tavleliden.blogg.se

Bäbiskontroll

Publicerad 2014-12-30 16:30:59 i Allmänt, mom to be,

Typiskt nog så var självklart videokameran som vi tänkt köpa slut på Netonnet.. Så vi kom hem med en annan kamera. Den kändes inte lika rätt men förhoppningsvis är den tillräcklig för oss...

I morse var vi hos barnmorska för rutinkontroll. SF-måttet följer kurvan på pricken och jag väger numera lika mycket som sambon.. Kul kul.. Bäbis ligger redan med huvudet ned. Inte konstigt jag känner så mycket sparkar precis under revbenen. Nu är det bara 19 dagar kvar tills vi får se pyret på ultraljud igen.. Längtar!!! Varje dag är ett steg i rätt riktning. Igår klickade vi hem lite "måste-ha" grejer på Jollyrooms rea. Snart är vi helt redo i hemmet. Det som saknas är mer eller minde lite hygienartiklar för bäbis och mamma.. 

Bilder ovan är från Jollyroom.se. Nappar för 0 - 6 mån. Diskborste för nappflaskor. Minimatlådor för bäbismat som är bra att ha lite längre fram. Badkar att växa i. 3 i 1 termometer som tar temp på pannan eller i örat. En amningskudde i satin. Tvåpack antikolik flaskor... Och sist men inte minst, en snorsug. 
Här är pyrets säng nr 2. Det är en vagga som funkar upp till 6 mån. Den har hjul så man lär ju rulla bäbis nära vår säng titt som tätt. 

I kväll ska jag äta coleslaw.. Sjukt sugen!

Förberedelser för pyret

Publicerad 2014-12-29 21:09:00 i Allmänt, mom to be,

Vi är lediga och njuter till max. Utöver att bara vila så förbereder vi hem och hushåll för pyrets ankomst.. Han donar i tvättstugan med underskåpen och jag syr lapptäcke. I morgon ska vi köpa en videokamera och en vattenkokare vars vattentemp går att ställa in till 40 grader, vilket är den ultimata temperaturen för välling och ersättning. På 15 sekunder är vattnet 40 grader. Smart, snabbt och sjukt smidigt!  Videokameran är snudd på onödig då man har bara videofunktion i mobilen, men sambon har övertalat mig (och lovat att han ska vara flitig på att filma och ha den med vid alla högtider och lite till).. Kanske vågar vi föreviga delar av förlossningen.. 
Här är den! TIPS TIPS TIPS till er småbarnsföräldrar! 
 
OBS! Lapp-remsorna är inte ihopsydda på denna bild utan bara lagda på varandra. Nästa steg är att stryka baksidorna och sen syihop allt så det blir ett täcke.
 
Taskig mobilbild men som ni ser är skåparna på plats! Dock saknar de botten förtillfället så Mackens bygge fortsätter i morgon. 

God natt från syjuntan

Publicerad 2014-12-28 00:18:09 i Allmänt,

Efter en fin kväll med tjejerna så går jag till sängs, med mina sygrejer. Fick en symaskin av Macken i julklapp och har redan startat ett projekt som jag är ivrig att komma igång med. Men än så länge har jag inte fått sy något utan har bara mätt, klippt, mätt, klippt, mätt, klippt, osv. Imorgon invigs  maskinen på riktigt!  
God natt från syjuntan!

 

Umgås lite till..

Publicerad 2014-12-27 12:05:00 i Allmänt, mom to be,

Julen har varit en riktigt fin. Massor av fint har vi fått och det har varit härligt att gå ge till de man bryr sig om! När man är julledig hinner man verkligen inte göra saker man borde göra. Men man hinner umgås i massor med sina nära och kära. Jag klagar inte. Igår blev vi bortskämda hos Johannes & Maria och denna kväll ska också tillbringas i goda vänners lag.
 
Vi har varit dåliga på att fota magen. Någon bild med mobilen i spegeln är kanske ingen större hitt..  Men nu är det skärpning. Här kommer dagens mage. 
 

