tavleliden.blogg.se

Hej hej bankbesök!

Publicerad 2013-11-30 11:05:00 i Allmänt,

Lilla lägenheten är nu ett kapitel av det förflutna. I 11 månader har vi levt på 25 kvm mitt i stan av Umeå. Nu har vi 160 kvm till vårt förfogande och 7 km bort från centrum. Ganska stor omställning men jag är övertygad om att vi kommer trivas här i många år!
 
Banken var och hälsade på oss i veckan. Vi fick besked om räntor och ett uppskattat värde av huset. Vi har i alla fall inte gått back på bygget, trots att vi var tvungen att lägga 230 000 kr extra i markarbetet pag. torv och sluttande tomt. Bittert sa räven. Men men, värre saker i livet har ju hänt, om ett tag kommer det vara glömt. Nu till den stora frågan. Hur ska vi göra med lånen? Låsa? Inte låsa? Vi funderar över 50% på tre år, 25% på 2 år och 25% rörligt. Hmm... 
 
Här har ni vad jag ska göra idag - rensa resterna från vårt källarförråd. KAOS! Bilden tittar in i allrumet, det rum som är utan kärlek för närvarande. Vi måste köpa ny soffa, fåtöljer, lampor, TV, gardiner, TV-bänk. Ja allt utom soffbord. Men vi kommer ta det lite pö om pö då vi även har kvar att ordna tomten med allt  vad det innebär. Det blir dock ett senare problem under sommaren 2014. 
 
Nyttig frukost? Jajemän!
 

Tuff tuff.. Tuff tuff..

Publicerad 2013-11-28 18:56:00 i Allmänt, Möbler, Sovrum 16,4 kvm,

Självklart var tåget till Sundsvall försenat i morse. Fick sitta mellan fem och kvart i sju på tågstationen. Härligt! Tur att man har ett underbart jobb som gör varenda minut värd att vänta!
 
Vad händer huset då? Vi bastar och eldar för fullt! Igår städade vi ur det sista urlägenheten och tömde förrådet. Alla saker som fallit i glömska ligger nu och skräpar i vårt allrum. I helgen blir det storrensning med stort S.
 
Passar på att bjuda på en sovrumsbild. Sovrummet är under konstuktion och långt i från klart. Är super nöjd med väggfärgen och min tanke är att ha vitt, svart och mörklila som kompfärger till det gråa. Kan varmt rekommendera sängen Feel från Svenska Hem. Urskön! Dock är gaveln lite låg, men den ingick på köpet och vi kommer ändå byta ut den inom snar framtid. 
i

Smart, smart, smart!

Publicerad 2013-11-25 20:43:00 i Allmänt,

Ett av de inköp som jag är mest nöjd med på IKEA är löjligt nog denna lilla grej för diskhon. Passar utmärkt till diskhon  från FRANKE. IKEA har en tendens att anpassa sina produkter så att inget annat märke passar in. Men inte denna gång.. Mohaha! Den är jätte smidig att ha som minidiskställ eller som "diskdurkslag" när man ska skölja av tex. bestick. Smart, smart, smart!
 Kolla in vilken magisk bukett vi fick av bästa Johannes & Maria? Den fyller verkligen hela huset med en härlig doft. Stort tack ännu en gång!

Garderobskalas!

Publicerad 2013-11-24 12:57:00 i Allmänt, Walk-in-closet,

Igår hade vi förfest inför julfesten på Nolia i Umeå. Vi tog massor av bilder.. MEN. Så hade vi (jag) glömt att sätta in minneskortet i kameran. Haha så bittert :) Här kommer en mobilbild i alla fall.
 
Svårt att fota när rummet är lite mindre. Jag kommer uppdatera längre fram med mer bilder när vi fått upp spegel, LED-belysning, mer krokar, heltäckningsmatta och sittpall. Alla kläder är dock inte på plats ännu. Nedan ser ni planlösningen så ni får en känsla för hur det ser ut. Det vi har köpr på IKEA är 2 stycken 1-meterssåkåpar med varsin lådsektion med "glastopp" samt hyllplan. 1 hörnskåp där hyllpan och stång ingick. 1 smal hyllsektion för skor och väskor. Beslagen kommer från K-rauta. Kalaset har gått på cirka 7 lax hittills och vi är riktigt nöjda.  
 

Du slipper tänka!

