tavleliden.blogg.se

Julstämningen närmar sig

Publicerad 2014-11-29 18:14:58 i Allmänt,

Idag har vi svängt förbi stugan och kapat årets gran. Denna blir en dryg meter kortare än förra årets gran. Kanske mer lagom i längd om jag ska vara ärlig. Vi passade även på att kapa en mindre gran som ska stå på bron. Helt magiskt vacker dag minst sagt. 
Nöja som lyckades trycka in den i bilen. Vem behöver woderbam när man kan ha en riktig gran i bilen?! 

Borta bra

Publicerad 2014-11-28 21:59:12 i Allmänt,

Men hemma bäst! Tack Stockholm för en otroligt lärorik vecka. Tack älskade sambo som förberett så mysigt hemma och fyllt kylen med olika middagsalternativ och frukostgrejer. Känns minst sagt bra att få krypa upp i den blåa soffan med dig. Ingen annan stans vill jag vara en fredag som denna.
Han lagar. Jag tittar på :)

Nu ser jag inte fötterna längre. Mystisk känsla. Notera gärna vår nya bänk i badrummet. Den är vit. Kritvit. Nästan så det sticks i ögonen.. 

Kakan och tårtan

Publicerad 2014-11-26 19:22:52 i Allmänt,

Ser kanske lite trött ut på bilden efter en dag proppad med utbildningar, multitasking och viktiga möten. Meeeeen, känner mig energifylld och peppad som få! Kan inte förstå att jag kommer måsta vara ifrån jobbet efter mars.. Förvisso för att umgås med en liten, fantastisk och efterlängtad bäbis. Kan man inte få både kakan och tårtan denna gång? Tror verkligheten börjar hinna i kapp nu.. Men det känns bra! Nu är det bara att njuta av det bästa in i det sista, och sen så börjar ett nytt spännande och magiskt kapitel! 

Hej vecka 26!
 
19.20 = promenad till hotellet och en välförtjänt säng. 

Jobbjobbjobbjobb

Publicerad 2014-11-25 21:25:08 i Allmänt,

En hel vecka med jobb 24/7. Låter kanske jobbigt i era öron?! Inte i mina! Är i huvudstaden och tillbringar tid med it-nischade kollegor från kontor runt om i Norden. Vi har snackat högt och lågt. Programmerat lite. Mobbat PHP. Diskuterat trender och modeflugor. Siat kring morgondagens COBOL och kunskapsluckor. Hur lång tid tar det att för en jr programmerare att lära sig C# vs. Python..? Ja, frågorna har kryllat och svaren har varit många.. Som vanligt har det varit galet intressant och trevligt! Vissa delar kan man dessutom ta med sig till privatlivet. Har nu implementerat scrum i hemmet och struktureratupp de återstående husprojekten på trello.com.. 

Men imorgon är det min tur att få prata framför folk och utbilda! Förhoppningsvis kommer jag kunna dela med mig av lite matnyttigt som är bra att tänka på när man arbetar som rekryteringskonsult inom vissa specifika segment... Sen så är det ett par möten och sist med inte minst en tvådagars ledarskapsutbildning.
Ruskigt bra vecka med andra ord! 

Hello there cutie! Som man säger i P3 dokumentärerna.. Det var alltså här det började.. 

Bilder av en helg

Publicerad 2014-11-23 18:42:36 i Allmänt,Jag bakar och vilar. Gubbarna installerar el och skruvar. Heteronormativt värre. Hur som. Helgen har varit lugn och lagom på alla sätt och vis. Nu är väskan packad inför en vecka i Stockholm. Kommer bli fantastiskt härligt att få träffa alla goda och glada kollegor från söder. Men kommer sakna hemmet lite och mina Skalman-rutiner. Att leva som Skalman är A och O när man är gravid, för gör man inte det får man både yrsel, illamående och dräpande trötthet. 

