tavleliden.blogg.se

Vi kämpar på

Publicerad 2014-06-29 22:35:00 i Allmänt, Trädgård,

Altanen är inte klar än.. På grund av lite olika ursäkter så har deadline förskjutits ett par veckor. Men innan helgen är här så kommer den vara klar. We!
 
Som vi längtat efter att kunna kliva ut genom altandörren!
 

Netflixrummet ska få kärlek

Publicerad 2014-06-28 22:54:25 i Allmänt, Allrum,

Det rum vi spenderar mycket tid i under vardagskvällarna är allrummet. Men detta rum har fått väldigt lite kärlek. Soffan är riktigt obekväm. I alla fall för macke, jag lyckas kura ihop mig i hans knä och slumra till. Nu har vi klubbat att vi ska införskaffa nedanstående soffor från svenska hem. Måtten passar perfekt! Frågan är bara vilken färg vi ska köra på. Antingen matt blå likt bilden nedan eller mellan mörk grå. Vad tycker ni?

Så här ser vårt stackars allrum ut just nu.. Soffan, bokhyllan och fåtöljen måste bort asap.


Kärlek och andra sidan av myntet

Publicerad 2014-06-28 12:23:00 i Allmänt, Till minne av min älskade pappa,

Det är inte ett avslutat kapitel i vårat liv, det är ett farväl på återseende. Vi kommer minnas dig och du kommer alltid att vägleda oss genom livets alla faser. Det är ju trots allt på grund av all kärlek som gör att det värker så ofantligt mycket. Du har betytt så mycket för så många och nu lämnar du efter dig ett enormt tomrum. Men vi har lovat dig att fylla det med glädje och kärlek. Om vi inte kämpar vidare och fortsätter leva så vore allt du byggt upp för oss meningslöst. Du hade verkligen en förmåga att sprida trygghet till allt och alla. Det är du som har gett mig styrkan att inte låta detta skepp sjunka nu när krisen stormar. Nu är det bara en sak som gäller - business as usual (som du brukade säga) och fortsätta leva! Tack för allt det fina du lämnat kvar hos oss - minnen, kärlek och allt det där andra..
 
Saknaden av dig kommer alltid finnas i mitt liv och där med även på denna blogg till viss del. Men livet ska gå vidare och jag ska försöka fortsätta skriva om husprojekten och inte bara det som rör sig i mitt huvud just nu. 
 
Ta hand om varandra!

Det blev vårt sista samtal

Publicerad 2014-06-25 10:18:00 i Allmänt, Till minne av min älskade pappa,

Var i Sthlm på utbildning igår. En lättnad att låta hjärnan tänka på annat. Sist jag var där för drygt två veckor sedan så ringde jag vad som blev mitt sista samtal till dig. Du var matt i rösten. Något hade förändrats. Läkarna hade utan förklaring avbrytit antibiotikan trots att sänkan var närmare 200. Jag kände på mig att något stod riktigt illa till. Smsade henne och hon bekräftade att min oro vad befogad. Jag kom hem med flyget på kvällen. Bestämde mig för att ställa in morgondagens jobbmöten och kommande konferens. Dagen där på skulle jag vara hos dig och ingen annan stans.
 
Vaknade upp tidigt men packade ingenting. Jag skulle ju inte stanna länge, du skulle ju bli bra och få åka hem inom kort.. Sträckkörde 12 mil nordlig riktning. Tvingade hjärnan att inte tänka, bara köra. Kom fram. Där låg du och vi höll om varandras händer. Hårt. Du visste redan då, men inte jag. Det dröjde ett par timmar, du kollade mailen tvärt men så kom läkaren och ville prata med oss i enrum. Inget bra tecken men fortfarande så hade jag hoppet uppe, hoppet som bokstavligen bultade i min kropp till värkar. Du gick framför oss. Hon och jag gick bakom och tittade på varandra med skräckfyllda ögon. Våra hjärtan slets sakta i bitar ju närmre vi närmade oss rummet. Vi marscherade som zombies genom korridoren. Läkaren pratade i någon minut. Han sa att det tidigare funnit hopp, men inte nu längre. Mitt förstånd rann som sand mellan mina fingrar. För hemskt för att förstå. Vad då ingen mer behandling? Vad då tänka ut hur man vill spendera sina sista dagar i livet? Vad då?!?!?!!!  Pappa var stark och ledde marschen tillbaka till sängen i sal 3 där främlingar låg. Men vi var i vår bubbla. Vi alla tre kramades. Hårt. Gråtandes. Det kan inte vara sant! Men in kom en sköterska glad i hågen "Nu ska ni få ett eget rum hihi.. Vi tänkte att det var bäst så hihi hehehi". Surrealism.
Tack till er alla som visat omtanke till mig, min pappa och hans närmaste. Det är stunder som dessa det är tur att man har sina älskade vänner, ett fantastiskt jobb, finaste familjen och bästa sambon. Utan allt detta så hade det inte varit värt att bekämpa smärtan och sorgen. Men ni gör det värt varenda sekund.