Publicerad 2013-11-20 22:10:06 i Allmänt, Köket, Vardagsrum,

Ikväll bjuder vi på en bild från köket som ännu inte är färdigt till 100%. Ljus till vitrinskåpen + att det ska målas lite och kakelkanter ska snyggas till. Sen är vi i land.
 
Beam on the floor. När den lyser rött så behöver man inte fundera över om diskmaskinen är på eller inte. Den jobbar för fullt! Smaart! Undra om den lyser grönt när den är klar? 
 
Här är fåtöljerna som införskaffades i helgen. Riktigt sköna att hasa ner i. Vi är nöjda. Som ni ser så agerar soffbordet matbord.. Något som vi är vana vid efter ett nästan ett år i ettan på 25 kvm. Nu har vi så många rum att fylla samt bord att införskaffa. Två TV bord, Soffbord, matsalsbord och side tabels. Oj oj. Jag är sugen på att marmorsoffbord.. Undra om jag kan övertyga Macke om det? Ps. det svarta lilla bordet mellan fåtöljerna är egentligen ett sängbord som åker in i sovrummet när golvet är färdigt. Vilket kanske redan blir i morgon om vi har tur. De jobbar på snabbt byggkillarna våra! Härligt! 

Random By Rydéns

Publicerad 2013-11-18 18:19:00 i Allmänt,

Efter sju timmars monteringsmaraton vill jag inte ens tänka på IKEA. Med andra ord så jag berättar mer om gårdagens inköp längre fram när inte är mentalt dränerad. Hur som! Jag har hittat laman som ska hänga över matbordet som inte existerar ännu! Kärlek vid första ögonkastet. Oja. Utifrån de lampor som jag suktat efter tidigare så är detta ett riktigt kap på "endast" drygt 4 lax.. Skönheten står dock inte överst på inköpslistan så det kommer tyvärr dröja någon månad innan ni får se den i huset.  
 
Bild lånad från By Rydéns hemsida.Hoppas sladden är tilläckligt lång så att de passar i 4-meters takhöjd. 
 

Pasado helg no. 1

Publicerad 2013-11-18 09:30:00 i Allmänt, Bastu, Belysning, Vardagsrum,

Här kommer lite bilder från första helgen i huset.  Som ni ser är det fortfarande flytt- och byggkaos i huset. Men vi tar små steg i rätt riktning varje dag.
 
Batun och dess utsikt från fönstret. Vi har insett att 3,1 kvm räcker gott och väl! Den känns större än väntat. Man rymmer utan problem 4 - 5 pers om man vill. Trevlig värre! Vi har valt att ha en LED-slinga under laven som beslysning. Det är super lätt att sätta dit slingan på egen hand, speciellt om man har experthjälp från svärfar såklart! Eftersom vi och svärfar älskar LED så finns det en risk att ytterligare en LED-slinga på väggarna "runt om taket" täckt bakom en trälist...
 
 
Bilderna ovan är från fredagsmyset med Sofie samt lördagsfikan med delar av min och Mackes familj. Vi får tacka för alla fina blommor och hjälpen med installationen av den första utomhusarmaturen + fönsterputsningen. Nu ska jag sluta lata mig, återkommer senare med en uppdatering om gårdagens IKEA-besök :)
 

Invigning och allt där till..

Publicerad 2013-11-16 20:55:09 i Allmänt,

Fredagen och lördagen som gått har varit magiska. Min kära barndomsvän Sofie har dessutom hållt oss sällskap. Bastun, ugnen och kaminen är invigd. Vackra blommor pryder köket. Tack alla som varit här och firat att vi äntligen är inflyttade. Även om det kommer dröja länge innan allt är i ordning (möbler, tomt, osv) så känns det riktigt skönt! 
 


 Första fasad lampan är på plats! Bra jobbat killar! 

Du är så stark..

Publicerad 2013-11-15 07:52:00 i Allmänt,

Man blir varm i hjärtat. Tack för alla omtänksamma kommentarer, vad gulliga ni är! Jag kan med glädje och obeskrivlig lättnad meddela att operationen har gått bra. Ännu vet jag inte så mycket mer, men förhoppningsvis kan jag hälsa på honom på sjukhuset i helgen. 
 
Igår kväll flyttade vi in! Men värmepumpen fungerar inte som det ska, så det kvar kallt! Hoppas verkligen de hinner laga den till ikväll. Slutbeskitningen gick.. Bra får man väl säga eftersom vi fick flytta in. Dock kommer de måsta öppna upp golvet och flytspackla plattan eftersom gilvet sviktar i stora sovrummet och i hallen. Något som vi påpekade till ena byggaren för en månad sedan.. Tråkigt, men men, värre saker i livet har skett.. 
 
