tavleliden.blogg.se

Köksspecialisten

Publicerad 2013-02-28 17:25:00 i Allmänt,

Det är inte billigt med kök. Vitrinskåp kostar extra, led kostar extra, underlimmad diskbänk är kostar ungefär 10 000 extra.. Ikväll får vi väga i vågskålarna - Hur viktigt det egenligen är att sinken är underlimmad eller inte? Livsviktigt? Ja, nästan. Nedan hittar ni en av de senaste köksritningarna.  Observera att valet av kakel, fläkt, osv inte är bestämt. Denna skiss är mer för att ge en uppfattning om ytorna. Ska vi ha vitrinskåp eller inte? Ja vi har mycket att fundera över. Min spontana tanke är att vi väntar med förvaringen i tvättstugan och bygger den själva när vi väl har flyttat in. Kanske tar hjälp av Snickare.se ? Smartgrej i vilket fall.
 
 
 

Originalet Hartford 141

Publicerad 2013-02-24 17:47:00 i Allmänt, Planlösningen,

Vårt hus som vi ska bygga är som sagt omritat efter vårt tycke och tomt. "Ordinalhuset" heter Hartford 141 och ingår i Ekeforshus klassiska husserie. Det har verkligen krävts en hel del tankeverksamhet innan vi landat där vi är idag. Att bestämma utvändigt var pice of cake, men planlösningen! Oj oj. Det finns för- och nackdelar med allt. Helst av allt vill man ju ha ett oändligt stort hus. Men i slutänden får man prioritera. Ju större hus, ju dyrare att bygga och värma upp. Vi  har satsat på gemensamma ytor. Ett stort allrum, lite mindre sovrum. Efter vår omritning får det stora sovrummet en fin utsikt mot skogen istället för mot grannhuset. Husets största fönsterpartier ligger mot söderläge vilket ger mycket ljus- och värmeinsläpp. Klädkammaren är lite större och vi har lagt till ett stort förråd. Carporten kommer nära vägen vilket är bra när man ska skotta så lite snö som möjligt. Ja i vårt tycke kommer det bli jätte bra.. Längar tills oktober då vi beräknar att vi kommer flytta in..
 
Orginalet Hartford 141 Ekeforshus:
Bildkälla
 
Efter vår omritning:
 
 

Jakten på den perfekta soptunnan

Publicerad 2013-02-20 20:51:00 i Allmänt, Trädgård,

I dag var vi och besökte vår tomtplätt igen. Varje gång vi åker på området så brukar jag alltid försöka fokusera på olika saker för att få insiration på "dos and don´ts". Takfärger, panellutningar, trädgårdsplanering, belysning, etc. Ikväll fokuserade jag på det fulaste av allt som man har på tomten, nämligen soptunnan. Förvånadsvärt många har sina soptunnor väldigt synliga. Bekvämlighet kallas det. Kruxet är ju att man vill ha dem nära till hands men ändå bortglömda så man slipper se åbäkena.  Undra var vi ska gömma våra tunnor?
 
Under första åren i huset planerar vi att endast ha en bil, så då blir det ju enklast att ha tunnorna innuti carporten. Vi får fila på en snygg konstruktion på ett soptunneskjul. Ytterligare en utmaning är ju att man måste ha två tunnor. Viivilla hade inte en så dum lösning på hur man kan integreraa skjulet i ett staket.. Det blir nog något i den stilen, fast integrerat i carporten..
 

Rekordsnabbt

Publicerad 2013-02-18 22:44:00 i Köket,

Nu är vi snart igång. För drygt två veckor sedan lämnade vi in bygglovsansökan och redan nu har Umeå kommun hunnit godkänna ansökan. Helt galet med tanke på att de har tio veckor på sig. Men de har väl inte högtryck på ansökningar nu under vinterhalvåret. Ikväll har vi suttit och komponerat ett mail till Ekeforshus köksarkitekt. Frågornas fokus ligger såklart på val av luckor, köksfläktar, belysning och knoppar. Överlag har arkitekten redan gjort ett superbra jobb. Lagom balans mellan luckor och lådor. Visst, lådor är praktiska, men med tanke på att de kostar drygt 5 lax extra så behöver man ju inte överdriva. Sedan så har vi valt att ha ett städskåp i ett av "ytterhörnen" av köket (istället för att ha städskåpet i tvättrummet). Tror det kommer bli bra då vi annars har en liten döyta i köket över + att vi får mer linneförvaring i tvättstugan.. Alltid skönt att ha en sop/damsugare nära till hands i det område där man spiller som mest.
Där ringen är blir det ett städskåp!

Om

Min profilbild

Madeleine & Markus bygger slott

Han är egenföretagare och hon arbetar inom bemannings- och rekryteringsbranschen. Tillsammans så har vi byggt ett enplanshus på Tavleliden i Umeå. 160 kvm ren kärlek! Huset är ritat av oss själva med lite inspiration från omgivningen. Spana gärna in de olika blogg-kategorierna för mer detaljer! Nu har vi hunnit bo i huset i 2 år (men byggprojekten tar aldrig slut). Nyfiken för att veta mer? Skriv till oss på majo0258@gmail.com eller läs här! Enjoy!

Kategorier

Tidslinje

Tidslinje

Arkiv

Prenumerera och dela