Den enorma smärtan & saknaden

Publicerad 2014-06-23 21:46:00 i Allmänt, Till minne av min älskade pappa,

17 juni klockan 11:05:25 tog min älskade pappa sitt sista andetag. För drygt två år sedan fick vi domen: Icke opererbara cancermetastaser i levern. Under dessa två år har han kämpat, jobbat och levt nästan som vanligt. Precis så som han önskade. Han satt i pressintervjuer från sjukhuset, reste till mässor dagen efter cellgiftsbehandlingar, umgicks med oss i stugan under helgerna.. Men efter två år med cancer, en bilolycka i vintras och tillslut en allvarlig lunginflamation så orkade kroppen inte längre.
 
Jag tillsammans med de närmsta fick vara med honom hela sista veckan och stunden han lämnade jorden så höll jag hans hand. Min älskade pappa. Under veckan som gick så hann vi prata om allt mellan himel och jord. Han gav mig många kloka råd och vi kramade om varandra.Trots att vi viste att slutet endast var dagar, kanske timmar, bort så höll han fokus och tänkte positivt. Vår kämpe, in i det sista! Jag saknar orden som kan beskriva måtten av min sorg och saknad. Du var grundbulten i mitt liv. Du har lärt mig så mycket. Även om du konstant varit på resande fot mellan olika affärsresor så har du alltid funnits nära i mitt hjärta. Till mig har du alltid kommit när jag har behövt dig som mest. Du har coachat mig genom livet - smått som stort i barndomen, i tonåren, i vuxenlivet och inte minst i min karriär. Du var min mentor och min stora förebild.  Jag är i chock. Det får inte vara sant.. Alla minnen, värderingar och lärdommar kommer jag förevigt bära med mig och förhoppningsvis kan jag en dag lära mina framtida barn allt det du lärt mig. Allt från matematik, kärlek, affärer, till vävxelkopplingen i traktorn. Det känns inte rätt att du var tvungen att lämna oss redan nu. Vi saknar dig!
 
 
Begravning sker i kretsen av de närmaste den 25/6-14. men till er som vill lämna en minnesgåva för min pappa Kjell-Allan kan göra detta till cancerforskningsfonden genom denna länk. Kampen mot cancer är något som så få som möjligt ska behöva genomlida. Oavsett om du skänker din peng i form av en minnesgåva eller bara ett direkt bidrag till cancerfonden eller cancerforskningsfonden så kan det göra stor skillnad. Ditt lilla bidrag kan rädda liv! 
 
Vi valde cancerforskningsfonden av flera olika skäl. Men framför allt så har det kommit mycket ny forskning om cancer och metastaser i levern. Tyvärr kunde inte de bepröva någon nyupptäckt metod på min pappa. Men bidrar vi till forskningen så kanske det kan hjälpa någon annan som befinner sig i en liknande situation.  

Tårar är kärlek

Publicerad 2014-06-15 11:15:00 i Allmänt, Till minne av min älskade pappa,

[...] Det finns många där ute som aldrig lärt känna sina föräldrar. Jag är så tacksam över att jag har fått äran och glädjen att lära känna min pappa. Även om han har jobbat hårt dygnet runt, rest genom land och rike - så har jag alltid vetat var jag haft honom. När jag har behövt honom så har han kommit till mig snabbare än blixten, oavsett var på jorden han har befunnit sig. Nu får jag finnas här för honom när han behöver oss. Det är kärlek. [...]

