sentimental.. Tittar på bilder och minns året som gått hittills.. 2014 har varit det mest hädelsespäckade året hittills i mitt liv. Ny vardag, ny utmaningar i jobbet och en känslomässig storm av lycka, glädje, adrenalin, förtvivlan och djup sorg. 
 
Första året som husägare så var vi virga med att få komma igång med grillandet. Att ta fram grillen i början av april kändes helt rätt för oss!
 
I sista veckan i april är fotot taget. Pappa visar brorsan hur han ska lägga golv. Även om han var sjuk här så levde vi som vanligt. Han var som vanligt vår kloke starke man i familjen. Styrelsemöten på vardagarna och sedan ute i lagården på helgerna. Vi trodde aldrig att du skulle vara tvungen att lämna oss redan 2 månader senare än när fotot togs.. Orättvist och fruktansvärt! Men varenda sekund vi fick ha dig här var en välsignelse. Cancern var vår familjehemlighet. I två år levede du på övertid och kämpade i tystnad mot obotlig cancer. Din enda önskar var att få leva som vanligt sista tiden - och de gjorde du verkligen! Vår kämpe.
 
April var en bra månad enda in i slutet. Sista april firar vi att jag fick en ny tjänst på mitt jobb som teamchef för vår leveransavdeling. En otrolig lycka då jag älskar mitt arbete, min arbetsplats och vår bransch! Mer ansvar ger mer möjligheter!
 
I maj bygger vi altan. Varenda ledig sekund gick åt att skruva och kapa plank. 75 kvm altan sträcker sig nu runt hela framsidan och ena gaveln av huset. För er som vill kika tillbaka på altanbygget (ritningar, priskalkyler etc.) gör det under kategori trädgård
 
Plötsligt blev febern dramatiskt värre och juni var ingen lätt månad. På ett par dagar förändrades allt. I en dryg vecka satt jag vid din sida och hölla din hand. Ett långsamt farväl, men ändå så plötsligt.  Jag kan fortfarande inte förstå att du inte finns ett knapptryck bort längre.. Men i mitt hjärta och i mina tankar finns du för evigt kvar. 
 
Juli, alla Svenssons semesermånad. Vi hade en tvåveckors semester i Spanien och Frankrike inplanerad med våra vänner. Att komma bort från varagen med några av sina närmsta var precis det själen behövde. Inte bara var det en underbar resa, utan vi fick även reda på att jag var gravid! Chockade, men oerhört lyckliga över att få bli en familj i början av 2015.  
 
Semester är skoj, men vardagen är inte så dum den heller.. En må-bra-helg i Tylösand med alla 450 kollegor i Sverige. Precis vad man behövde inför hösten och det höga tempot!
 
Hösten pinnar på och jag skriver min första krönika. Kanske inte sista? Vem vet.
 
Här är vi nu... Förväntansfulla.. Det som återstår av året är våra sista månader som "bara" du och jag. Sen är Markus och jag en familj. Livet har fått ytterligare en mening.. Vem kunde tro att man skulle vara med om allt detta på mindre än ett år. Tack och lov har jag dig att dela allt med.  

Nätshoppingen fortsätter..

Publicerad 2014-10-14 07:18:00 i Allmänt, mom to be,

RUTINULTRALJUD imorgon! Och då tänker jag passa på att beställa första bäbissakerna eftersom babyshop har 20 % på hela sortimentet! Det lutar åt en åkpåse från Elodie Details. Skötväska från Skip Shop. En stjärnprojektor som kan spela musik.. Stjärnprojektor, hur läckert verkar inte det? Om inte bäbis gillar den så tar jag den till vårt sovrum ;) 
Samtliga bilder ovan är hämtade från babyshop.  Vissa av sakerna är fortfarande på min funderar lista tills i morgon.. Tex. Åkpåsen verkar som en bra grej, men det är kanske bättre att satsa på en rejäl lammfäll som bäbis kan ha en längre tid än åkpåsen.. Får dividera med sambon.. Och familjeliv ;) 
 
 

Baby gör sig påmind..

Publicerad 2014-10-13 18:53:00 i Allmänt, Allrum, Belysning,

... Och nu även på jobbet. Tidigare har jag bara känt sparkar och fosterrörelser när jag ligger ner på soffan på kvällarna. Men idag när jag satt vid datorn på jobbet så började han/hon kicka igång rejält. Det är så MYSIGT! När varelsen där inne börjar sparkas så känns det hela lite mer verkligt.. Ja, det är nog en bäbis där inne.. Och vi ska nog bli föräldrar.. Sen så blir jag så faschinerad av människokroppen.. Att jag bakar en söt liten baby just nu i skrivande stund?! Otroligt! 
 
Har köpt en läslampa till allrummet. Sandens el i centrala Umeå har utförsäljning så jag kunde inte hålla mig. Från 2 200 kr till 1500 kr. Bra rabatt tyckte jag! Så kunde inte låta bli.. 
Ganska anonym lampa icke sant?
Vi har fortfarande inte skrivit ut bilderna till tavelväggen.. Skämmes! Men så är det när man har mkt att göra.. Nu har Macke fullt upp på jobbet så det känns inte prio. Men snart så :) 

Barnrumstankarna forsätter..

