tavleliden.blogg.se

Energiförbrukning Q1

Publicerad 2014-04-30 19:15:00 i Allmänt, Energiförbrukning,

Nu har vi bott i huset i drygt fem vintermånader. Vi loggar i ipaden energiförbrukningen för värmepumpen som värmer upp huset och allt vatten. Siffrorna nedan är alltså exklusive hushållsel.  Intressant att 15 februari - 14 mars drog mindre än 15 mars - 15 april.. Var det varmare i Umeå  under februari än nu eller är det att vi eldat betydligt mindre senaste månaden? 
 

Om han själv får välja..

Publicerad 2014-04-30 13:57:00 i 3D-skisser, Allmänt, Trädgård,

Han är duktig på att göra skisser för att få sin vilja igenom. Själv så är jag inte förtjust i att mixa flera olika staket på en och samma altan. Vi är överrens om att vi kanske inte vill ha träribbor längst hela altanden då vi vill ha sol på benen när man sitter ner vid vissa ställen. Då tycker han att detta är en komprimiss. Handen på hjärtat så har han nog snart övertalat mig.. Men.
 
 
Bildkälla. Personligen så är mer sugen på stående ribbor likt dessa två bilder. Detta är nog ett staket, men visst borde man även kunna ha detta som altanräcke. Eller det kanske blir konstigt? Vad tycker ni? Eller ska Macke vinna denna omgång kanske? ;)

Semestern fylls på med guldkant

Publicerad 2014-04-28 23:11:00 i Allmänt,

Yes. Nu var det bokat och klart. 10 nätter i Spanien/Frankrike andra veckan i Juli. Inte nog med det så ska vi åka med Linnea och David. Kan bara inte bli annat än riktigt trevlig och kul! Flyget är bokat och hotell i Barcelona de fyra första nätterna. Sedan är vår plan att hyra bil och åka längst kusten till Frankrike och hänga där i några nätter. 
 
Bilder från förra resan. Den var toppen och jag känner på mig att denna kommer bli dubbelt så bra. Minst. 
 

Konsumeralitemera

Publicerad 2014-04-26 17:51:00 i Allmänt,

Igår var vi på firmans 90-talsfest och för att kompensera för våra synder har vi idag åkt runt och spenderat pengar på mat och verktyg. Vi hade tänkt köpa en stor Landmann-grill men tyvärr var den slutsåld. Typiskt. Då blir det tapas ikväll istället.
 
Han står och kraffsar inför altanbygget som startar i veckan. 
 
Här är en liten del av dagens inköp. Vi har lånat svärfars lilla skruvdragare tidigare, men för enkelhetens skull så har vi nu skaffat en egen variant. I-drill Pico 2.0 heter den och finns på jula för endast 249 kr. Den funkar nog inte till altanbygget, men ett par IKEA-stolar borde den klara. Återkommer med betyg lite längre fram. Nästa verktygsinköp blir en kap/såg.. Bra o ha inför altanbygget.
 
Bjuder på en tröttpussbild. Det är ju lördag trots allt!

Hello dual screen!

Publicerad 2014-04-22 22:41:00 i Allmänt, Vardagsrum,

Jobbade över lagomt mycket. Kom hem och blev lagom mätt. Låg i soffan och hade lagom beslutsångest med Macke över staket/räckes-valet till altanen. Sen så har vi har satt upp ett lagomt stort älghorn på väggen. Ja. Vi lever ut livet i landet mellanmjölk. Älgen är för övrigt skjuten i Bergnäs av någon av min fars morbröder under andra världskriget. Inte för att det var krig i Sverige, men det var på 40 talet i alla fall ;)  
 
Tavlan till höger om älgen är mitt senaste auktionsfynd från helgen som var. En oljemålning som illustrerar en gågata i Paris. 
Hello. Detta är vad jag kallar dual screen. Inte helt ovanligt att ni finner mig i soffan med två datorer och musiken på max. Gammalt kvällsnöje som sitter kvar sedan barnsbenen.

Ett måste i stora fönster..

