tavleliden.blogg.se

Åhléns HOME

Publicerad 2014-03-29 19:38:53 i Allmänt, Hall,

Jag impulsköpte detta sideboard på Åhléns i torsdags. Den gör sig riktig bra i hallen. Nu har vi dessutom hunnit få upp en stor spegel ovanför. Nu börjar hallen kännas mer och mer klar. Skönt. Hallen är helt klart en viktig punkt för hemtrivselkänslan.

Harman Kardon Go + Play Wireless

Publicerad 2014-03-24 21:55:22 i Allmänt,

Vår nya "Bar cart". Nu måste vi bara fylla den med mera gott. Vi saknar en hel del till vårat drinkförråd.
 
På impuls så skulle vi köpa högtalare. Vi tänkte oss för någon liten billig sak. Men jag ville ha bas så det blev denna från Harman Kardon. Kanske inte den snyggaste mediaprylen vi har, men den är grymt enkel och smidig att använda. Trådlöst och riktigt bra ljud, med bas!
 
Nu är jag nere i Sundsvall och jobbar på så att det ryker. Har hållt i intervjuer hela dagen och i morgon är det samma visa igen. Precis lika spännande och kul som vanligt! Men en sak är då säker, ikväll kommer jag sova riktigt gott!

Kakel & kärlek till Tvättstugan

Publicerad 2014-03-23 10:46:00 i Allmänt, Kakel, Tvättstuga,

Äntligen har tvättstugan fått lite kärlek! På kort varsel så ställde Norrlandskakel upp och gjorde som vanligt ett riktigt bra jobb. Kan varmt rekommendera dem, det sa bara poff så var det klart! Här ser ni steg för steg hur tvättstugan transformeras. Fogen som användes är "granit". Inte svart med andra ord, även om det ser så ut..  Nu är det "bara" lite snygga hyllor, underskåp, garderobsdörr och småjox som fattas.  
 Gamla burkar och flaskor med tvättmedel och sköljmedel. Fler bilder kommer när vi hunnit komma längre i fixandet!
 
 

Kakla lite till - Tvättstugan

Publicerad 2014-03-19 19:29:00 i Allmänt, Tvättstuga,

Det återstår en hel del kärlek att ge vår tvättstuga. Linneskåpsdörren fattas, underskåp fattas, tvätthon är inte limmad. Etc. etc... Meen snart så är vi på god väg! 
Vi har kommit fram till att vi vill kakla i tvättstugan. Tanken är att vi ska flytta torkmojängen till väggen mitt emot och sedan kakla hela vägen upp till taket. Istället för torkställningen så kommer vi nog motera en eller två snygga hyllor. Då är den stora frågan. Vilket kakel ska vi vilja? Vi är inne å vit glasmosaik eller vita enkla kakelplattor 10 cm x 10 cm.. Se nedan för inspiration kring hur jag tänker.. Vad skulle ni välja?
 
Bildkälla. Typ samma kakel på som på denna bild, med lite mörkare fog.
 
 Bildkälla. Eller typ som denna, fast vitt.
 

Njut njut njut!

Publicerad 2014-03-16 16:30:47 i Allmänt,

Gud vad jag älskar helgen! Känslan i kroppen när man vaknar upp utan larm i en skön säng. Helgen har bestått at fredagstapas, morgonbastu, middagsmys med Sandra och Martin, födelsefest och shopping. Imorgon bär det av till Sundsvall två dagar och sedan Stockholm två dagar.. Så det gäller att njuta i huset nu in i det sista.

Erat ord är min lag

Publicerad 2014-03-13 21:55:00 i Allmänt,

Sitter med datorn i knät och tänkte änga denna kväll åt jobb. Det gick ju jättebra. Efter en timma så slutar givetvis affärsystemet fungera. Jag testar ALLT, tills jag loggar in på Facebook och ser att  vi kör uppdateringar av systemet. Typsikt! Jaja. Får väl se på serie då.. 
 

Bruka Design - labyrinthyllan

Publicerad 2014-03-12 21:17:00 i Allmänt, Vardagsrum,

Senaste inköpet.. Kunde inte låta bli att köpa hyllan som min kära vän Jenny inspirerade mig till. Så snygg. Detta hörn i vardagsrummet är det hörn som har fått minst kärlek hittills. Jag brukar sitta på golvet, surfandes och lyssna på musik. Av alla ställen så råkade detta hörn bli mitt datanördhörn.. Och som ni ser har vi fortfarande inte hunnit göra vårat matsalsbord som Macke planerar att bygga. Länge leve lusthus-bordet!
 
 

Pyttesmå LED i badrummen

Publicerad 2014-03-08 08:29:00 i Allmänt, Badrum, Belysning,

Här är våra mysiga LED-spottar. Det är dessa lampor som vi tänder 9 gånger av 10 när vi går in i badrummen. Gillar inte förstarkt ljus och då är dessa PERFEKTA. Men, tänk på att ni måste ha en riktigt flitig kaklare för att det ska bli snyggt. Tyvärr så var vår kakelkille inte speciellt flink i lilla badrummet och de har ganska generösa felmarginaler vid slutbesiktningen. Men men, det är mysigt ändå tack och lov. LED:en kostade 1000 kr styck ink montering om jag minns rätt. 
 