Publicerad 2014-10-10 18:21:00 i Allmänt, Sovrum 8,8 kvm, mom to be,

Säkert kommer många andra - precis som min sambo - skratta åt dessa paintrningar. Han arbetar som grafiker och tycker väl att paint är ett av topp-tio förbjudna program man får använda på datorn.. Men jag trotsar och ritar i paint ändå, trots hans lektioner i CorelDraw.. :)
 
Här har ni fyra alternativ där ni ser hur vi funderar över att möblera.. Ritningarna är givetvis inte skalenliga. Men jag har försökt att få en hyffsad överrensstämmelse med verkligheten. Väggen mot sängen är 1,8, sängen är 120 cm bred,  byrån är 120 cm bred, stringhyllan är 78 cm bred i verkligheten.. Rummet är på 8,8 kvm..
 
Vilket alternativ är bäst tycker du?  :)
 
Alternativ 1
 
Alternativ 2.
 
 
 
Alternativ 3.
 
Alternativ 4.
 
 
Jag tycker om stringhyllorna för på sikt kan man göra om dem. Vi börjar med hyllplan och tidningshyllplan i string. Men om ett par år  kanske man vill köpa till ett skrivbordsplan istället likt bilden nedan...
 
 Byrån blir sannolikt "NORDLIG" från IKEA. Bra size för ett mindre rum. Praktiskt med olika storlekar på lådorna så man kan sortera lite.. Prisvärd. Den hade dock gärna fått vara lite högre och ha en till hyllnivå.. Men, den fråg duga!

Framtida barnrum - Förebilder!

Publicerad 2014-10-09 22:03:34 i Allmänt, Sovrum 8,8 kvm, mom to be,

Ett av smårummen har fungerat som förvaring och träningsrum, men nu är det slut med det! På bilderna ser ni det ekande rummet. Allt som står i det ska bort. Det kommer bli möblemang i vitt. Vita gardiner och mysig belysning. Faktum är att vi beställde första möbeln till detta rum ikväll. En vit stringhylla som går från golv till takhöjd. Sex hyllplan och ett tidningsplan i string. Denna möbel kommer vara den mest barnvänliga vi har hittills med tanke på att stringhyllor skruvas fast i väggen.. 

V19! Låg nyss på soffan och helt plötsligt kände jag hur pyret liksom vaknade till i magen.. Buffade runt och sparkades någon typ av morgon gympa i magen. Macke kunde känna med sin hand hur h*n puttades inne i magen. Så mysigt! Jag är dock förvånad att jag känner sparkar så här pass tidigt med tanke på att det är första barnet och då moderkakan är i framvägg. En stark krabat helt enkelt..

Höstplantering på kvällstid

Publicerad 2014-10-05 16:39:02 i Allmänt,

Köp aldrig halogenlampor till utomhusbelysningen. Idag har vi äntligen kommit oss för att köpa nya LED-lampor. Halogenlamporna dog en efter en i carporten inom ett år.
 
Mysigt med höstmörkret!
Bäbis har fått en "Bola", dvs gravidmycke med en liten bjällra i som klingar mot kulan. Tydligen ska bäbis må gott av ljudet och så kan man fortsätta bjällrapå när bäbis kommit ut ur magen. 

Bugaboo Buffalo

Publicerad 2014-10-04 21:54:05 i Allmänt, mom to be,

Idag har vi beställt barnvagn och babyskydd till bilen. Det blev en svart Bugaboo Buffalo med vit sufflett och babyskyddet Maxi Cosi. Vi är i god tid men leveransdatumet blir i januari vilket är ganska passande då nedsläppet är i början av mars.
 Efter babyaffären åkte Macke på hockey och jag fick ett extremt pysselsug.. Så jag bestämde mig för att sy ett babynest. De brukar gå på närmare en tusenlapp men det är ju både roligare och billigare att sy på egen hand! Materialet kostde 400 kr totalt då tyget var lite dyrare (200 kr m). Det tog ungefär 2 timmar att sy totalt. Men då är jag en hastig (och lite slarvig) person.. Macke är den som står för noggrannheten i vårt förhållande ;)Mackes snickeriprojekt - Matbord

Publicerad 2014-10-02 19:59:51 i Allmänt, Möbler, mom to be,

Matbordet är så fint att det förtjänar lite mer plats på bloggen. Den stora frågan är nu - Hur ska vi behandla benen/underdelen? Lacka svart? Olja/betsa så de är träfärgade?


Medan Macke snickrat bord har jag iallafall bakat bäbis.. Alltid något! Nu är det bara två veckor kvar tills vi får göra rutinultraljudet och förhoppningsvis får vi då veta könet på den lille/a. Längtar! V. 18 och magen växer så det knakar.. 


En sista bild som får symbolisera min känsla just nu. Bilden visar vår baksida en tidig morgon. Här glimtar solen som ligger lågt mellan träden i öst. UNDERBARA årstid!

Om

Min profilbild

Madeleine & Markus bygger slott

Han är egenföretagare och hon arbetar inom bemannings- och rekryteringsbranschen. Tillsammans så har vi byggt ett enplanshus på Tavleliden i Umeå. 160 kvm ren kärlek! Huset är ritat av oss själva med lite inspiration från omgivningen. Spana gärna in de olika blogg-kategorierna för mer detaljer! Nu har vi hunnit bo i huset i 2 år (men byggprojekten tar aldrig slut). Nyfiken för att veta mer? Skriv till oss på majo0258@gmail.com eller läs här! Enjoy!

Kategorier

Tidslinje

Tidslinje

Arkiv

Prenumerera och dela