Förebilder - utomhus

Publicerad 2014-11-22 09:58:00 i Allmänt, Exteriör,

Idag ska vi starta ett projekt på utsidag av huset. Här kommer lite förebilder. En ledtråd är att det har med belysning att göra..
Asfalten är på plats. Marksten, cykelbod, terass på baksidan och stenterass vid häcken kommer våren 2015. Sen är vi i mål. Om vi har tur.. Tänk, så här såg det ut i våras för sju månader sedan:
 
 
 

Solens fläck

Publicerad 2014-11-21 21:50:00 i Allmänt, Sovrum 8 kvm,

Alla som bor i nybyggda hus har minst ett rum som är utan kärlek. Här är vårt. Allt är mer eller mindre bara ditställt och används ganska sällan. Vi trycker ner någon räkning i någon liten låda emellan åt, men mer action än så är det inte..
 
 


Saknar er

Publicerad 2014-11-21 21:41:55 i Allmänt,

Det är lätt hänt att tankarna glider tillbaka till vår magiska semester på Franska Rivieran och norra Spanien. Hoppas verkligen vi kommer semestra och åka genom vägtullarna tillsammans snart igen ;) Saknar er!


Magbesiktning

Publicerad 2014-11-20 20:24:00 i Allmänt, mom to be,

Har precis gjort entré i sjunde graviditetsmånaden. V 24+1 =  5 kg tyngre än startvikt och ett SF mått på 25 cm. En rejäl liten sak i magen med andra ord :)  Järnvärdet hade ökat en aning men barnmorskan vill att jag fortsätter köra dubbeldos av järntabletterna. Hon visade och förklarade hur man kunde känna bäbis låg genom att trycka lite lätt på magen och på så vis känna huvudet mellan fingertopparna. Macke fick också känna men han ville helst att vi skulle sluta störa bäbis och låta bli att trycka huvudet fram och tillbaka.. Omtänksam och underbar som vanligt. 
Känns nästan som att magen har exploderat om man jämför med två - tre veckor tillbaka!

Olika världar

Publicerad 2014-11-19 20:38:48 i Allmänt, Till minne av min älskade pappa,

Åh vad jag önskar att du var hos oss nu.. Det är så oerhört sorgligt att det skulle behöva bli så här. Men på ett sätt är det tur att du slipper se allt som försiggår efter din död.. Dina ord och din vilja finns kvar i mitt hjärta och de vägleder mig genom litet som stort. Du var så klok och jag kommer alltid vara stolt över de värderingar och lärdomar du gett oss. En vacker dag kommer vi kunna sörja i lugn och ro, fram tills dess är det bara att gilla läget och köra på. Varje dag får man lära sig något nytt och det blir vad man väljer att göra det till. 

I morgon ska vi till barnmorskan och lyssna på hjärtljud. Underbart. Håller tummarna för att järnvärdet ökat en gnutta. Men det är inte det enda jag håller tummarna för. Det är mycket spännande saker på gång! 

Börjar i fel ände

Publicerad 2014-11-18 21:25:48 i Allmänt, mom to be,

Yes, som vanligt är jag het på gröten och ivrig på att få komma i gång! Borde kanske egentligen läsa på lite om förlossning.. Hm.. Njääh..Har istället riktat in mig på barnuppfostransböcker. Det känns viktigt att reflektera över dessa bitar tillsammans med Macken. Att vara föräldrar är (såklart) ett gemensamt ansvar och det gäller att försöka vara lite synkade samtidigt som man lär sig mycket av att utbyta tankar och idéer med varandra. Efter en snabb research inom området fastnade vi för denna bok - Växa inte lyda - av Lars H Gustafsson. Den verkar vara ganska vettig och uppskattad av många. Självklart måste man ta allt man läser med en nypa salt. Alla delar kanske inte heller klingar med just våra värderingar, vem vet. Men lite gemensam läsning är iaf ett bra (och mysigt) sätt att förberedda sig inför det nya livet som föräldrar. 


