tavleliden.blogg.se

Detaljer och kostnadskalkyl - Förråd

Publicerad 2014-07-27 21:22:00 i Allmänt, Förråd 13 kvm,

 
Materialåtgång för hyllsystem samt snickarbord:
 • 38 st 2,5 meters reglar 4,5 x 4,5 cm (26 kr st på K-rauta)
 • 5 spånskivor 12 mm, 120x250 cm (139 kr st på K-rauta) - Varje skiva ger fyra hyllplan
 • 1 låda träskruv (ca 200 kr)
 • 1 låda 100 mm träskruv för att skruva in reglarna i väggen (129 kr på Jula)
 • 32 vinklar för hyllplanen (behövs endast 8 per hyllsektion då reglarna mot väggen är inskruvade i väggreglarna) (4 kr st)
Hela hyllsystemet + bord kommer kosta cirka 2200 kr när kalaset är klart. Tidsåtgången för hyllbygget är drygt 2 arbetsdagar. Inför detta bygge impulsköpte vi även en sticksåg som var på kampanj på Jula. 230 kr och funkar utmärkt för ändamålet!
 
Här kommer en förebild samt lite bilder och text som beskriver hela kalaset steg för steg..
1. Macke kapade ut alla reglar samt spånskivorna. 
2. Sedan skruvade han ihop alla stegar och skruvade in dem i väggens reglar. Stabilt som den.
3. Sedan skruvade han även in reglarna som håller upp hyllplanen i väggens reglar. Ännu mer stabilt!
4. En liten kartongbit fick vara mall för hyllplanen som sågades till med den superbilliga sticksågen.
5. Hyllorna passar som handen i handsken! Bild på slutresultatet kommer under morgondagen..
 

 
Hyllan är snart klar! Då är det bara snickarbordet kvar :)
 
 

Cykeltur runt sjön

Publicerad 2014-07-23 20:41:00 i Allmänt,

Idag vaknade vi sent då det blev en sen natt. Tror inte vi somnade förens vid 05.00 tiden.. Trots detta så cyklade vi dryga milen runt Nydalasjön som ligger ett stenkast här i från. Vi har även roat oss med att köpa virke till hyllsystemtet förrådet. Mer detaljerat inlägg om detta och kring hur mkt virke som går åt kommer lite längre fram.
 
Ritar/planerar du din husritning just nu? Då har jag ett tips - Jag är glad att vi placerade sovrummet i riktning nordöst av huset. Sovrummet är det enda rummet i hela huset som klarar av att hålla sig svalt när det är över 30 grader i skuggan dagar i sträck. Riktigt skönt när man ska sova eller vila, och på morgonenkvistten vid 07-tiden så tittar solen in i fönstret. Perfekt att vakna upp till! 
Umeåtips: cykla runt Nydala. Oj vad många olika oaser, badplatser, grillplatser, ministränder och pittoreska stugor det finns runt hela sjön. När vi cyklat sjön runt stannade vi till och fikade superbilligt fika på kyrkstugan. Tittade på alla som badade lycktligt ovetandes om den stora öringen som simmade omkring.

FÖRRÅDSKISS

Publicerad 2014-07-23 12:47:00 i 3D-skisser, Allmänt, Förråd 13 kvm,

Här är hyllsystemet som vi inom någon dag ska börja bygga. Längt hyllorna på väggen mitt i mot kommer en klädstång att vara placerad. Dörren in till förrådet är placerad till höger om Mackes "snickarbänk". Ovanför snickarbänken kommer vi sätta upp en verktygsvägg. Till en början kommer även utemöbler vinterförvaras i detta förråd, fram tills vi har byggt en redskapsbod som ska stå ute på tomten. Även om vi har en vind så är det så mycket enklare att förvara saker här i förrådet. I förrådet som är nära tillhands så kan man succesivt solla ut saker som ej ska sparas längre och ha koll på säsongskläder som förvaras under sommar och vinter. 
 
Nu stranden, sen åka och köpa virke för bygget!
 
 

Förrådet får kärlek

Publicerad 2014-07-20 21:25:00 i Allmänt, Förråd 13 kvm,

Nytt projekt igång! Inför hösten och vintern vill vi att förrådet ska vara klart. Jag passar ännu en gång på att solla ut grejer som bara ligger och dammar i lådor. Bilen är nu fylld med gammalt kraff som ska slängas på återvinningen. Vi har köpt stora plastlådor med lock som vi numera ska förvara grejer i. Bort med alla flyttkartonger som ändå går sönder! Gamla skolfotoböcker och album klämdes ner i fyra lådor, julsaker i tre lådor. Resten är typ skidor, kläder och spacklings/målningsgrejer. Målargrejerna kommer slängas i höst då vi då ska vara helt klara inomhus (i know, vi har några små ställen kvar). Kläder kommer hängas i en klädanordning. Inte så mycket att förvara med andra ord. Skönt!
 
Macke ska skissa upp hur vi ska platsbygga hyllor, klädförvaring och snickarbänk under kvällen. Så fort skisserna är klara så kommer ett nytt inlägg :)
Vi köpte för mycket spackel när vi spacklade alla väggar inomhus, men nu kom en del till användning. I morgon blir det slipa och måla väggar och tak vitt! Oj så bra detta kommer bli!  Som sagt, skisser kommer inom kort!
 

Jämställdhet på semestern

Publicerad 2014-07-17 23:42:34 i Allmänt,

Jag åker och jobbar, han är hemma och håller spakarna i hushållet ;)  kan fortfarande inte släppa känslan av att komma hem till en färdigbyggd altan. Du är bäst älskling!ALTANPROJEKT NR 1 ÄR KLART!

