tavleliden.blogg.se

Tack, Kommunfolket!

Publicerad 2013-01-28 19:02:00 i Allmänt,

Jag måste ge en stor eloge till vår kontakt på Umeå kommuns mark- & exploateringskontor. När jag mailar över en fundering så dröjer det inte länge innan han ringer upp glad i hågen och besvarar mina frågor på ett ödmjukt och pedagogiskt sätt. Japp. Det är härligt när rätt personer är på rätt plats! Tack Lars! För er som är nyfikna på vad samtalet gällde om denna gång, så var det iaf om en fundering kring minibergen som har uppstått ur ett vakuum på vår reserverade tomt. Någon har alltså lagt stora stenbumlingar på (snart) vår mark. Vi var lite nyfikna på vem som ska ta bort stenarna nu när vi närmar oss byggstarten... Ingen big deal, förmodligen så har väl personen ifråga tänkt att ta bort dem när läget känns rätt, men det är ju skönt att veta att vi slipper hålla i några korssförhör och agera dektektiver.

Väntan på våren

Publicerad 2013-01-27 17:01:00 i Allmänt,

Ja, tiden går både snabbt och långsamt på samma gång. Men vår tomt går ingen stans. På måndag skriver vi under bygglovshandlingarna och sedan är det bara att vänta liiite till.. Gäsp. Gäsp. Den som väntar på något gott..

Gå in i mig garderoben

Publicerad 2013-01-23 18:38:00 i Walk-in-closet,

 
Tanken är att garderoben ska vara så rymlig som möjligt. Hyllor från golv till tak. Kortsidan blir ett lite smalare hyllsystem för skor och handväskor. På så vis blir garderoben djupare - smart tycker vi! Sen är ju frågan vem som ska hänga vad vars. Jag har paxat den högra sidan, vi får väl se om Macke misstycker :) 

Stockholmsvitt

Publicerad 2013-01-22 20:54:13 i Allmänt,

Vi har ju haft lite olika tankar kring fasaden. Personligen så hade jag gärna haft ett svart hus, men jag är lite för feg för att driva igenom den ståndpunkten. Tråkigt men sant. Men men, nu har vi i alla fall enligt demokratins alla regler bestämt oss. Huset blir helvitt. Kanske inte kritvitt, men vitt i alla fall. Vill man ångra sig i framtiden så kan man alltid göra det, men då får man pröjsa om bygglovet. Kommunen vet hur man ska ta betalt!
 

Vädersträcken är A och O

Publicerad 2013-01-20 19:12:00 i Planlösningen,

Plönlösningen är ett känsligt ämne för alla som bygger hus. Vi har fiskat efter andras synpunkter många gånger. Flera har hyllat planlösningen och några har såklart dissat den. När det väl kommer till kritan är det hela en smaksak - och smaken är ju som baken! Men men, det är ju vi som ska bo i huset, och inte du ;) Efter miljontals rokader mellan sovrumsväggarna känner vi oss nu äntligen kalasnöjda. Vist, om man hade byggt ett hus på 200 kvm så hade man kanske gjort lite annorlunda. Men någonstans måste man begränsa sig och 147,4 kvm känns lagom för oss. Hur som, vinkelhus är snygga och framför allt så passar vinkelhuset tomten och vädersträcken. 
 
 

Grundtanken

Publicerad 2013-01-19 16:53:00 i Allmänt,

Här är den nya bloggen som ska fokusera på vårt husbygge - som än så länge bara är i startgroparna. Om drygt tio månader är tanken att vi ska flytta in i vårt nya hus på Treiangelgatan 3 på Tavleliden. Efter 1,5 år års funderingar och väntan så har nu startskottet äntligen gått! Kontraktet med Ekeforshus är påskrivet och måndag skickar vi in bygglovsansökan till kommunen. 
 
Eftersom vi gärna följer husbloggar så kan vi tipsa om: Bloggar om att bygga hus

Om

Min profilbild

Madeleine & Markus bygger slott

Han är egenföretagare och hon arbetar inom bemannings- och rekryteringsbranschen. Tillsammans så har vi byggt ett enplanshus på Tavleliden i Umeå. 160 kvm ren kärlek! Huset är ritat av oss själva med lite inspiration från omgivningen. Spana gärna in de olika blogg-kategorierna för mer detaljer! Nu har vi hunnit bo i huset i 2 år (men byggprojekten tar aldrig slut). Nyfiken för att veta mer? Skriv till oss på majo0258@gmail.com eller läs här! Enjoy!

Kategorier

Tidslinje

Tidslinje

Arkiv

Prenumerera och dela