Första julen utan dig

Publicerad 2014-12-22 18:00:00 i Allmänt,

 
Ett av mina starkaste minnen är ett av de där samtalen som vi brukade ringa till varandra. Vi hade inte hörts av på någon vecka. Jag var i Stockholm på jobb och hade precis lämnat ett av våra kontor för dagen. Gick mot hotellet och kom att tänka på dig. Slog en signal och vi pratade om det vanliga. Du frågade var i Stockholm jag befann mig - Karlavägen svarade jag och du utbrister "Det är jag med!". Du var visst nere i Stockholm för att avsluta en affär och av alla ställen så råkade vi bo på samma gata, och på samma hotell! Minns hur kroppen fylldes av glädje när jag insåg sammanträffandet. På kvällen åt vi tillsammans i resturangen och sedan sågs vi dagen där på och käkade frukost innan våra jobb tog över.. Det blev vår sista resa "tillsammans". 
 
 Om du var här nu.
 

Hallprojektet är på G!

Publicerad 2014-12-22 09:40:00 i Allmänt,

Yes! Kunde inte låta bli att klicka hem garderobsskjutdörrarna i spegel till vår hall. Så hallprojektet börjar förhoppningsvis vecka 1 då leveransen är beräknad.
 
Varning för paintskiss! "Hålet" är ganska smalt - samma bredd som en vanlig garderob MEN tänd/släck-knapparna sitter längre in på väggen. Dessa knappar vill vi ha utanför skjutdörrarna så därav kommer vi inte kunna ha en klassis klädstång i skjudörrsgarderoben.. Det skulle bli för trångt för galjarna. Se bild nedan. Den vita garderoben ryker givetvis helt och hållet!
 
Tanken är att vi ska köpa en till stång för galjar likt de två nedan. Dessa är inköpta på MIO och är fastskruvade i väggens reglar (stabilt & smart tyckte vi). Varje "stång" rymmer lätt ca 5 st vinterjackor eller 7 - 10 st sommarjackor. Vidare kommer vi fästa en lång list med krokar. Listen med krokarna kommer vara ganska lågt placerad vilket passar för småbarn. Sen så kommer vi platsbygga en lite lägre skohylla som går ut med hela garderoben. Vi tänker även sätta krokar på sidorna av väggarna för att smidigt kunna hänga upp handväskor, etc. Överst blir det en hylla. Hyllan kommer sitta ganska högt men det är ändå bra förvaring för sånt som man kanske inte använder varje dag. Tex. paraplyer, väskor, etc. 
 
 Bilden är så oskalenlig den kan bli, men kanske får ni en lite tydligare bild om hur vi tänkt oss att det ska bli.. Vad tror ni? Något vi missat att tänka på som borde ändras eller klämmas in?

Important note to self...

Publicerad 2014-12-21 18:31:43 i Allmänt, Tvättstuga,

Börja ALDRIG med att montera bänkskiva, ho, kakelvägg och allt annat INNAN underskåpen är på plats. Det visade sig vara helt omöjligt att få in underskåpen nu i efterhand. Rören är i vägen, hon är i vägen... Nu har Macke skissat en lösning som innebär att vi får regla en egen stomme som vi sedan delvis monterar fast gavlar och dörrar från IKEA på.. Haha, hur kommer detta sluta? Oj oj...
Här är hålet som kanske ska få underskåp. Den som lever får se.
Han kollar att ramen passar innan benen monteras på... Spänningen är olidlig! Hur ska detta gå.

Vilken fest

Publicerad 2014-12-21 11:49:20 i Allmänt,

Tack för igår kära vänner! Lillajulafton med er är en av de bästa traditionerna. Men det tar på att vara uppe sent och ha skoj. Idag känner jag mig superbakis trots att julmust och vatten givetvis var det enda som slank ner i min mage. Vi mjukstartar dagen med att låta pyret lyssna på babblarna och sedan lite ABBA. Han verkade bli harmonisk av musiken då han äntligen lugnade ner sig lite i magen tillslut. Började nästan bli orolig då han sparkat och bökat runt konstant i över ett dygn.
Julutsikter

Publicerad 2014-12-20 10:47:47 i Allmänt,
Underbart att vakna upp till denna vy. Nu blir det gos till vinterstudion och sedan fest med vänner ikväll. Förhoppningsvis tar vi oss i kragen och gör lite nytta där i mellan.. Tex i tvättstugan.

