tavleliden.blogg.se

Lite lättare i börsen

Publicerad 2013-04-23 19:01:00 i Allmänt,

En sak är då säker, det underlättar att bygga hus om man äger tomten. Efter tre veckors längtan har vi nu äntligen fått betala för vår tomt. Så fort kvittot dimper ner i brevlådan så att vi kan lämna in en lagfatsansökan. Där efter är vi officiella ägare av tomten. Längtar så jag spricker! 
 
Igårkväll noterade vi att tomten bredvid oss numera är reserverad. Undra vad vad det är för typer? Minst sagt spännande med nya grannar! Nu finns det endast en ledig tomt på området.. Är det din som är kvar?
 
Det inringade R:et är vår tomt. Pedagogiskt va? Snart kommer R:et förvandlas till S. Jippi! 

Markus nya kärlek - Blender 3D

Publicerad 2013-04-21 16:08:00 i 3D-skisser, Allmänt,

En hel helg i stugan med massor av datanördande och Cornelis Vreeswijk. Tvn har varit konstant avstängd. Markus har nämligen hittat ett 3D-program som han har lekt med som en besatt. Överlycklig, som ett litet barn på julafton! Själv så har jag mest suttit bredvid, hållit hand och storstädat hela huset. Utöver det så har vi grillat, solat på altanen, bastat och sprungit runt med en tumstock. Utifrån en planlösning på ett papper är det svårt att få en känsla för hur stora/små rummen egentligen är. Vår bastu kommer vara större än bastun som är här i stugan. Snopet! Det trodde jag ändå inte, den ser ju så liten ut i prämen. Nu blir det att åka tillbaka till stan och storstäda lägenheten. Men först, Farfar!
 
Resultatet av många timmar framför skärmen och en hel del tålamod.

En helt vanlig dag

Publicerad 2013-04-18 21:43:00 i Allmänt,

För er som inte insett detta ännu - men vi bor alltså på 25 kvm under husbyggets gång! Vid årsskiftet flyttade vi in till min gamla "ungkarlslägenhet". Att leva på 12,5 kvm per person resulterar i rad olika konsekvenser. Bland annat så innebär det att olika badhandukar alltid hänger på garderobsdörrarna, att kastrullerna är ooooproportionerligt stora i förhållande till köket, att den näst intill obefintliga posten täcker hela hallgolvet efter endast en arbetsdag och att man lever ungefär som laxar i en laxask. Men det är trots allt ganska mysigt. Förhoppningsvis är det sista gången i våra liv som vi behöver krocka med väggen och handfatet på samma gång när vi ska borsta gaddarna. 
 
Som sagt, en vanlig syn under husbygget. Chilloutmusik, vardagsmys, sketchup och handduk på garderoben. 

Bautastora ytor

Publicerad 2013-04-14 22:44:00 i 3D-skisser, Allmänt, Trädgård,

Enligt denna skiss så blir altanen 76 kvm och stenläggningen 127 kvm. Spontant så känns ju det som lite väl stora ytor. Man vill gärna undvika att altanen blir för dominerande. Men det blir lätt stora ytor om man vill få plats med allt. Frågan är bra, blir det kaka på kaka med tre sittplatser på en och samma altan? Vi får sova på den saken, ett par hundratals nätter. Extreiören är år 2014:s projekt.  Antar att det blir enklare att känna vad som är lagom när man är på plats. 
 

 We love sketchup!

Köket är spikat, leveransdatum är spikat

Publicerad 2013-04-10 17:25:00 i 3D-skisser, Allmänt, Köket,

Entreprenadens första spadtag på tomten är planerat till den 6 Maj. Husleveransen kommer en månad där efter. Fredag den 15 november ska huset slutbesiktas. Dessa datum är såklart inte huggna i sten ännu. Allt beror på när byggsamrådet blir av. Men förhoppningsvis är entreprenadkontraktet klart och påskrivet innan veckans slut.
 
.. Och så var det de här med kök... Vi tog knopparna i metallic istället för svarta. Lite mer diskret. Handtagen på kyl & frys är i metallic så förhoppningsvis kommer det att matcha bra ihop. Alla tillägg i köket landade på totalt ca. 26 000 kr. Då har vi valt till ett extra högskåp, integrerad diskmaskin, induktionshäll, 2 vitrinskåp, kryddställ, LED-belysning och underlimmad diskbänk. Diskbänken blev en relativt dyr historia. Men det är detaljerna som gör skillnaden. Underlimmat är A & O.
 
Nu återstår de sista valen inför slutbeställningen hos Ekeforshus. Macke ska skriva ut prislistor över ekeforshus priser på badrumsinteriörer. Min uppgift är att köpa med mig lite mat & en flaska vin. Efter ikväll ska samtliga beslut vara tagna. 
 
 
 

Garden planner

Publicerad 2013-04-06 16:46:00 i Allmänt, Trädgård,

Och så var det de här med trädgård... Det finns ett hav med olika planeringsverkyg online. Vissa är bättre än andra kunde snabbt konstateras. Det jag fastnade för hittar du här. Men helt perfekt var det inte. Jag fick justera den ena linjen på taket i paint. Hehe.   Huskroppen/taken stämmer inte riktigt överrens med verkligheten. Men men, närmre än så här kommer vi inte. 
 
 
Tanken är att vi ska lägga sten upp till och i carporten. Sedan så kommer vi snickra ett soldäck/altan som kommer vara ca. 4 meter bred. Man kommer kunna gå ut på altanen från en altandörr som är placerad på snedväggen. För att minska insynen (när jag ligger och solar :) ) kommer vi bygga ett staket som ska ha samma stil som vindskyddet på carportens högersida. 
 
Nedan följer en rad inspirationsbilder på ett altanbygge som jag tycker lyckats. Där har de verkligen minskat insynen på ett trevligt sätt. Ungefär ett sådant staket är det som vi har i åtanke. 
 
 
Bildkälla. Vår altan kommer sannolikt inte vara lika högt upp. Vitt känns som en bra färg på räcket.

Contura 750A vs. Contura 35T

Publicerad 2013-04-06 11:21:00 i Allmänt,

Vilken kamin ska vi välja? Markus är inne på den nedre medan jag föredrar den övre. Nackdelen med den nedre Conturan är att man inte kan se elden så bra från sidorna. Svårt, svårt, svårt val! En sak är då säker, glasplatta är absolut snyggast som golvskydd. Vi kommer dock ha röret synligt inomhus. 

Bild 1. Contura 750A, pris: ca. 21 000 Bildkälla
Bild 2. Contura750A Bildkälla
 
Bild1. Contura 35T Pris ca. 32 000 Bildkälla
Bild 2. Contura 35T Bildkälla

Om

Min profilbild

Madeleine & Markus bygger slott

Han är egenföretagare och hon arbetar inom bemannings- och rekryteringsbranschen. Tillsammans så har vi byggt ett enplanshus på Tavleliden i Umeå. 160 kvm ren kärlek! Huset är ritat av oss själva med lite inspiration från omgivningen. Spana gärna in de olika blogg-kategorierna för mer detaljer! Nu har vi hunnit bo i huset i 2 år (men byggprojekten tar aldrig slut). Nyfiken för att veta mer? Skriv till oss på majo0258@gmail.com eller läs här! Enjoy!

Kategorier

Tidslinje

Tidslinje

Arkiv

Prenumerera och dela