Publicerad 2014-04-21 15:15:00 i Allmänt, Vardagsrum,

Yes. Lameller är ett måste i stora fönster. Gardiner går tok bort men något måste man ju ha för den brännande solen. Nu har vi slagit slag i saken. Efter diverse offerter hit och ditt fick vi förslag på priser runt 6000 - 8000 kr. Pengar vi var nära på att lägga, men sen så kände vi - tänk om det inte blir bra!?  8 lax i sjön.. Därav så for vi en kväll och impulsköpte lameller på Jysk för en femtedel av priset från offerterna. 9 timmar tog det totalt att stryka + montera dem. De första 4 st tog 6-7 timmar, sedan tog de andra 4 ungefär 2-3 timmar. Snacka om att man fick in tekniken på slutet. Kvaliteten då? Ja, helt OK. vi har inget att jämföra med men de känns bra så här långt i alla fall. Lätta att parkera och vinkla.
Gassande sol idag. Inte en minut försent kom de upp.
DYI projektet: Matbord. Bygga eget runt matbord går som på räls för Macke. 6 stolar kommer rymmas galant, sedan är det förlängingsbart om man vill klämma in 2-4 pers ytterligare.  
 

Stugpåsk med allt vad det innebär..

Publicerad 2014-04-19 16:44:00 i Allmänt,

Vi är i stugan och vilar upp oss. Nästa vecka ska vi köpa trall och börja bygga på altanen, eller altanerna rättare sagt.
 


Macke ritar en ritning i corel inför virkesköpet.
 
 Annestuga, även kallat Hönshuset, som Victor gör ett stålande jobb att renovera upp.  Efter detta hus så är det bara 3 till som behöver målas om och piffas upp.. 

Baby I dont know just why I love you so

Publicerad 2014-04-18 10:37:00 i Allmänt, Köket,

 
Maxa volymen och njut. Det bästa som har skapats inom musik på länge. Av någon anledning så är jag svag för låtar med saxofoner i. Snart har jag spelat låten 100 gånger på mindre än ett dygn. Den är bara för klockren. Undra vad videon symbolyserar? 
Våra nya barstolar från MIO.Tämligen normala men sköna.

Helt otroligt!

Publicerad 2014-04-17 18:08:00 i Allmänt, Badrum,

Långhelg är ju helt fantastiskt. Vi tog dessutom fredag redan igår då grannarna bjöd in till gott vin och trevlig sällskap. Pang sa det så var klockan mitt i natten. Livet går i vanlig ordning fort när man har trevligt.
 
Vad förgyllde vi vår lediga halvdag med då? Återvinningsbesök. Vi har bott i huset i fem månader och vi har haft halva förrådet fyllt med skräp. Varför flyttade vi dit skräpet från första början? Det är ett mysterium och snudd på idioti.
 
En suddig mobilbild på ett nystädat sovrum.
Jag hade en tendens att alltid köpa tio olika lack av samma färg. Men inte nu längre. Nu har jag stenkoll på lacken när ligger i en glascylinder. Smart tyckte jag.
Han är helt slut efter 1,5 timmas intensivt städande och tvättande. Väl värd en vila.
 

Tiden går fort som vanligt

Publicerad 2014-04-12 11:31:01 i Allmänt,

Här det varit lite tyst. Varför? Jo min känsla är att jag har farit och flängt med jobbet så mycket att jag knappt hunnit vara hemma och dona något. Utbildningar. Konsultjobb ute hos kund. Konferens. Stockholm, Sundsvall och Åre. Hit och dit. Det har varit ruskigt mycket. Det mesta positivt såklart. April har varit en fantastiks månad hittills och denna helg är man värd. Helgen är också på resande fot. Vi har varit i Skellefteå hos min kära pappa och nu sitter vi i bilen på väg mot Luleå. Dop står på schemat. Sen vet ju aldrig var kvällen slutar...


Om

Min profilbild

Madeleine & Markus bygger slott

Han är egenföretagare och hon arbetar inom bemannings- och rekryteringsbranschen. Tillsammans så har vi byggt ett enplanshus på Tavleliden i Umeå. 160 kvm ren kärlek! Huset är ritat av oss själva med lite inspiration från omgivningen. Spana gärna in de olika blogg-kategorierna för mer detaljer! Nu har vi hunnit bo i huset i 2 år (men byggprojekten tar aldrig slut). Nyfiken för att veta mer? Skriv till oss på majo0258@gmail.com eller läs här! Enjoy!

Kategorier

Tidslinje

Tidslinje

Arkiv

Prenumerera och dela