Planering av julen (och hallen)

Publicerad 2014-12-19 12:31:00 i Allmänt, Hall,

Har man flera älskade familjer så blir julen mer utdragen och mer mysig. I år blir det att fira jul med min släkt ett par dagar före julen och Mackans släkt på julafton och dagarna efter. Långledigt blir underbart. Vi ska lata oss och dona på lite i huset. Så fort vi har gjort klart underkskåpen i tvättstugan så blir det att klicka hem spegelskjudörrar till hallen. Lever efter mottot att inte köra för många projekt parallellt.. När man bor i ett nybyggt hus så är det en omöjlighet dock..
 
HALLPROJEKTET BÖRJAR INOM KORT!
Vår öppning i hallen är 191 cm bred. Höjd 2,5 m. Skånskabyggvarors olika skjutdörrar är 2,4 m i höjd - Vilket är ganska lagom för oss då vi måste regla in en ram för att få ett fäste som den övre skenan ska sitta på. Denna ram målas sedan i samma färg som väggarna.
 
Bauhaus spegelskjutdörrar är lite billigare  än SB men då är de även en decimeter kortare. Bauhaus spegeldörrar: 915x2303 mm = 1295 kr/st. För oss blir det skjutdörrar från SB då de har en enklare hemsida att beställa ifrån, bredden och höjden passar bättre i vår hall + att de bjuder på frakten.
 
Det verkar vara dessa alternativ vi har att välja mellan hos skånskabyggvaror. Det lutar nog åt de som är i helglas. Mer stilrent. +  att jag tror att två dörrar är smidigare än tre. 
 
 
 
För er nya läsare som inte vet var vi tänkt ha dörrarna så är det på utrymmet i bilden nedan. Vi gjorde en miss och lät Ballingslövs garderob vara kvar i  Ekeforshus huspaket när vi valde tillval och bortval. Garderoben på bilden kostade runt 3000 och har sämre kvalitet än IKEAS billigaste garderob. Flopp! Men nu ryker den snart. 
Nu håller jag tummarna att vi hinner göra klart tvättstugan i helgen så att vi kan ägna oss åt hallen under ledigheten.. Kanske ska beställa skjutdörrarna redan nu ändå..
 

TBT - Julen 2013

Publicerad 2014-12-18 10:46:00 i Allmänt,

Julen 2013. Då hade vi bott drygt 40 nätter i huset. De flesta rummen var tomma. Väggarna var kala. Tomten såg ut som ett vrak. Granen var fylld med paket som delades ut hemma hos oss. Knytisjulbord och tomtegröt med hela släkten. Småsyskonbarnen var mini. Älskade pappa var kvar på jorden. Livet var ganska underbart. Sedan kom 2014 med många nya höjdpunkter och några dalar. Ny tjänst på jobbet. Mer ansvar. Mer fart. Mer allt. Pappa gick hastigt bort. Känsliga och vidriga konflikter. Pyret kröp in i magen. 2 syskonbarn ytterligare kom till. Mycket slit utomhus och altanbygge. Värmebölja. Underbar semester i Frankrike. Spännande men intensiv berg och dalbana på jobbet. Ja. Minst sagt ett händelserikt år.  
 
BILDER FRÅN JULEN 2013
 

Julklappar! Det bästa som finns!

Publicerad 2014-12-17 20:02:04 i Allmänt,

Jag älskar att slå in julklappar! Det ligger helt klart på topp-tre-listan över julmomenten. I år är favoritpappret detta kottpapper från Lagerhouse. På andra plats kommer IKEAs vitguldiga papper.Snaaaart har vi gjort alla klapp inköp färdiga. 

