tavleliden.blogg.se

Tack för igår kära vänner

Publicerad 2014-05-29 17:29:00 i Allmänt,

Igår var Maria och Petter hos oss och grillade. Tillsammans i goda vänners lag så spelar det ingen roll om var man sitter. Matbordet är fortfarande inte klart, så det blev en klassisk "käkaisoffanmiddag". Vid midnatt plingade det på dörren och in kom två grannar och överraskade. Ju fler ju roligare! Vi hade så trevligt att vi höll i gång till halvfemtiden på morgonen. Spontana senkvällar och sammanstrålningar är det bästa som finns! Det blir helt klart en favorit i repris lite längre fram. 
 
Suggiga bilder från 3-4 tiden. Skönt med Norrlands ljusa sommarnätter, men det är alltid mysigt att tända en brasa.
Här kommer en bild på min största fundration just nu. "LEONE" från Svenska Hem. Snyggaste loungmöblerna som jag har sett å länge. Det finns även fotöljer i samma serie. Ska vi slå till?
 

1 årskalas!

Publicerad 2014-05-25 16:19:00 i Allmänt,

Astrid fyller 1 och då så får hon en  fjällräven mini fylld med massor av gott!
 
Sååå söt ettårs tjej!
 
Morsdagbuketten. Mycket roligare att komponera en egen bukett än att köpa färdig komponerade. Mer kärlek och mer blommor åt våra mammor!

Lugnet före matjorden...

Publicerad 2014-05-23 11:38:19 i Allmänt,

På måndag så ska markarbetena göra vår finplanering!!! Ser fram emot att äntligen få vattna matjord dagarna i ända. Detta måste firas!

Redo för jobb (eller snarare sommar)!

Har du ett rum över?

Publicerad 2014-05-22 13:07:00 i Allmänt,

Då kan du haka på min utmaning! Jag har rensat upp i ett rum, rullat ut trängingsmattan och ska köra ett litet hemmaträningspass VAJRE dag fram till semestern. Är du på??? 
 


I detta framtida gästrum så har vi bara haft målargrejer etc. Fokus har varit att fixa vardagrsum, allrum, osv. Men nu fram till sommaren så får detta rum vara träningsrum. Oj vad här ska svettas och hetsas!
 

Basilika på stam

Publicerad 2014-05-18 19:39:47 i Allmänt, Trädgård,

Nu har vi städat fram sommaren. Sommarkläderna är uppackade och tvättade. Årets blommor är planterade. Nu får vi hålla tummarna att de lever enda fram till hösten. 
 
Denna Kanariepalm saknar kompis. Vi får se vad vi hittar på att plantera bredvid..

Kostnader altanbygge 75 kvm

Publicerad 2014-05-18 09:39:10 i Allmänt, Priskalkyler, Trädgård,

 
Här har ni våra kostnader för altanbygget. Dock lyckades vi få lite rabatt på trallen och reglarna. Men för att det kan vara intressant för er och se vad det faktiskt kostar så skrev jag ut allt efter ordinarie pris. Allt är inköpt på K-rauta förutom plintarna  som köptes på Byggmax. Macke hade i första hand kalkylerat 15 000, men då glömde han räna med reglarna ;) 
 
 Nu ska vi köpa utekrukor så det skriker om det. Bilder kommer inom kort.. 

Wera, Hilti, Makadam & Harman/Kardon

Publicerad 2014-05-17 18:32:00 i Allmänt,

En vanlig syn i vår hall numera. Verktyg blandat med vår vanliga vardag. Vi är fortfarande jättenöjda över vår Harman/Kardon högtalare. Ljudet är exemplariskt och den är lätt att bära med sig. Ska man skruva trall en hel vår så är bra musik ett måste. Altandel 3 av 5 är klar. Helgen vigs åt bygget. I morgon blir det att gräva för betongsuggor som ska bära upp altanen där underlaget är för mjukt.
 
Ps. Fick offert på lamporna i inlägget nedan. 29 lax. Nja, inte värt..

Trädgårdstankar

Publicerad 2014-05-11 19:23:00 i Allmänt,

I morse vaknade jag upp på Mackes sida av sängen av någon anledning. Jag såg förvirrat omkring mig och hittade en sovande Macke liggandes bredvid mig. Han låg fullt påklädd med kavaj och slips. Haha. Igår var vi på 50 årsfest och som ni förstår så var det en lyckad kväll. Vi passade på och kalasade hela natten lång. Vid midnatt gick vi på Allstar och dansade loss på dansgolvet som vi träffades på för första gången för drygt 3,5 år sedan.
 
Det tar på att ligga på topp. Dagen har inte gått i många knop. Macke är ute och reglar på altandel 3 av 5. Var har han fått all denna energi i från? Jag sitter inne och funderar över trädgårdsbelysning. Vi hade tänkt att belysa gångstråket som leder till altanen/och entrén. Är sugen på sex st "Cube XL Stand" lampor från eye4design.. Förstår dock inte pris: 2 469 kr/st, men det tillkommer en kostnad på 1 789 för armatur och 88 kr för ljuskälla? Har mailat förfrågan om offert så vi får väl se var vi landar.
 
