tavleliden.blogg.se

Paint-fantast? Javisst!

Publicerad 2013-09-30 20:27:00 i Allmänt, Tvättstuga,

Det var verkligen smart att dela upp helgens shoppping på två dagar. Första dagen kollade vi ut vad vi ville ha och andra dagen gick vi bara runt och plockade efter inköpslistan. Båda dagarna var trevliga men utmattande. Vi kom hem vid 22.00 och spenderade då en timma med att packa om och in på Helhets lager. Nu står alla lådor på lagret och väntar på oss för att bli ihop monterade till möbler.
 
Nu ska ni få njuta av mina skills i Paint. Nedan hittar ni planeringen av vår tvättstuga! Vy 1. är en bild framifrån, vy 2 är en bild uppifrån. 
 
 
 
En lite djupare ho med avrinningsyta "Boholmen" 599 kr. 
 
 
Väggskåpet "Metod" är skapad för köksmiljö vilket innebär att de är lite mer slittåliga än andra skåp. 60 cm brett, 100 cm högt och 38,5 cm djupt. 677 kr för skåpet och 79 kr för upphängingsskivan som tillkommer. Två av dessa borde mätta förvaringsbehovet lite grann i alla fall. 
 
Ett väggtvättställ, "Grundtal",  249 kr blir smidigt att ha ovan för tvättmaskinen. Vi köpte även vad jag kallar "hatthylla" på bilden. Hatthyllan är i samma serie som tvättstället fast från köksavdelningen på IKEA. Tanken vår är att man ska kunna placera saker på hyllan och samtidigt vika upp kläder eller hänga på klädgaljar/krokar.
 
Oförskämt billiga "Lagan" för 149 kr (!). Vi får utvärdera här sedan om den är något att ha.
 
Vi slog till på en PAX-garderob som linneskåp. Skåpet fyller vi både med hyllplan och nätkorgar. Korgarna kostar 70 kr st, dvs. nästan lika lite som hyllplanen som kostar 65 kr st (säljes i två pack). 
 
 
Pssssst... samtliga bilder är såklart lånade från IKEA:s hemsida..
 

The fox

Publicerad 2013-09-29 16:28:31 i Allmänt,

Supertrevlig helg med mycket skratt och kalas. Vi har även lyckats överleva två dagar på Ikea & Bauhaus. Nu har vi köpt in det mesta till toa och tvättstuga. Det enda som fattas är en bänkskiva till tvätatugan, en induktionshäll och en garderobs dörr. Vecka 41 kommer ikea ha kampanj på alla vitvaror, så vi avvaktar tills dess.. 

Undra hur många kvällar det kommer krävas för att montera ihop allt? 

Helgens inköpslista

Publicerad 2013-09-26 21:25:00 i Allmänt,

 • Två duschset
 • Två duschdörrar
 • En 60 cm badrumskommod till lilla toan
 • En 90 cm badrumskommod till stora toan
 • Ett högskåp
 • Två badrumsspeglar
 • Dubbla par badrumsbelysning för spegel och tak
 • Blandare och sink till tvättstugan
 • Blandare till badrummen
 • Toapappershållare
 • 30 liter grundfärg (har redan hunnit förbruka 10 liter, men 40 totalt borde räcka)
 • Penslar och mer rollar
 • Ev tre tapetrullar till walk in closet
 • Färg till väggar samtliga rum
 • Ev. induktionshäll (köps förmodligen på nätet)
 • Ev laminatbänkskiva till tvättstuga
  
Kvällens spackelbild. Stora sovrummet är nu färdigspacklat. Nu har vi bara lite finjusteringar, slipning i tvättstugan och slipning i hall kvar. Tack och lov. En sak har jag lärt mig, man måste inte vara proffs för att spackla ett helt hus. Jag tycker vi har klarat oss riktigt bra - Kanske tack vare en del konsultation från ett proffs iofs. 

På med spenderar byxorna!