Varandra

Publicerad 2014-06-14 09:24:00 i Allmänt, Till minne av min älskade pappa,

Jag har lovat dig att göra någonting bra av allt ont som vår familj drabbats av, cancer. Ett sätt att göra detta på är att påminna omgivningen om hur värdefullt livet är och hur viktigt det är att man hjälper varandra. Denna blogg skulle handla om husbygge, men på gott och ont kommer den att handla om så mycket mer. Jag är så enormt tacksam över de värderingar och allt fint du har gett mig här i livet. Du är och har alltid varit min största förebild, och jag älskar dig! Nu kommer jag sitta vid din sida och tillsammans ska vi vara starka i denna mardröm. 

HR toolbox

Publicerad 2014-06-11 16:41:42 i Allmänt,

Ikväll kommer mer matjord! Då passar jag på att sticka till Stockholm, utbilda mig, bli lite smartare och ta ett sent flyg hem. Stackars Macke får börja platta jorden utan mig.. Hoppsan ;-) Purpurpurpurpur-apel

Publicerad 2014-06-10 22:35:57 i Allmänt,

Nu ska det bli spännande att se om dessa överlever. Vi tror att vi har jättebra matjord men frågan är om den är för lerig?! Plantera träd var i alla fall lätt som en plätt när vi låtit grävaren förgräva en halvmeter ner.
Ett måste när man planterar träd - Nylonstrumpor, vattenkanna och skoskyddspåsar för varje gång man går in och hämtar mer vatten. När ska jag lära mig att börja använda utomhuskranen ist? Nylonstrumporna är till för att stabilisera träden vid vindskyddstolparna. Men kvinna på plantagen tipsade oss om detta så att inte trädet skadas. Bra tips tyckte vi!

Finplanering, finplanering, finplanering

Publicerad 2014-06-10 09:25:44 i Allmänt, Trädgård,

Inte så insirperande bilder. Mulet och jordigt. Macke sitter, hukar och inspekterar att matjordens lutningar från distans. Kommer bli otroligt spännande att se om vi lyckats få till detta rätt. Huset är extremt väldrenerat runt i kring men frågan är hur vattenmassorna kommer samliga sig på tomten..
 
Ikväll ska vi shoppa och planetera två träd. .Förhoppningsvis. 

Good to great - Jim Collins

Publicerad 2014-06-08 15:44:00 i Allmänt,

Lång, lugn helg. Vi har, tro det eller ej, ägnat oss åt högläsning (!) På jobbet fick jag i uppgift att läsa tre böcker tills nästa ledningsgruppsmöte. Den första boken är grymt bra. Både jag och Macke vill läsa den samtidigt. Så blev det högläsning av hela boken. En trevlig komprimiss, för nu kan vi diskutera den parallellt med läsningen. Vi har sträckläst 200 sidor och varenda sida är som pricken över i:et till livet. Boken handlar om en forskningsstudie som under fem år har undersökt hur de mest framgångsrika företagen i USA/världen lyckats nå extrem framgång. Alltså skillnaden mellan lagomt bra företag, till företag som uppnått bestående mästarklass. Den berör allt från ledarskap på "nivå 5", igelkottskoncept, rekryteringsstrategier och bister optimism. Man måste inte driva företag för att boken ska vara intressant, utan den går att applicera på livet i stort om man drar tanken till sin spets.
 
 
Högläsning och morgon kaffe.
 Nattpromenad i området. Hoppa i rondell. 
Vår grävare kom och överraskade oss. Nu kör de för fullt och matjorden väntar runt hörnet. ÄNTLIGEN!
Skuggkontroll. Tips när du ska plantera träd: tänk på hur skuggan landar under dag- och kvällstid. Macke gjorde det enkelt genom att hålla upp en planka som är 3,3 meter hög. 
 
 Nya utemöbler. Något att sitta på till en början i alla fall. Vi kommer påsikt även köpa in loungmöbler och en matgrupp för minst sex pers. 