Publicerad 2014-07-17 18:58:00 i Allmänt, Trädgård,

Så här såg det ut för ett par månader sedan.. Målet var att bli klar innan semestern, men vi hann åka iväg utomlands på semesterdag 1 innan allt var klart. Trumvirvel... NU är allt klart! Sista plankan skruvades idag! 
 
Nu kan vi checka av..
 • Altan
 • Sådd av gräsmatta
 • Plantering av två träd och fem buskar
 • Plantering av häck mot väg samt slänt på baksidan
 • Bärlager är förberett i carport
 
Kvar att göra på tomten....
 • Uteplats nummer 2 vid vägkanten. En uteplats som kommer vara i ett etage upp mot vägen. Vi kommer mura en "kant" och så kommer man få kliva ett - två trappsteg upp för att komma på etaget/uteplats nummer2. Inlägg om detta kommer lite längre fram. Detta projekt kommer påbörjas nu under sommaren.
 • Jätte-uteplats nummer 3. Uteplatsen på baksidan mot samfälligheten. Här det både dag och kvällsol så det kommer förmodligen bli ett ställe vi hänger mycket på. Tanken är att vi ska gjuta en platta och lägga klinker eller liknande. Detta för att slippa ogräs mellan markstenen. Detta blir nog projekt för 2015.
 • Snickra upp ett staket/räcke på altanen samt belysa detta.
 • Carporten ska asfalteras. Detta kommer NCC göra i spemteber
 • Marksten för gångstråket mellan entré, trotoar/väg och carport
 • Redskapsbod/cykelbod. Projekt 2015.
 • Plantering av fler buskar och kompletterande sådd av gräsmatta. Kommer bli klart nu i sommar.
 • Snickra ihop en kompost.
 • Installera mer utomhusbelysning. Punkt belysning för buskar, fasad, etc. Detta blir höstens projekt parallelt med ett par projekt inomhus.
 • Införskaffning av mer utemöbler. (Shoppaholicen inom mig gör vågen)
 
För er som vill se fler ritningar av altanen och hur vi kalkylerat material hittar detta under kategorin trädgård.
 
 
 
 
 
Här kommer vår bauta-uteplats nummer två vara. Bärlager är redan förberett. Så det är "bara" att bygga en form och börja gjuta.
 
 

Magiskt var förnamnet

Publicerad 2014-07-14 21:41:00 i Allmänt,

Nu är vi hemma från vår roadtrip i Spanien och Frankrike. Barcelona, Roses, Figueres, Lloret De Mar, Montpellier, Cannes, Palavas Les Folts och Saint Tropez är avklarat. Allt var riktigt bra, men om jag ska välja en favorit så är det nog Cannes.. Och Palavas.. Och Rosas..  Äsch, allt var bara bra helt enkelt!
 
 
Barra Gotic. En gata i kvarteret där vi hade vår lägenhet. 
Canasta! Jag och Linnea vann givetvis. 
Bad i Rosas.
Dali museum i Figueres!
Härlig utsikt i bilen längst spanska solkusten och Franska Rivieran.
Palavas Les Flots - Hotelljakt mitt i natten blev riktigt lyckad märkte vi dagen där på. Vilken utsikt!
Ett bildmåste i Palavas Les Flots!
 
Röda mattan i Cannes!
Cannes! Magi!
Snyggingar i Saint Tropez
Och resterande bilder är från Lloret De Mar i Spanien. 
Tack Linnea & David för bästa ressällskapet! Oförglömlig semster. God mat, god dryck och skratt tills tårarna sprutade. Och inte minst våra turer i vägtullarna.. Ni är bäst!
Så här såg gräsmattan ut när vi kom hem. TACK till er söta rara som har hjälpt oss med vattningen under vår semester. Ni är guld värda! Som ni ser har vi liten stenplätt till höger som ska bli utelats nummer 3. Ni minns väl hur tomten är planerad? Om inte så kika under kategori Trädgård eller 3D-skisser. Nu fortsätter vi semestern med altanbygget, murning, stenläggning, osv. 
 

Men hej, är du också här?

Publicerad 2014-07-07 10:16:34 i Allmänt,


Vi har det ganska bra! Sprang på en till kollega på stranden. Världen är liten. Av tio pers är fem från jobbet. I morgon åker vi, Linnea och David vidare till franska rivieran. Barcelona är fint men det känns spännande med roadtripäventyr. Planen är att stanna till i Rosas och se Dalimuseet och sedan köra  vidare mot Montpellier och Marsellie. Tack för alla där hemma som hjälper oss med huset och vattning av gräsmatta. Lovar att er möda är ovärdelig för oss just nu. Kram! 

Om

Min profilbild

Madeleine & Markus bygger slott

Han är egenföretagare och hon arbetar inom bemannings- och rekryteringsbranschen. Tillsammans så har vi byggt ett enplanshus på Tavleliden i Umeå. 160 kvm ren kärlek! Huset är ritat av oss själva med lite inspiration från omgivningen. Spana gärna in de olika blogg-kategorierna för mer detaljer! Nu har vi hunnit bo i huset i 2 år (men byggprojekten tar aldrig slut). Nyfiken för att veta mer? Skriv till oss på majo0258@gmail.com eller läs här! Enjoy!

Kategorier

Tidslinje

Tidslinje

Arkiv

Prenumerera och dela