Publicerad 2013-09-26 07:44:00 i Allmänt,

Denna helg ska vi hänga med goda vänner och våldgästa på Bauhaus och IKEA i Sundsvall. Det står fest och badrumsinredning på schemat. Vi kommer även passa på att köpa mer grundfärg etc. Trodde aldrig det skulle vara så stor skillnad på K-rauta och Bauhaus priser. Armeringstejp 90 m kostar på Bauhaus 39 kr, på K-rauta kostar den 139 kr! Murarhink kostar 17 kr på Bauhaus och 39 kr på K-rauta. Mågna bäckar små! Det blir ganska stor skillnad om man ska köpa material och verktyg för att spackla och måla ett helt hus.
 
Bild från gårdagen. Kvällsspackling är härligt. Målet är att spackling och slipning är helt klart till nästnästa helg. Ska bli spännande och se om vi klarar det på några få vardagskvällar. Borde inte vara omöjligt, men det är som att det alltid uppstår nya hörn att spackla till. 

Tar en liten paus och jobbar istället..

Publicerad 2013-09-25 18:06:00 i Allmänt,

Jag smyger mig kvar på jobbet medans Macke står på K-rauta och har beslutsångest över kakelfogarnas färg. Tydligen finns det många olika att välja mellan. Jag säger ljust på väggar och mörkt på golv. Men så lätt var det tydligen inte. Eftersom jag var under gårdagen på  en superintressant kurs om personligheter känns det som att vi resonerar ganska väntat kring fogarna... Kort och gott kan man säga att jag och Macke kompleterar varandra ganska bra, haha :)
Jag bryter av alla trevliga byggahusbilder med ett foto på en av mina andra favoritplatser här i livet - jobbet. Men nu är det dags att checka ut för att ta på sig målarkläderna igen. I kväll skall det grundas så det ryker om det! We!
 

Skärmdump - färginspiration

Publicerad 2013-09-23 19:14:00 i Allmänt, Inspirationsbilder,

Den här gråfärgen tycker jag är snygg! Macke & jag kallar den "gråbeige", "ljusgrå", "sand" eller "varmgrå". Kärt barn har många namn helt enkelt!
 
Om man ändå viste vilket "färgnummer" den har på bilden så hade man lätt kunna bryta rätt färg. Det känns nämligen lite smått ovärt att lägga pengar på färgprover. Men det är väl det man får göra om man vill vara på den säkra sidan.. K-rauta ska ha 100 kr per provfärg. Med andra ord blir det några lappar om man ska pröva sig fram till varje rum mer eller mindre. Eller så får vi gå bananas och chansa på flÿggers färg "Rauk".. Lite som att satsa allt på rött i roulette. Färgprovskortet i butiken ser ju fint ut så vi borde ha bra odds. Living on the edge..
 

Kakelspektakel

Publicerad 2013-09-21 21:58:00 i Allmänt, Badrum, Kakel,

Kaklet är numera spikat. Men vi hann ändra oss några gånger, i sista sekund dessutom. Hux flux upptäckte vi att plattornas mått inte passade ihop i stora toan. De såg lika stora ut i affären men det var en cm i diff. Det slutade i alla fall med ett blankt mörkgrått klinker i hallen, enkelt svart klinker 20x20 i tvättstugan, 10x10 svart klinker på golven i badrummen, vitt kakel 30x60 i lilla toan och ljusgrått kakel i stora badrummet. I köket blir det vitt kakel 5x5. I husentreprenaden ingick det kakel och klinker för 250 kr/kvm, ska bli spännande och se var vi landar i tilläggskostnad. Gissningsvis så stack det inte i väg allt för mycket. Den som lever får se.
 

Ovan ser ni det ljusgråa kaklet till stora toan samt klinkert (33 x 33) som ska vara på golvet och på "fondväggen" i duschen (se mer info under badrumskategorin). "Life" 33,3 x 33,3 är kakel från Golvabia som vi köpt  på K-rauta. Betong/sten-känsla för prisvärda 390 kr/kvm! Längtar tills vi får se resultatet.. Så spännande! 

Oj så kul man kan ha!