God morgon magen

Publicerad 2014-12-17 09:10:38 i Allmänt, mom to be,

Idag började min julledighet och en ny graviditetsvecka! Magen verkade så glad över detta att han låg och gjorde volter till nyhetsmorgon. Sparkarna känns helt annorlunda sedan en tid tillbaka. Förr var de tydliga kickar och nu är det mer som att hela magen hoppar och "lockar" sig.. Jättesvårt att förklara. Men sannolikt börjar det bli trångt där inne nu och han har inte lika stor plats att sparka runt i utan han får istället böka omkring.. 


Nu blir det frukost och en heldags julklappsshopping med min kära mor. Ska bli mysigt med lite kvalitetstid. 

Nya Mazda 2 optimum känns lovande..

Publicerad 2014-12-15 18:29:40 i Allmänt,

.. Och helt galet rätt. Då det är en helt ny kaross som släpps i mars 2015 finns det ännu inte så mycket info, än. Men det vi sett och läst hittills verkar bra. Inget negativt alls egentligen. Nätt, snål, smakfull design och smart teknik. Heads-up touchscreen uppkopplad MIT internet.. Nu får vi bara hålla tummarna att Telia förbättrar sina 3G-nät. Här är senaste reportaget om Mazda 2 i ViBilägare. Känns som en perfekt småbil och komplement till combin. Kanske lyckas man till och med klämma in en barnvagn i den... Längtar tills vi får provköra! (Gud,, trodde aldrig jag skulle blogga om bilar.... Haha)Bild ovan: från Mazdas hemsida.

Smakfullt men fräckt

Publicerad 2014-12-14 19:03:00 i Allmänt, Barnrum,

Här kommer lite suddiga bilder på dagens bestyr. Sovmorgon. Macke gjorde frukost och tanken var att jag skulle ligga kvar i sängen och njuta. Men jag kunde inte låta blir att sortera kläder i garderoben medans han donade i köket. Sedan bar det av till stan där vi shoppade de sista julklapparna. Förvånadsvärt nog var det lagom med folk på stan. Sist men inte minst så spenderade vi dagen med familjen & adventsfika här hemma. 
 
N har vi haft rimstuga här hemma. Macke och jag låg dubbelvikta av skratt i soffan. Om jag säger så här.. Det blir vuxenrim i år.. De är smakfulla samtidigt som de kanske inte passar för den som är lite fin i kanten.
 
 
Vi hittade en sak åt pyret på stan också! Det är en världskarta med små motiv för respektive land/område. Jättefin tyckte vi! Klicka på bilden så blir den större & lite tydligare. Nu ska vi bara ta fram hammare och spik så åker den upp på väggen.
Nu har även sovrummet fått julstämning.Kommer sakna lamprona när julen är över.. Då måste vi nästan hitta på något nytt att ha i fönstret..
 
 
 
 
 

Pö om pö

Publicerad 2014-12-13 17:22:00 i Allmänt,

Vi har det ganska sparsamt pyntat i huset. Det blir att införskaffa fler advetnstakar och julstjärnor eftersom. Idag fyndade vi ett par nya stakar på halva priset. Julen har knappt börjat och redan har butikerna tokmycket rea. Inte mig emot.
 

Vi rymmer en stund

Publicerad 2014-12-05 20:30:07 i Allmänt,

Vi packar väskan och åker ut i skogen i inlandet. Spa och mys för hela slanten. Vi har käkat gott och smälter nu maten med idol och myskläder. Sedan blir det kvällsspa och en tidig kväll. Massage, spa, sovmorgon - kan det bli bättre? 


Om

Min profilbild

Madeleine & Markus bygger slott

Han är egenföretagare och hon arbetar inom bemannings- och rekryteringsbranschen. Tillsammans så har vi byggt ett enplanshus på Tavleliden i Umeå. 160 kvm ren kärlek! Huset är ritat av oss själva med lite inspiration från omgivningen. Spana gärna in de olika blogg-kategorierna för mer detaljer! Nu har vi hunnit bo i huset i 2 år (men byggprojekten tar aldrig slut). Nyfiken för att veta mer? Skriv till oss på majo0258@gmail.com eller läs här! Enjoy!

Kategorier

Tidslinje

Tidslinje

Arkiv

Prenumerera och dela