tavleliden.blogg.se

I love Bukowskis

Publicerad 2014-01-25 19:32:26 i Allmänt,

Kikar på Bukowsiks och drömmer mig bort. Tack och lov får vi stilla auktionsbehovet nästa helg då det ännu en gång nalkas auktion i Umeåtrakterna. Men nu får jag passa på att vila. Veckan som kommer består av två nätter i Sundsvall, gala i Stockholm, invidning av kulturhuvudstads året i Umeå och auktion dagen där på. Jisses, fullt upp med andra ord.. 

Walk-in-closetens auktionsfynd

Publicerad 2014-01-19 19:23:00 i Allmänt, Walk-in-closet,

Idag fick vi upp två krokar i closeten. Vi är lite begränsade i skruvmöjligheter då det är en skjutdörr i väggen. Men två krokar på ena sidan gick utmärkt att få upp.
Här hittar ni vårt auktionsfynd från John Kellys auktion i Umeå/Holmsund. I minsta laget, men man den är tillräckligt stor för att man ska se hela kroppen på ett litet avstånd. 
 
 
 
 
Till höger är vårt andra auktionsfynd. Nu har vi två färdiga tavlor till en tilltänkt tavelvägg i vardagsrummet. Sakta men säkert. 
 

Världens bästa tips för kaminägare

Publicerad 2014-01-18 12:12:00 i Allmänt,

Har ett tips för er som vill göra rent kaminen på någon minut, helt utan giftiga kemikalier.
Här har jag gjort rent kaminglaset så gott det går med vatten och en trasa. Det ytliga sotet försvinner men de fula inbrända fläckarna är kvar på glaset hur mycket jag än gnuggar. Vad ska man göra då??
 
Jooo... Ta samma fuktiga trasa och toppa den lite i askan. Obs, kaminen ska vara kall.
 
Gnugga lätt i cirklar så löses "brännmärkena" upp utan repor eller krångel. Det räcker med två - tre gnugg på samma ställe så är brännmärkena helt "upplösta". MAGI, MAGI, MAGI!!
 
Torka av med en blöt trasa. Tadaaa! Allt är borta!
 
Som ny inom loppet av två - tre minuter!
 
 

Min lilla sötpotatis!

Publicerad 2014-01-11 18:56:00 i Allmänt, Belysning,

En lugn helg, för en gångs skull. Bastu. Snöskottning. Second hand. God mat. Vin. Vila. Shopping. Musik. Pyssel. Film. Sovmorgon. Kaffe. Braskamin. Njuta.
Här får ni ett litet tjuvkik på fönstret & belysningen i sovrummet som är under konstukrion. Vi ska köpa nya gardiner. Tänker mig mörka sammetsgardiner ytterst och sedan vita tunna vita i bakgrunden. Hittills har vi köpt två "L"-lister som vi sedan fäst en LED-slinga på. Det som återstår är att koppla på en dimmer och ta bort LED-lamporna som är just i kanten mot vardera vägg då det blir ett för skaprt ljus just där. Sedan är vi i mål! 
 
Vi har köpt tre bollar till våra smala fönstren i vardagsrummet. Dock så lyser de för starkt, så vi är på jakt efter svagare minipäron. 
 
Testar ett nytt recept: Lammracks med vitlöksky och sötpotatiskaka. Älskar att ugnen har timer och att den är centralt placerad i köket. Förut lagade jag alltid mat "på känn", men nu tar jag timer på allt som kokas, steks, osv. Så lättsamt!

Ge mig etage tack.

Publicerad 2014-01-06 11:51:00 i Allmänt, Inspirationsbilder, Trädgård,

Då vi har en tomt i en lutande backe så kan det vara smart att passa på att göra ett etage av en liten stenmur. Kanske  den lilla uteplatsen vid häcken/vägen? En mycket vis kvinna (yes, du Sofie) sa till mig tidigare att trägårdens största skräck är helt plana ytor. Trädgården blir nämligen mer intressant om det är lite kuperat och lika höjder. Detta yttrande kommer ligga i våra bakhuvuden under hela planeringen. 
 
 Bildkälla

Två bra saker

Publicerad 2014-01-05 16:52:21 i Allmänt,

Knopp-problemet är löst! Och lamporna från EM såklart. 
Vi köpte kubiska knoppar från Ballingslöv. Men problemet har varit att man inte kan öppna dörrar och lådor när man är fuktig om händerna efter som man slinter. Men för att få lite fäste så har vi nu klistrat på "plastpraliner". De synns inte om man inte har knoppen i ögonhöjd som kameran har på bilden. Nu är dörrarna tio resor lättare att öppna. SKÖNT!
Nu hänger olika varianter av Anna i både hall, allrum och sovrum. Neutral och bra om du frågar oss. 
 
 

Recension á la kaffebryggare

Publicerad 2014-01-05 11:18:00 i Allmänt,

Tidigare i veckan införskaffade vi oss en Electrolux EKF7500 för 600 kr på Net on net. Vi var först inne på en Moccamaster. Men. Den har inte timer. Plus att den kostar tre gånger så mycket. Electroluxen som vi till sist valde har automatisk avstägning efter 40 min, droppstopp och timer. Dessutom så har den arominställning vilket gör att den brygger kaffet olika snabbt beroende på hur starkt man vill ha det. Riktigt prisvärd!
Kaffet smakar jättegott! Tio resor godare än vår OBH Nordica som dessutom läkte vatten när den bryggde trots att den endast var något år gammal. 
 
Idag ska vi fixa "gardinbeslydning" till allrummet.... Spännande.. To be continued.
 

Lampfynd på EM

Publicerad 2014-01-02 19:00:00 i Allmänt, Belysning,

Idag var vi ute på en liten shoppingrunda på EM. Vi fyndade lampan "Anna" till vår hall. Hon får duga tillsvidare.
Anna är släckt...
 
Anna är tänd...
 
NordLux "Emotion"-lamporna i köket. De är gjorda av typ smide, vilket gör att sladden spänns rejält då de är ganska tunga. Men... Som ni ser är den mittersta defekt. Så vi måste åka tillbaka till K-rauta och byta den.. Men de har tyvärr slut på lagret.. Suck. 
 
 

Om

Min profilbild

Madeleine & Markus bygger slott

Han är egenföretagare och hon arbetar inom bemannings- och rekryteringsbranschen. Tillsammans så har vi byggt ett enplanshus på Tavleliden i Umeå. 160 kvm ren kärlek! Huset är ritat av oss själva med lite inspiration från omgivningen. Spana gärna in de olika blogg-kategorierna för mer detaljer! Nu har vi hunnit bo i huset i 2 år (men byggprojekten tar aldrig slut). Nyfiken för att veta mer? Skriv till oss på majo0258@gmail.com eller läs här! Enjoy!

Kategorier

Tidslinje

Tidslinje

Arkiv

Prenumerera och dela