Publicerad 2013-09-21 16:24:23 i Allmänt,

Spackelfesten fortsätter. Nu har vi spacklat i tre helger och slipat ett par vardagskvällar i veckan. Målet är att börja måla & tapetsera om två veckor. Vi kommer nämligen unna oss nästa helg en helt spackelfri helg för att åka till Sundsvall istället. Då står det fest, Bauhaus och Ikea på schemat. Tapetsera mera

Publicerad 2013-09-19 20:49:34 i Allmänt,

Vi har hämtat hem pärmar med tapeter. Snart smäller det till så står vi där igen och måste ta hastiga beslut. Lustigt, man har planerat detta bygge i två år och ändå ska man bestämma färgvalen i sista sekund.

Så snygg tapet så att det är synd om den. Måste ha! 

Keep rollin rollin rollin..

Publicerad 2013-09-17 07:00:00 i Allmänt,Nu när vi har bestämt kaklet så går vi i färgtankar. Eftersom vi inte minns vilken färg soffan har som vi köpte så måste vi springa in till mio och kolla så vi får ihop säcken. Småproverna ovan är de som vi lurar över... Vågar man sig på ett retroblått allrum ? Spontant känns färgen "Beckers dimma 550" i mitten mest rätt just nu, men det enda jag vet säkert är att den bruna i högra hörnet är på tok för mörk.

Annars så är ekorrhjulet i full rullning. Jobba över två dagar, spackla två dagar, fredag vila, spackla hela helgen lång och sen så går det om igen. Trevligt, men det kommer onekligen vara skönt när det är över. Framför allt kan man inte låta bli att längta ut till stugan..

Vi vann!

Publicerad 2013-09-15 22:09:00 i Allmänt, Möbler,

Nu är auktionen avslutad. I sista sekund bjöd någon annan över vårt första bud såklart. Men vi kunde inte låta bli att tvärhöja budgeten en aning. Nu måste vi bara fixa frakten från Norrköping. Vilket bra avslut på helgen!

Det är viktigt med hobbys..

Publicerad 2013-09-15 20:18:00 i Allmänt,

 Jag har skaffat en ny hobby, nätauktioner! Har precis lagt ett bud på en fantastisk orientalisk handknuten matta. 305 x 210 cm ren skönhet! Riktigt spännande. Favorit auktionerna är Bukowsiks & Stadsauktion. Men kom ihåg - Det tillkommer 20 % i påslag efter köpet. Lätt att bli fartbild. Sen så var det de här med frakten... 

Kakellättnaden

Publicerad 2013-09-13 21:21:00 i Allmänt, Trassel i bygget,

Det är en bra dag idag - Kakelfrågan börjar lägga sig på sin rätt. Sedan så hade vi ett möte med ekeforshus angående "fördelarskåpet" som uppstått ur tomma intet (se tidigare inlägg). Vi kom inte överens om något särskilt men det var bra att få ventilera ordentligt från båda parters perspektiv om vad som skett. Förhoppningsvis får vi besked av Ekeforshus redan under nästa vecka om hur de föreslår att vi ska gå vidare i ärendet... Sakta men säkert går vi framåt.

På bilden nedan så har vi dokumenterat våran fantastiska levnadsstandard som vi har just nu - trångt men mysigt!

Kakelångest delux

Publicerad 2013-09-11 21:22:00 i Allmänt, Badrum, Kakel,

Det är otroligt svårt att föreställa sig hur kaklet blir i verkligheten. Vi har i alla fall spikat klinker till hall, tvättstuga och lilla toan + kakel till lilla toan. I lilla toan blir det safe. Dvs. vitt, blankt, stora kakelplattor med "skarpa" kanter. Golvet blir enkelt svart/grått (nr 3 på bilden).
 
 
Beklagar bildkvaliteten. Bilden är tyvärr ganska missvisande, speciellt på platta 2, 3 & 5. Hur som, de mörka kakel/klinker-plattorna är tilltänkta golv + "fondvägg" vid dusch (se ritningar). De ljusa är tilltänkta väggplattor i det stora badrummet. Prisklasserna vandrar från 499 kr till 799 kr per kvm. Förutom nummer 3, detta klinker kostar 189 kr (K-rauta, hello, hello!). Beslutsångesten hägrar så det står härliga till. Det lutar dock åt 1 + 5, alternativt 3 + 4. Vi får kalkylera och sova på saken helt enkelt. To be continued..
 