Altandel 2 av 5 - CHECK! 

Vad gör vi en fredagkväll?

Publicerad 2014-05-09 21:26:06 i Allmänt,

Han sitter och fyller i ett personlighetstest och jag njuter av tystnaden och lugnet efter en intensiv vecka. Jag hade över en gratis testlänk som jag fick efter att jag certifierade mig inom arbetspsykologiska tester via SHL för något år sedan. Nu får mackan äntligen vara mitt testoffer. Ska bli otroligt intressant att se hur han reagerar på resultatet eftersom han har uttalat en viss skeptism mot personlighetstester och personlighetsanalyser...


Business as usual

Publicerad 2014-05-08 06:09:26 i Allmänt,

För någon dag sedan så unnade vi oss lite extra gott och firade att jag i måndags fick en ny tjänst på mitt jobb. Jag kommer delvis vara rekryteingskonsult och delvis nu även team manager. Är det någon gång man ska skåla på en vardag så är det väl lägen som dessa. Nästa gång vi skålar så hoppas jag att det är på vår nya fina altan!


Dagens altanbyggarbilder

Publicerad 2014-05-04 20:43:05 i Allmänt, Trädgård,

Sakta men säkert. Tanken är att skruva den sista trallen på altandel nr 2 under veckans kvällar. Trots att det har varit hagel, strålande sol, mulet och kraftig blåst om vart annat så har det varit en mysig dag med altanbygge från 10.30 - 20.30 inklusive en kort matpaus. På denna tid hann vi regla hela hörnan samt skruva 6 plankor. 
 

By the book - altanbygge

Publicerad 2014-05-04 10:38:00 i Allmänt, Trädgård,

Här har ni de slutgiltiga skisserna på vår altan/soldäck. Vi gillar att leka med vinklar och har utgått mycket utifrån vår fönstervägg som är sneddad. Att lägga trallen i vinkel innebär gersågning - i ondligheten. Trall i vinkel = bärandereglar i vinkel. Gerkap, gerkap, gerkap! Nerdersta bilden visar hur reglarna ligger under altanen för att få ihop det. Vinklar är helt klart tidskrävande men vi tror den kommer kännas mer välbyggd och snyggt. Handen på hjärtat så är jag djupt imponerad av Macke som skissat ihop denna altan utan att vara erfaren byggare. 
 
Kalaset i sammanfattad form
 • Total storlek: ca 75 kvm
 • Trallbredd: 12 cm 
 • Altandjup: 2,5 m där det är som smalast och 4 m där den är som bredast
 
Vår inköpslista
 • 90 kvm trall (osäker på hur mycket svinn det blir, vi får se om det räcker)
 • 220 löpmeter regel 
 • 48 st marksten som reglarna vilar på
 • 4 betongplintar för att bära upp altanendel som är 4 meter djup  
 • 2400 skruvar - räkna med 30 skruvar per kvm 
 • 200 st större skruv för reglar 
 • 40 st balkskor för reglarna
 • 8 st spikplattor för att skarva reglarna
 • 12 vinkeljärn för reglarna
 • Gersåg/kap 
När man börjar gå i altanbyggartankar så är det lätt att man först bara tänker på kostnaden för trallen. Men när man börjar genomföra inköpen inser man att reglarna är lika stor kostnad som trallen samt att alla skruvar är dyrare än kapsågen med stativ, osv.. Bara balkskorna går på drygt en lax. MEN: Förhoppningsvis kommer vi ligga och njuta på denna altan i många år framöver. Det gör att allt svett och varenda krona känns lätt värd. Målet är att vara klar med bygget innan juni. Den som lever får se.
 
 

Nu kommer det svåra..

Publicerad 2014-05-03 18:51:42 i Allmänt,

Som vanligt börjar vi med det enklaste först.. Hrmm.. Som ni ser så har vi gjort den minsta delen av altanen klar. Den gick på en dag att reglaupp och skruva klar. Idag, dvs dag två av altanbygget så hann vi väga upp markstenen och påbörja regling av altandel nr 2 av 5. På denna del kommer varenda trall gersågas.. Jippi. Undra hur lång tid det kommer ta? 

Altanbyggardag 1. Pang så var första delen klar!Fika och voffel paus när morsan och chris kommer på besök.

Resultat efter två byggdagar. 

Om

Min profilbild

Madeleine & Markus bygger slott

Han är egenföretagare och hon arbetar inom bemannings- och rekryteringsbranschen. Tillsammans så har vi byggt ett enplanshus på Tavleliden i Umeå. 160 kvm ren kärlek! Huset är ritat av oss själva med lite inspiration från omgivningen. Spana gärna in de olika blogg-kategorierna för mer detaljer! Nu har vi hunnit bo i huset i 2 år (men byggprojekten tar aldrig slut). Nyfiken för att veta mer? Skriv till oss på majo0258@gmail.com eller läs här! Enjoy!

Kategorier

Tidslinje

Tidslinje

Arkiv

Prenumerera och dela