Huset känns ganska tomt eftersom vi saknar både det ena och det andra. Köksbord, stolar, fåtöljer, tv-bänkar, mattor, lampor, hallmöbler etc. etc. På söndag blir det shopping shopping shopping! 

Ovärdeligt.

Publicerad 2013-11-13 12:41:00 i Allmänt,

Slutbyggsamrådet med kommunen är avklarat. En baggis som inte tog mer än 20 minuter. Elen är nu påslagen i huset vilket gör att det känns ännu mer som ett riktigt hem. Denna dag är en av våra stora milstolpar och den skulle vara fylld av lycka och glädje. Men tyvärr så blir inget som man planerat. Inget. Min älskade pappa ligger på sjukhus och ska opereras efter en svår bilolycka. Skåpar, spackel, tapeter och andra byggfrågor känns så omotiverade när det finns annat som betyder så mycket mer. Allt vi kan göra är att be och hålla våra tummar. Jag tänker på dig varenda sekund som passerar. Det kommer gå bra pappa! 
 
 

Många väggar att täcka

Publicerad 2013-11-11 19:24:11 i Allmänt,

Inga av våra tavlor kommer passa i vårt kommande hus. Hittade dessa på ilva. Snygga! Meeeen jag tror min kära konstnär får illustrera egna "tavlor" och printa ut. Tänker mig en mix mellan oljemålningar och printade. Mmmm..

".... Har du målat?!"

Publicerad 2013-11-10 22:20:00 i Allmänt, Badrum, Tvättstuga,

För den som inte är speciellt blyg så är det fullt möjligt att beskåda elden i kaminen sittandes från toan. Kul kul. Notera att vi inte köpt en blå kommod, det är säkethetsplasten  som pryder den vita högblanka ytan. Ett högskåp kommer monteras till höger om kommoden, Mer bilder kommer när det är städat och klart!
 
Här har ni vad vi bland annat har pysslat med under helgen som gått - Älskade tvättstuga! 2 st "Metod"-skåp från IKEA är nu äntligen på plats. De är en meter höga och kommer sannolikt sluka allt kraffs som man helst vill gömma undan. Linneskåpet saknar dörr, men det blir ett besök på IKEA nästa helg för att införskaffa lite smått och gott. Vi har ett ganska bra glapp mellan ytterväggen och värmepumpen, förhoppningsvis kan vi klämma in en liten "återvinningstation" där..
 
Varför ska man lägga 3 - 4 lax på "stålställningen" med sink och nätkorgar som ingår i "standard" av husleverantörerna. Ett styckebänkskiva (K-rauta 995 kr) + Ett stycke ho (Ikea 600 kr) + Ett par ståltassar (K-rauta 149 kr st) och en blandare från gustavberg så är man i mål. Om man vill så kan man skippa tassarna och köpa underskåp ist. Men vi kommer köra på tvättkorgar med hjul under bänken. Smidigt värre. 

125 timmar kvar!

Publicerad 2013-11-09 19:57:00 i Allmänt,

Vi höll på att gå på en riktig blunder. Vi trodde nämligen att Ekeforshus hade bokat in slutbesiktningen i samband när de upprättade vår GARBO-försäkring. Men nej så fel man kan ha. Tack och lov kunde bosyn planera om i sin kalender och genomföra en besiktning nästa vecka. På torsdag gäller det och på fredag är det inflyttning med stort F. Dock samma kväll som VM-kvalet, så jag kommer få ha huset för mig själv ett par timmar eftersom vår kabel-tv inte kopplas på förens veckan där på. 
 
Denna helg spacklar och målar vi som vanligt. Jag tog dock en spackelpaus och monterade ihop väggskåp till tvättstugan. Imorgon åker de upp. Det kommer ni få bildbevis på. 
 
Ps. Ett tips, köp inte det nya jultomteskummet som är i knäcksmak. Blä. 

En till liten detalj...

Publicerad 2013-11-04 19:19:00 i Allmänt, Möbler,

Idag köpte vi sängen. Eller rättare sagt beställde då man inte betalar förens man hämtar den på Svenska Hem. Det blev sängen FEEL. 5-zonad pocket madrass + går att välja mellan medium och fast då man kan vända på kasetterna i madrassen. 
 