Lite mer belysning

Publicerad 2013-09-10 19:36:00 i Allmänt, Badrum, Belysning,

Elektrikern är snart färdig och alla gipsskivor på väggarna är snart på plats. Vilket innebär att det väntar mer spackling och ännu fler beslut som måste tas av oss. I helgen ska vi bestämma vilket kakel vi vill ha. Två helger där efter ska vi köpa all badrumsinredning. Vilken lampa skulle du valt till ditt badrum? Båda är fina i våra ögon, men...
 
Bygghemmas variant för 1695 kr...
 
Eller lampgallerians för 1499?

Söndagsnöje

Publicerad 2013-09-08 15:11:00 i Allmänt,

Nu kör vi med Weber-spackel som vi blandar ut själva. Finkornigt och lätt att jobba med på väggarna. Det är lite tuffare att slipa finkornigt spackel har jag märkt..Och bara en liten detalj till, spacklet torkar i hinken på 30 minuter. PANG så var spacklet i hinken stenhårt. Helt galet.

Vackert med spackel

Publicerad 2013-09-05 07:45:00 i Allmänt,

Samtliga gipsväggar inte uppe än, men där det finns väggar där har vi hunnit spackla första varvet. Jag skulle kunna tippa att vi har hunnit göra 1/8 del av allt spackelarbete på fyra timmar. MEN. Då har vi börjat med de enklase partierna först. Ajabaja! Jag hade lovat mig själv att göra tvärt om.
 
En bra film om spackling vid ojämna väggar. Tyvärr en film som vi kommer måsta kika närmare på då vissa gipsskivor sticker ut åt både höger och vänster. 
https://www.youtube.com/watch?v=TpDSOrA7Dao
 
En bra film om att spacklagipsskivor. Vi har dock valt att köra lita annrlunda än filmen. Vi kör först armeringstejp, sedan spackla, slipa, spackla.. Den som lever får se, resultatet längre fram..
https://www.youtube.com/watch?v=Y36R3E1uskI
 
 
Här är mitt spackelinköp som lanade på 1000 kr. Dock har vi insett att jag råkade köpa dubbelt så mycket armeringstejp än vad vi kommer behova. Ops! 8 Olika spackelspadar. 2 slipklossar. 1 sliphandtag. 20 sandbapper. 2 målarset. 1 murarhing och 8 armeringstejp. 

Nya höjder

Publicerad 2013-09-02 10:55:09 i Allmänt,

Vi kontrollerar att stegen duger när vi ska spackla i vardagsrum/hall/käk. Det är på håret! Känns som att vi har ett par spännande veckor framför oss!

Att inte vara först

Publicerad 2013-09-01 20:33:56 i Allmänt,

Man kan inte vara först ut i svampskogen varje gång. Någon hade uppenbart varit på svampstället i fjällen och rensat upp innan oss. Meeen, 25 fryspåsar ren lycka duger för oss. Nu har vi något att fylla den nya frysen med.. Tänk! Om 2 1/2 månad är det inflyttning som gäller. I morgon kommer jag stanna till på Bauhaus i Sundsvall när jag lix passerar staden i jobb. Spackelredskap och sandpapprer står på inköpslistan. Redskapen för målningen av fasaden gick på cirka 1200 kr, undra vad redskapen för invändig målning kommer landa på? Den som lever får se!

Om

Min profilbild

Madeleine & Markus bygger slott

Han är egenföretagare och hon arbetar inom bemannings- och rekryteringsbranschen. Tillsammans så har vi byggt ett enplanshus på Tavleliden i Umeå. 160 kvm ren kärlek! Huset är ritat av oss själva med lite inspiration från omgivningen. Spana gärna in de olika blogg-kategorierna för mer detaljer! Nu har vi hunnit bo i huset i 2 år (men byggprojekten tar aldrig slut). Nyfiken för att veta mer? Skriv till oss på majo0258@gmail.com eller läs här! Enjoy!

Kategorier

Tidslinje

Tidslinje

Arkiv

Prenumerera och dela