Printscreen från Adlibris.se

Ettårsdag i huset

Publicerad 2014-11-16 18:20:16 i Allmänt,

Det firar vi med att ligga i soffan och ha feber.. Första gången som jag är sjuk i år, men nu var det dags! Halsont, feber och totalt omöjligt att sova.. Lyckligtvis har jag haft en underbar sambo vid min sida som pysslat om mig, masserat mina fötter, fixat frukost på sängen och klappat på magen när bäbis sparkat runt. 
Fortfarande lite krasslig på söndagkväll o då önskade jag mig pizzabuffe till middag. Båda blev såklart proppmätta efter två små bitar så nu har vi kylen full med kall pizza.. Tveksamt om det är gott dagen efter men men, vill man ha buffé så vill man..

Vet inte om det syns så mycket men bäbis hamnar ibland snett i magen. Här toktrycker han till höger om magen så att den blir alldeles hård och spjutig.. Min mage är annars ganska platt och "ospjutig" när jag är liggandes så jag tycker det ser ganska kul ut när han kryper ihop i ett hörn eller vad han nu gör :)

Innan febern kom så hann jag gå på fredagens julgala med Helhet. Supertrevligt och härligt med lite show, synd bara att man skulle vara krasslig och ha halsont.. Men det gick ju bra ändå. God mat, skatt och musik. Vipps var klockan midnatt! 

Fredagsstart!

Publicerad 2014-11-14 17:00:00 i Allmänt, Bastu,

Vi startade dagen med en bastu. Timer är så smart! Vår bastu är 3,1 kvm och vi upplever att det är den PERFEKTA storleken. Inte förstor och inte förliten. Man ryms lätt fyra personer utan att det blir trångt samtidigt som den är liten - vilket gör att den blir varm jättefort! Vi är mer än nöjda.. När man bygger hus kostar varanda kvadratcentimeter mycket pengar så därför gäller det att tänka till på proportionerna, vad är lagom och inte.
 
 

Svärmor fyller år!

Publicerad 2014-11-14 12:46:45 i Allmänt,

Och det firar vi med en bakskål fylld med bakgrejjer, servetter, strössel och annat smått o gott. Grattis ännu en gång bästa svärmor!


Egenheter

Publicerad 2014-11-12 10:44:22 i Allmänt,

Som gravid så följer russinasken med mig överallt mer eller mindre... Den och vetekudden. Idag gick vi in i vecka 24. Bäbis verkar fortfarande må bra i magen och kickar för fullt. Om 118 dagar är det förlossningsdags! Nu känns det som att det snart är läge att börja läsa på lite mer om dagen D och fundera över hur man vill ha det osv.. Lite förkunskap skadar nog inte..Mackie och jag ska bo på spahotell i skogen om några helger, då kan vi kanske ägna oss åt att prata mer om hur vi tror och vill att det ska vara.. Men framför allt ska vi ägna oss åt att ta det lugnt och må gott tillsammans.Mazda 2 eller?

Publicerad 2014-11-08 15:55:50 i Allmänt,2-timmars frukost vid kaminen är den bästa starten på dagen. Jag njuter verkligen av att vintern är här. Snölek och inomhusmys för hela slanten! Sen så ägnade vi oss åt att kolla på bilar. Inför att pyret kommer så är det praktiskt med två bilar, en stor och en liten. Lilla Mazda 2 som släpps våren 2015 ligger bra till. Men innan vi bestämmer oss så ska vi kolla in lite fler alternativ...Välkommen vinter!

Publicerad 2014-11-04 20:42:51 i Allmänt,

För mig får det gärna snöa. Då blir det ännu härligare på insidan! Annars då? Tisdag. Storhandling. Det luriga med att storhandla efter jobbet är att jag vill äta före jag handlar, men ogärna åka hem och laga maten innan handlingen.. Så denna gång blev det spontan middag ute på Droskan. Mysigt. 

Nu ska jag vila med min varma vetekudde och känna sparkar medans vi ser på lite Homeland. Vardagskvällar när de är som bäst helt enkelt.
En eld gör susen kvällar som dessa!

En ny lampa. Igen.