Svenska Hem verkar ha en annorlunda prissättningsmodell - I butiken kostar sängen runt 15 000, online kostar den 8 990 exkl. gavel men vi fick köpa den för 8 990 inkl gavel och nackkuddar (1790 kr & 720 kr på ordinarie pris). När man köper säng så blir man säkert alltid blåst. Fattar inte hur de kan pendla så många tusenlappar i pris. Men det här inköpet känns iaf bra. Mycket säng för pengarna.. Vill jag intala mig. 

Skymningsrelä, ja tack!

Publicerad 2013-11-03 18:06:00 i Allmänt, Sovrum 8,8 kvm,

 
Idag upptäckte vi att elektrikern är färig med carporten. Snart kommer dess spottar lysa upp tillvaron. Nu är det läge att införskaffa den övriga utomhusbelysningen. Macke och jag är dock inte helt överrens. Han vill ha "up and downs", medans jag vill ha.. Något annat.. 
Detta var det sista rummet vi hade kvar att måla.. Men nu är sovrummet 8,8 kvm helt färigt efter helgens slitande! Snacka om skönt! Det som återstår är att fylla i lite färg på ställen där vi justerat med lite spackel i efterhand. Sedan kan vi lägga pengslarna på hyllan. Längtar. 
 
Det tar sig.. I veckan måste vi köpa bänkskiva till tvättstugan. Vi har fått kalla fötter när det kommer till walkincloseten. Först hade vi tänkt platsbygga den på egen hand med MDF-skivor, men vi har börjat inse att vi faktiskt inte är några snickare.. Tyvärr. Därav kommer vi safea och slå till på något anpassat och "färdigt" garderobsystem. Inte samma känsla, men gud så otroligt mycket enklare. Pustar ut.. 
 
 

Vi hann ändra oss.. Som vanligt.

Publicerad 2013-11-03 09:49:59 i Allmänt,

 
 
Lamporna & bilderna ovan är från beslysningsdesign, nedan från mio. Plafonderna är till toaletterna. De två små fönsterlamporna är till allrummet. Spottboxen är tilll den del av hallen som är normal takhöjd (dvs. utanför tvättstugan/entré till allrum, toa och sovrum). Och slutligen har vi kulorna som är till vardagsrummet ovan för soffbordet.. Tror vi.. Vi får se.
 
 
 

13 dagar kvar!

Publicerad 2013-11-02 18:25:00 i Allmänt,

13 dagar kvar och en hel del som ska hinnas med. Allrummet och det blå rummet är i alla fall helt färdigt. Helt underbart skönt. Vi är supernöjda! Vi har parkettgolvet Tarkett Salsa 3-stav 14 mm i hela huset utom, våtutrymmen och i hallen. 
 
Nu börjar fönstersmygarna komma upp. Men många av fönstren gör oss fundersamma. Väggarna prefabriserade i Ekeforshus fabrik, men det verkar som att de minst sagt har misslyckats en aning... Det blir att ringa några samtal under veckan för att höra hur de har tänkt att fixa alla glipor som är 0,5 - 1 cm ,för det ser riktigt illa ut på vissa ställen. Nu kanske de redan har en plan/lösning på G, eller så är detta något som man snällt ska acceptera? Jag är tveksam..  
 
Contura 750A. Den är precis lika fin som vi föreställt oss. Oj vad vi ska elda i vinter. 
 
Lite kök och vardagsrumsbilder. Kakelkillen upptäckte efter att han satt upp allt kakel att vissa kakeldelar var i fel nyans, därav har han fått riva ner på ett par ställen. Men snart så är köket helt färdigt. Lite kakel, elinstallationer, fläktmontering och ett par lister - sedan är de i mål!
 

Om

Min profilbild

Madeleine & Markus bygger slott

Han är egenföretagare och hon arbetar inom bemannings- och rekryteringsbranschen. Tillsammans så har vi byggt ett enplanshus på Tavleliden i Umeå. 160 kvm ren kärlek! Huset är ritat av oss själva med lite inspiration från omgivningen. Spana gärna in de olika blogg-kategorierna för mer detaljer! Nu har vi hunnit bo i huset i 2 år (men byggprojekten tar aldrig slut). Nyfiken för att veta mer? Skriv till oss på majo0258@gmail.com eller läs här! Enjoy!

Kategorier

Tidslinje

Tidslinje

Arkiv

Prenumerera och dela