 
Vi har fortfarande inte valt takbelysning till stora badrummet. Den lampa vi ville ha var helt slut. Så vi har fortfarande den groteska plastlampan monterad som in gick. Suck.
 
Vår fredagstradition är TAPAS! Denna gång blev det rökta räkor, parma skinka, melon, limeaoli och ciabatta med färskost. Det var strom ute så vi satt fram till midnatt och pratade barndomsminnen och alla fula modetrender man har hunnit gå igenom under mellanstadie, högstadie och gymnasium. 
 

Smart skattetekniskt drag vid husbyyge

Publicerad 2014-03-03 21:48:00 i Allmänt,

Bygger du ett hus slipper du fastighetsskatten på 1% de första 15 åren. Kul! MEN! Vi har just upptäckt att vi har haft "tur" då vi inte tänkt på att man måste betala fastighetsskatt för det första kalenderåret om man låter husbygget sträcka sig under två kalenderår. Dvs. startar du ett bygge i tex. juli och gör klart bygget i januari, så måste du betala fastighetsskatt för juli, augusti, september, oktober, november och december månad. Dvs. 1 % av fastighetens taxeringsvärde. I detta fall innebär det: Taxeringsvärde vid hus som är "under nyuppförande" = Tomtensvärde + hälften av de kostnader du betalat totalt under byggets gång det första bygg kalenderåret. 
 
Sorry att det är rörigt. Men jag kan inte låta bli att tänka, om vårat bygge hade pågått i 7 veckor till så hade vi måstat betala över 20 000 i skatt. Men efter som vi flyttade in i november så behöver vi inte betala en spänn!
 
 Tips! Börja bygg i tid och håll dig till ett kalenderår!
 Tips till Skatteverket! Använd vanlig svenska tack.. "Under nyuppförande".. Suck. 

Snälla ta aldrig slut, kära söndag!

Publicerad 2014-03-02 20:48:00 i Allmänt, Köket, Tillval,

Har hittat en ny favorithemsida: Shopalike! Vi ängnade närmare två timmar åt att titta på möbler på denna sida. Barstolar och vitrinskåp framför allt. Meen, tyvärr så hittade vi inget som vi fastnade för. 
 
 Nu ska vi käka långmarinerad helstekt fläskfile med sötpotatisklyftor. Vi har haft finbesök av våra kära familjer vilket resluterade i att vi tappade tid och rum. Det blir spanskmiddagstid då maten inte lär vara klar förens strax efter nio.
 
Här kommer en bildbomb med vårat kök. Vi gjorde en hel del förändringar i köket om man jämför med ursprungsköket som "ingick" i husentreprenaden från början. Ångrar inte en endaste justering kan jag säga. Vi kan verkligen inte klaga på förlite arbetsyta. Om jag ska nämna något om kostnader så kan jag meddela att den infällda diskhon var något av en liten överraskning. Att det ska kosta flera tusen extra bara för att man vill ha den infälld. Galet, men värt!
 
Här kommer ensammanställd lista med ändringarna och tillvalen i köket:
 • Spotlights under väggskåp
 • Vi monterade på egen hand LED i vitrinskåpen
 • Nedfälld diskho
 • Städskåp i köket (istället för i tvättstugan, där valde vi att ha ett ordentligt linneskåp)
 • Två smala köksskåp med vitrin och glashyllor
 • Extra lådpartier
 • Spishällen köpte vi själva på egen hand 
 • Smaltfönster ovanför ho
 • Fler väggskåp 
 • Birkaluckor ist för standardluckor hos Ballingslöv
 • Halvvägg istället för en hög vägg mot vardagsrummet
 • En bättre och inbyggd diskmaskin
 • Silverknoppar istället för standardhandtag
 • Två barbordsytor, ena i snedhörnet och den andra längst halvväggen
 

Random as hell

Publicerad 2014-03-01 15:50:00 i Allmänt, Belysning, Möbler, Vardagsrum,

Lampan Random, By Rydéns, Desgin Katarina Dahl. Jag måste känna in lampan, för jag tycker den hänger i högsta laget. Om vi vill flytta bordet lite till vänster och in mot väggen så kommer lampan hänga alldeles förhlagt.. Det är svårt att hitta en bra lampa till en takhöjd på 4 - 5 meter... Suck.. I-landsproblem.
 
Snart är vår älskling tillbaka.. I nytt skal dessutom.. 

Om

Min profilbild

Madeleine & Markus bygger slott

Han är egenföretagare och hon arbetar inom bemannings- och rekryteringsbranschen. Tillsammans så har vi byggt ett enplanshus på Tavleliden i Umeå. 160 kvm ren kärlek! Huset är ritat av oss själva med lite inspiration från omgivningen. Spana gärna in de olika blogg-kategorierna för mer detaljer! Nu har vi hunnit bo i huset i 2 år (men byggprojekten tar aldrig slut). Nyfiken för att veta mer? Skriv till oss på majo0258@gmail.com eller läs här! Enjoy!

Kategorier

Tidslinje

Tidslinje

Arkiv

Prenumerera och dela