tavleliden.blogg.se

Rösta på årets byggblogg!

Publicerad 2014-08-27 17:27:00 i Allmänt,

Gå in och rösta på oss vetja! Rösta gör du enkelt här på bauhaus hemsida. Omröstningen pågår till 14/9 så skynda skynda! :)
 
Innan du röstar kanske du vill kolla in vilka byggprojekt vi har haft på senaste tiden.. Utöver hela huset såklart ;)
 
Under katergorin..
  • Trassel i husbygget - Här hittar ni inlägg om motgångar vi stötte på under husbygget
  • Trädgård - Här hittar ni hur vi byggde vår altan,skisser, vad kalaset gick på och hur lång tid det tog. 
  • Möbler - Här hittar ni inlägg om bygge av vårt runda stora matbord med iläggsskiva och lite annan planering av inredning
  • Går ni in och kikar i respektive rumkategori så hittar ni hur vi har spacklat och olika val av färger. Tex. Stora sovrummet eller arbetsrummet.. 
  • Tillval i bygget - När man bygget hus via en husleverantör är det långt i från allt som ingår. Under denna kategori hittar ni allt som vi valde köpa till eller införskaffa på egenhand.
  • Förrådet - Här har vi platsbyggd förvaring och snickarbänk som vi gjort själva
 

Allrummet får kärlek

Publicerad 2014-08-24 19:12:00 i Allmänt, Allrum,

Nu är det äntligen allrummets tur! Sofforna "Sixten" från Svenska Hem och soffbord från Mio. Svarta tavlor från Åhléns (som ännu saknar lite innehåll) och Stringhyllor fårn EM. Mattan är från IKEA. Klotlampan från Hemtex.  Nederst hittar ni en före och efter bild med lite halv kass bildkvalitét. 
Vid armstödet på soffan så ser ni baslådan till soundbaren som vi införskaffade i helgen. Den smälter väl in ganska bra ändå? Lite bättre än små surroundhögtalare med sladdar som brukar provocera på folks väggar vid soffan.. Ryser.. Resten av soundbaren ligger framme vid Tvn. Det blev en Panasonic, och ja vi är nöjda. Nu har vi riktig biokänsla under våra netflixmaraton. 
TV-hörnan är den enda del av rummet som inte är klar. Det röda skåpet ska bytas ut. Men mot vad då?! Det har vi inte kommit på ännu.
 
 

Fiskarpojken min

Publicerad 2014-08-23 10:11:00 i Allmänt, Till minne av min älskade pappa,

Det går inte en dag utan att jag tänker på dig. Var du är nu. Att jag vill ringa dig. Krama dig. Jag hör din röst och vad du skulle säga till mig nu. Jag följer dig i mitt hjärta. Du har lärt mig vad som är rätt och fel. Sista dagarna och jag lovade dig så mycket. Jag kommer inte svika dig. Aldrig. Aldrig glömma vad som faktiskt är viktigt här i världen. Familjen. 
 
Två minnesgåvor som pappa skrev i sitt avskedsbrev att han ville jag skulle ha. När jag ser dem så minns jag dig. Och alla ställen där de hängt. Minnen är ovärdeliga.
Fiskarpojken av CM Lindqvist.

Hem från skäret av Bert Håge Häverö. 

Möbelsnickare på låtsas

Publicerad 2014-08-16 11:26:00 i 3D-skisser, Allmänt, Möbler,

För er som är nyfikna på vad Macke bygger för typ av matbord... Bör tilläggas att detta är Mackes debutering som hobby-möbelsnickare. Han är SÅ duktig!
 
 
 
 De två översta skisserna var de första han gjorde.. Men i sista sekund så kom han på att det är bättre med sex ben i stället för fyra. Vi vill ju ha sex stolar och inte fyra. Sen så har han gjort en i läggsskiva som gör att bordet minst kommer rymmas 8 stolar. Diametern på bordet är 140 när inte iläggskivan ligger i. 
 
Dessa delar är helt färdiga. Ska bara monteras och lackas.
Bordskivans kanter är slipade med en överhandsfräs. Till veckan lämnas skivan in på lackering.
 
  • Kostnaden för att lacka alla skivor blir runt 1500 kr
  • Kostnaden för material är runt 1000 kr. Bordskivan är MDF och benen är limträbalkar specialbeställda från Martinssons.
 
Det billigaste bordet i motsvarande storlek som vi har hittat i handeln har gått på över 16 000.. Så detta blir både bliigare (ex. Mackes arbetstid) och finare i mina ögon.

Matbordsprojektet..

Publicerad 2014-08-13 21:50:36 i Allmänt, Möbler,

.. Har legat på is men nu är Macke i full gång. Lackering nästa?! 3d-skissen kommer i inlägg lite längre fram. Det kommer bli magiskt att kunna sitta runt detta stora runda bord. Tänk att det ska vara så svårt att hitta runda bord större än 140 cm i diameter. Tur man har en händig älskling!
Medans han är duktig så shoppar jag på antikaffärer. Alla ska vi bidra med något ;) våra nya stringhyllor har fått en snygg vas i klart glas.


Ikeas nya katalog 2015

Publicerad 2014-08-02 16:51:46 i Allmänt,

Har skummat igenom ikeas nya katalog som släpps i höst. Några nyheter kommer ev köpas in. Gillar framför allt denna byrå då jag tycker det är praktiskt med lite olika storlek på lådorna...Vill då också kika i katalogen så hittar du länken här: http://onlinecatalog.ikea-usa.com/US/en/IKEA_Catalog/ 

Om

Min profilbild

Madeleine & Markus bygger slott

Han är egenföretagare och hon arbetar inom bemannings- och rekryteringsbranschen. Tillsammans så har vi byggt ett enplanshus på Tavleliden i Umeå. 160 kvm ren kärlek! Huset är ritat av oss själva med lite inspiration från omgivningen. Spana gärna in de olika blogg-kategorierna för mer detaljer! Nu har vi hunnit bo i huset i 2 år (men byggprojekten tar aldrig slut). Nyfiken för att veta mer? Skriv till oss på majo0258@gmail.com eller läs här! Enjoy!

Kategorier

Tidslinje

Tidslinje

Arkiv

Prenumerera och dela