Publicerad 2014-11-03 21:23:05 i Allmänt, Belysning,

En ny läslampa till vardagsrummet. Dimbar LED. Nu har jag shoppat så mkt på sista tiden att  jag seriöst borde fundera på att gömma börsen ett litet tag. Meeeen jag hittar alltid ursäkter :) Tur det är juletid snart, då får man shoppa mer till nära och kära..

Ikväll ger vi Homeland ett försök. Ryktet säger att det är en bra serie så nu är det upp till bevis!

Sy ditt eget Babynest

Publicerad 2014-11-03 19:01:57 i Allmänt, mom to be,

 
Babynest nummer 2 är klart! Det var busenkelt andra gången, hann klart allt under sambons innebandymatch :) Tänkte dela med mig av hur jag sytt mina babynest. Det finns mängder av utförligare beskrivningar på olika bloggar så googla runt om ni känner er osäkra. Men här ser ni hur jag gjorde iaf.
 
Vad som behövs är...
- 2 st tygbitar 1 m x 0,70 m,
- minst 2 meter vadd på rulle.
- 3 meter bomullssnöre.
- 3,5 meter kantband 
 
  1. Klipp ut ett tyg rätsida mot rätsida enligt bilden nedan.
  2. Sy raksömn runt långsidorna & toppen. Lämna attslå öppet på halva kanttopparna och hela botten. Detta eftersom du vill få in vaddet.
  3. Vänd påsen så att rätsidan är utåt åt rätt håll. Sypå kantbanden över sömmen. Strunta i att nålafast kantbandet då du enda kommer behöva rätta till det eftersom du syr. Enklast är att hålla i kantbantet som jag gör i bild nummer två. Sy på kantbandets båda sidor så det bildas en kanal för bomullssnöret.
  4. Tyget är fortfarande vänt åt rätt håll. Sy så att det bildas en kanal för väggarna på nestet, men lämna botten på både liggdel och väggkanalerns "öppna".
  5. Trä in snöret i den smala kanalen där du syttpå kanalbandet. Använd en rejäl och stabil säkerhetsnål för detta, annars blir det jätte krångligt.
  6. Fyll väggarna med ihoprullad vadd och fyll bottendelen med 2-4 lager vadd som du rundartill i kanterna med en sax.
  7. Sy försiktigt igen öppningarna där du tryckt in vadden. För den petige, sy på ett kantband över sömmarna vid öppningarna. Orkar du inte det så räcker det med 3 meter kantsnöre..
 
Röda sträck på bild nedan = måtten. Grönt & blåttsträck = sömn
 
 
 


En helg för dig

Publicerad 2014-11-01 21:26:28 i Allmänt, Till minne av min älskade pappa,

Nu är det lite mer än 4 månader sedan du lämnade oss på jorden. Men i våra hjärtan finns du kvar, och i helgen finns du extra mycket hos oss. Vi samlade familjen och besöke din viloplats.  Tände ljus. Tillsammans saknar vi dig. Tillsammans är det viktiga i livet. Och tillsammans ska vi hjälpa varandra - Det lovade vi dig.

När jag satt vid din sida och höll din hand så visste vi inte att det växte ett nytt liv i min mage. Du skulle få bli morfar. Du hade blivit världens bästa morfar. Pyret skulle få höra så många spännande berättelser om människor du mött, världsdelar du sett och vittra såklart. Du skulle lära honom allt du lärt mig. Men nu får vi lära ut och berätta dina historier vidare istället. Vi saknar dig så..


Om

Min profilbild

Madeleine & Markus bygger slott

Han är egenföretagare och hon arbetar inom bemannings- och rekryteringsbranschen. Tillsammans så har vi byggt ett enplanshus på Tavleliden i Umeå. 160 kvm ren kärlek! Huset är ritat av oss själva med lite inspiration från omgivningen. Spana gärna in de olika blogg-kategorierna för mer detaljer! Nu har vi hunnit bo i huset i 2 år (men byggprojekten tar aldrig slut). Nyfiken för att veta mer? Skriv till oss på majo0258@gmail.com eller läs här! Enjoy!

Kategorier

Tidslinje

Tidslinje

Arkiv

Prenumerera och dela