Sömnlös natt

Publicerad 2014-06-06 17:06:00 i Allmänt, Trädgård,

Yep. Det blev en sömnlös natt för min del i natt. Läs inte jobbmailen det sista du gör innan du går och lägger dig. Man kan ändå inte maila folk mitt i natten. Men men. Fick i alla fall grilla och dricka lite rosé igårkväll, så jag klagar inte. Finns inga dåliga väder när man har carport.. 

Kolla vilken fiffig vattenslangshållare för husfasaden. Macke var dock INTE förtjust, så det blir ingen för vår del. Men kanske för din? Idag var vi och köpte tiotusen olika saker inför gräsmattan som vi ska så, förhoppningsvis inom kort. Olika slangar, olika vattenspridare, osv. Vi får se om vi har tillräckligt med tryck i kranen för att kunna köra flera samtidigt.. 
 
 
Smultrontsället utanför Umeå. En av våra favoritplatser. Personalen är SÅ kunnig och allt som går att köpa funkar i vår zon. Vi är eniga om häcken (förutom hur den ska kapas) men oeniga om träden. Vi väljer mellan två olika typer av träd: Klotpilträd (Salix Fragilis Bullata) eller Purpurapel med vita blommor. Gaah.. Vilket ska vi välja (eller vem ska vinna rättare sagt ;-)) ?!
 
Bildkälla. Purpurapel, finns även med vita blommor. Den blommar dock endast i en vecka. Blir 3-5 meter hög.
 
Bildkälla. Klotpilträdet. Blir 3-4 meter hög. En riktig skönhet enligt Mackan i alla fall..  ;-) 
 

Varför Tavleliden?

Publicerad 2014-06-01 21:15:00 i Allmänt,

Det finns flera anledningar varför vi valde att bygga hus på Tavleliden i Umeå. Macke kommer från Innertavle, vilket ligger några 100 meter fågelvägen här ifrån. Relativt nära till sjukhus. Relativt nära till Universitet. Fri detaljplan (bygg hur du vill mer eller mindre dvs.). Lugnt område. Nära till Nydalasjön. Relativt nära till IKSU-sportanläggning. Sist men inte minst - det är skog mellan tomterna! Om man tittar ut genom vårt vardagsrumsfönster så möts man av denna blick..
 
Okej, ser kanske inte så jätteexotiskt ut.. Men när skogen har vuxit till sig och gräset blommar grönt så kan jag garantera att det kommer bli den bästa baksidan i hela Umeå! Skogsplätten är en sammfällighet som alla 13 hushåll runt om kring skogsplätten äger tillsammans. Suverätbra! 
 
 

Hur går det med altanen då?

Publicerad 2014-06-01 16:28:00 i Allmänt,

Vi väntar på att markarbetarna ska göra klart tomten så att vi kan fixa del 4/5 och 5/5. Tyvärr fick de förhinder förra veckan. Målet var att vi skulle byggt klart altanen innan juni. Men altanbygget har stått still i två veckor, så av naturliga skäl har målet skjutits fram. Som ni ser går altanen lite tajt mot tomtgränsen och därfär måste vi avvakta tills grävarna gjort sitt. Oj vad jag längtar tills tomten och altanen är klar. Altandel 4/5 kommer bli den bästa delen då det är den del som altandörren är placerad vid.  
Här kommer del 4/5 fem komma. Hoppas hoppas hoppas vi kan börja bygga klart kommande helg! Macke och Chrille har markerat ut med pinnar var vi ska gräva upp för plintarna. Då marken är mjuk längre ut så vågade vi inte köra med markstensplattor för reglarna. Detta pag. tjälen som lever rövare varje vår i Norrland. 

Om

Min profilbild

Madeleine & Markus bygger slott

Han är egenföretagare och hon arbetar inom bemannings- och rekryteringsbranschen. Tillsammans så har vi byggt ett enplanshus på Tavleliden i Umeå. 160 kvm ren kärlek! Huset är ritat av oss själva med lite inspiration från omgivningen. Spana gärna in de olika blogg-kategorierna för mer detaljer! Nu har vi hunnit bo i huset i 2 år (men byggprojekten tar aldrig slut). Nyfiken för att veta mer? Skriv till oss på majo0258@gmail.com eller läs här! Enjoy!

Kategorier

Tidslinje

Tidslinje

Arkiv

Prenumerera och dela